Защо не създава БД ?

vinsbg

Registered
Къде греша и защо не иска да създаде базата данни ?
Код:
<?php
$connect = mysql_connect ("localhost" , "******" , "******") or
           die ("nqma vryzka sys syrvara");

$create = mysql_query ("CREATE DATABASE IF NOT EXIST filmi")
      or die(mysql_error());
	 
mysql_select_db("filmi");

//syzdavame poletata
$filmi = "CREATE TABLE filmi (
filmi_id int(11) NOT NULL auto_increment,
filmi_name varchar (255) NOT NULL,
filmi_type tinyint(2) NOT NULL default 0,
filmi_year int(4) NOT NULL default 0,
filmi_leadactor int(11) NOT NULL default 0,
filmi_director int(11) NOT NULL default 0,
PRIMARY KEY (filmi_id),
KEY filmi_type (filmi_type,filmi_year)
)";

$result = mysql_query($filmi)
  or die (mysql_error());
  
$stil = "CREATE TABLE stil (
stil_id int(11) NOT NULL auto_increment,
stil_label varchar(100) NOT NULL,
PRIMARY KEY (stil_id)
)";
$result = mysql_query($stil)
or die (mysql_error());

$artisti = "CREATE TABLE artisti (
artisti_id int(11) NOT NULL auto_increment,
artisti_fullname varchar(255) NOT NULL,
artisti_isactor tinyint(1) NOT NULL default 0,
artisti_isdirector tinyint(1) NOT NULL default 0,
PRIMARY KEY (artisti_id)
)";

$result = mysql_query($artisti)
or die (mysql_error());

echo "Bazata e syzdadena uspeshno";

?>
 
<?php
$connect = mysql_connect ("localhost" , "******" , "******") or
die ("nqma vryzka sys syrvara");

$create = mysql_query ("CREATE DATABASE IF NOT EXISTS filmi")
or die(mysql_error());

mysql_select_db("filmi");

//syzdavame poletata
$filmi = "CREATE TABLE filmi (
filmi_id int(11) NOT NULL auto_increment,
filmi_name varchar (255) NOT NULL,
filmi_type tinyint(2) NOT NULL default 0,
filmi_year int(4) NOT NULL default 0,
filmi_leadactor int(11) NOT NULL default 0,
filmi_director int(11) NOT NULL default 0,
PRIMARY KEY (filmi_id),
KEY filmi_type (filmi_type,filmi_year)
)";

$result = mysql_query($filmi)
or die (mysql_error());

$stil = "CREATE TABLE stil (
stil_id int(11) NOT NULL auto_increment,
stil_label varchar(100) NOT NULL,
PRIMARY KEY (stil_id)
)";
$result = mysql_query($stil)
or die (mysql_error());

$artisti = "CREATE TABLE artisti (
artisti_id int(11) NOT NULL auto_increment,
artisti_fullname varchar(255) NOT NULL,
artisti_isactor tinyint(1) NOT NULL default 0,
artisti_isdirector tinyint(1) NOT NULL default 0,
PRIMARY KEY (artisti_id)
)";

$result = mysql_query($artisti)
or die (mysql_error());

echo "Bazata e syzdadena uspeshno";

?>
 
Грешката е тук ... иначе да и това което показа е грешка мерси...ами това как да го оправя...

Код:
<?php
$connect = mysql_connect ("localhost" , "******" , "******")

Тук ми дава грешка и то ми дава , че :

Код:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user '*****'@'localhost' (using password: YES) in /home/public_html/testove/mysql/createmovie.php on line 2
 
Еми да аз ги правя примерно :

Код:
<?php
$connect = mysql_connect ("localhost" , "asdf" , "123456")

обаче нестава...в смисъл трябва ли да направя самата база в пхпмайадмин-а ? Аз искам то само да я направи или не става...
 
По принцип, ако ти е на localhost-а би трябвало да стане. За другите хостове не знам как е... На кой хост си?
 
Еми може и от това да е...не знам как стоят нещата....Що просто не си я създадеш ти и готово?
 
crazy_pi4 каза:
Еми може и от това да е...не знам как стоят нещата....Що просто не си я създадеш ти и готово?

Защото така е най- лесно, но явно не мога да го оправя ще си я създам сам.Мерси все пак.Давам ти +
 
Да не отварям нова тема тук къде е грешката ? Дава ми грешка на 11-ти ред...Създадох ръчно базата, а от тук трябва да се вкарват данните...

<?php
$connect = mysql_connect("localhost" , "*******" , "*******")
or die ("nqma vryzka s bd");

mysql_select_db("movie");

$insert = "INSERT INTO movie (movie_id, movie_name, movie_type, " . "movie_year, movie_label, movie_director, movie_leadactor) " .
"VALUES (1, 'The Matrix', 5, 2000, 1, 2), " .
"(2, 'Office Spice', 5, 1999, 5, 6), " .
"(3, 'Life of Brian', 2, 1991, 4, 3)";
$result mysql_query($insert)
or die (mysql_error());

$type = "INSERT INTO movietype (movietype_id, movietype_label)" .
"VALUES (1, 'Sci Fi'), " .
"(2, 'Drama'), " .
"(3, 'Action'), " .
"(4, 'War'), " .
"(5, 'Comedy'), " .
"(6, 'Horror'), " .
"(7, 'Adventure'), ".
"(8, 'Kids')";
$result mysql_query($type)
or die (mysql_error());

$people = "INSERT INTO people (people_id, people_fullname, people_isactor, people_isdirector)" .
"VALUES (1, 'Jim Carey', 1, 0), " .
"(2, 'Tom', 0, 1), " .
"(3, 'Kasdan', 0, 1), " .
"(4, 'Kevin', 1, 0), " .
"(5, 'Ron', 1, 0), " .
"(6, 'Mike', 0, 1), " .
$result = mysql_query($people)
or die (mysql_error());

echo "Danni sa uspeshno vkarani !";
?>
Код:
 
Добре де защо ми изкарва съобщение :
Код:
No database selected[quote]

 :oops: [/quote]
 
Базата данни 'movie' ли се казва., нали щеше да е филми? А не ти дава да създадеш базата данни може би защото нямаш права да създаваш?
 

Горе