За вас ученици...

jack

Registered
... от близо и далеч!

Преглеждам днес новините и ми се мерна някъде- утре е 15-ти Септември, започва учебната година за учениците. Аз съм бил ученик преди 10г, не съм пенсионер, но ми се иска да ви напиша няколко поучителни неща, а пък който иска да чете.

Млади хора, учащи- нямате си и идея дори в каква невероятна позиция се намирате- не плащате сметки, не ходите на работа от сутрин до вечер, имате родители, които да ви сложат храна на масата и да ви дадат пари за обувки.

НЕ СИ ПРАХОСВАЙТЕ ВРЕМЕТО!!!

Тези години от 14 до 20 да речем, младите хора тепърва се изграждат като личности, оставям настрана средата в днешно време каква е и вобще целия свят наоколо, но ви казвам- Използвайте времето, защото то Никога няма да се върне, ама Никога. Представете си само 3-4-5 човека по 15-20 часа седмично, това са 2-3 часа на ден след училище вместо да играете някаква игра с пистолети за милиарден път, това са едни 300-400 човеко часа месечно, без да сте притиснати в стената, без да мислите накрая на месеца как да си платите наема или да работите до сто часа през нощта.

Преди 15г Интернета ми струваше 5лв за 3часа, връзката беше със скорост 33,6kbps / това е Абсолютен абсурд, млад човек да си го представи дори какво значи- хората 30+ обаче имат преки впечатления :) за какъв ужас иде реч, да не изпадам в носталгични истории, все едно разкази за казармата и модемите... /. В момента имате фантастични възможности има AWS - трябвата ти сървъри, трябва ти лоъд балансър, трябва ти CDN, разплащания, имейли или пък още по-мързеливо PaaS- Heroku, за едни $100 месечно се взема от пиле мляко.

Мобилни приложения, социални сайтове, системи с някакъв мембършип модел, толкова много възможности има- стягайте се и не си губете времето- стрелянето с виртуална пушка и петте кинта джобни от вашите са до време, а и вобще не са върха на сладоледа.

Младите хора, с необременено Съзнание, СВЕЖИ, не облъскани и смазани от живота, имате и свободното време и възможностите, само Желание да имате може да постигнете големи успехи, или най-малкото да имате един много стабилен старт в живота.

Нямам идея с какво се занимава един млад човек в днешно време- да не се нацупите сега и да почнете да тролите, но предполагам 90% от хората се занимават с някаква простотия, губят си времето и с всеки изминал ден стават от тъпи, по-тъпи... Не правете така, звуча като някаква баба, ама просто ви е бедна фантазията как след десетина години, буквално ще сте смачкани и Няма да има излизане от коловоза, тъй като Изхода за него е Назад във времето и няма как да се върнеш да промениш нещата.

Преди време, имахме кръжоци по разни интереси, аз отговарям за себе си, няма какво да си налагам мнението, но ще го кажа- НИКОЙ, НИКОГА не ме е задължавал да се запиша на нещо или да ходя- Ние самите се записвахме, беше интересно... сега ще ми отвърнете- Ами сега други неща са интересни. Ами хубаво, но занимавайте се с интересни И полезни едновременно с това работи.


Ех какво да ви кажа, не си пропилявайте времето Млади Хора- историите- "Ама аз по цял ден съм на даскало, няма време за нищо."- пълни глупости, стои се във фейсбук по 8 часа на ден, или се играе някаква електронна игра, ама от най-тъпите, тия дето едни и същи неща се правят Трилион пъти... стига просто..

Съберете се, обединете се, така малки екипи- няма нужда да си мега про, то и ти Няма как да си, нямаш опита, обаче имаш Времето и евентуално Желанието да го придобиеш- екип от 3-4-5 човека могат да пуснат доста добър уеб стартъп апп за едни 4-6 месеца, без да се изнемогва от работа- при добро планиране и рисърч преди това и с ясна идея как да се монетизира, може доста скоро и да се печели от него при това реални пари и майка ти да не се пищисва като и речеш, че искаш маратонки за 180лв, защото на нея това и е половината заплата...

Спирам дотук- аз мога до утре да пиша- един човек да съм му повлиял, ще е мега успех- Не си пилейте Времето млади хора, има време за всичко, но в Точното време...
 

Горе