За или Против униформите в училище ?

За или протиф униформите в училище ?

• За

Votes: 0 0.0%
  • Против

Votes: 0 0.0%

• Общо гласове
    0
Статус
Not open for further replies.

topchokt

Registered
Здравейте ,
отварям тази тема с цел да дискутираме въвеждането на униформите в училище , доста училища в България вече са я въвели . Та искам да ви попитам вие "ЗА" или "Против" сте ? Лично аз съм твърдо "ЗА" .

Айде който пише ЗА да напише и защо.
Положителната страна е че всички ще сме еднакви, което ми е все тая. Лошото е че ще дадем 150 лв за лятна и 150лв за зимна и не можем да се преобличаме в училище, а не искам като се прибирам да ме сочат с пръст :D
А ако униформата е в цвета на училището аз ще спра да уча в моето ( розово е :( )

Вече сме я дискутирали тази тема, но да си кажа пак - не, не подкрепям въвеждането на униформите.Въпреки че вече имам униформа (прекараха ме с 60 лева), не я нося.

А да дори и да има съм почти убеден че ще са незадължителни така че няма да е голям проблем :lol:

Това е пълна глупост. Против съм! За какво трябва да изглеждаме еднакво, да не сме редова войска :D

Напълно против съм
по добре да сменя училището от колкото да давам пари за специално униформи и да ме е срам да ходя на училище
понеже някой униформи изглеждат толкова ужасно че като погледна цяла група в такиви униформи имам чуството че съм се върнал 100години на зат във времето

нестига че давам там 100лв за 1 парцал а и да изглеждам зле
за тези пари просто не си заслужава

НЕ, против съм!
Не мисля, че едни униформи могат да променят нещо, особенно тук, където циганчетата са нахални...
Та кой е толкова глупав да даде 300 лева за униформи, като за 30 лева е облечен, за още 20 вече обут, а другите ще изяде?

Абсолютно и твърдо за. Понеже някой спомена, аз съм твърдо за като цяло в училището да има ред като в казарма. Да се разбере, че образованието е привилегия и, че изисква определено отношение, е не сульо и пульо да прави квот си иска.

Само, че според мен трябва да са едни униформиз а всички учащи в цялата страна, ами не по отделно, защото много често поръчката се дава на определена фирма която шие некачествени униформи и прибира парите. Моята униформа и сбъркаха цветовете, платовете са ужасни и на криво скроени. Трябва да има държавен стандарт за това.
А иначе униформите на МГ Варна примерно са пример за подражение.

И искам да спомена, че тези които казват "не" и се аргументират с "как така ще ми казват какво да правя" трябва да се върнат в първи клас или направо в предучилищната за да си завършат възпитанието.

Който казва "изглеждам зле", също не е прав. Като се въвежда униформа, то това е ПРИЛИЧНО ОБЛЕКЛО, не може разни повлекани да ходят на училкище буквално с бански костюми или направо без бански костюми, а някакви рапърчета, гангстерчерта, метъли и подобни да идват все едно никога не са се поглеждали в огледалото.

Училището е институция която трябва да се уважава. И щом ти кажат с униформа, значи ходиш с униформа, дори да е палячовски костюм.

Ако униформите са нещо такова:
http://images.ibox.bg/2008/01/24/39957/519x389.jpg
съм ЗА, и иначе съм ЗА щото повечето униформи са смешни :D

K0ceTo каза:
Абсолютно и твърдо за. Понеже някой спомена, аз съм твърдо за като цяло в училището да има ред като в казарма. Да се разбере, че образованието е привилегия и, че изисква определено отношение, е не сульо и пульо да прави квот си иска.

Само, че според мен трябва да са едни униформиз а всички учащи в цялата страна, ами не по отделно, защото много често поръчката се дава на определена фирма която шие некачествени униформи и прибира парите. Моята униформа и сбъркаха цветовете, платовете са ужасни и на криво скроени. Трябва да има държавен стандарт за това.
А иначе униформите на МГ Варна примерно са пример за подражение.

И искам да спомена, че тези които казват "не" и се аргументират с "как така ще ми казват какво да правя" трябва да се върнат в първи клас или направо в предучилищната за да си завършат възпитанието.

Който казва "изглеждам зле", също не е прав. Като се въвежда униформа, то това е ПРИЛИЧНО ОБЛЕКЛО, не може разни повлекани да ходят на училкище буквално с бански костюми или направо без бански костюми, а някакви рапърчета, гангстерчерта, метъли и подобни да идват все едно никога не са се поглеждали в огледалото.

Училището е институция която трябва да се уважава. И щом ти кажат с униформа, значи ходиш с униформа, дори да е палячовски костюм.

Не сме в социализма за да ми казват какви боксерки да си слагам. Кажи ми като пътувам 7 км с колело или мотор как да съм с униформа, и няма как даскалото ми да осигури съблекалня за да се преоблека на идване и отиване, а пък се води едно от най-елитните училища в България?!?

Ще се съобразяваш. Още малко ще почнеш да се оплакваш, че не ти дават да пушиш в даскалото ми трябва да ходиш отвън? То бива свобода, ама нека не става слободия. Като си на училище ще слушаш, като не искаш да слушаш няма да ходиш на училище.

K0ceTo каза:
Ще се съобразяваш. Още малко ще почнеш да се оплакваш, че не ти дават да пушиш в даскалото ми трябва да ходиш отвън? То бива свобода, ама нека не става слободия. Като си на училище ще слушаш, като не искаш да слушаш няма да ходиш на училище.
в мойто даскало никой нищо не ти казва ако си запалиш цигара в час
и не мисля че това е прекалена свободия

Да запалиш цигара в час?

Та, ето за това говорех, на въпросния му разрешават да си запали цигара в час, той си пали цигара в час и не вижда нищо нередно в това. За каква по-голяма слободия от това можем да говорим? Именно заради това трябва да се въведат униформи, вечерни часове, оценки за поведение и т.н. и то задължително в най-къси срокове.

"ЗА"- не може да влизаш в даскалото по сутиен и прашки само.Това е официална институция а според културата в такива заведения , се влиза причлино облечен.С панталон и тениска( без стикери на някакви металисти или на вимпром Луковит.) - най-малкото.

Това че ще сте еднакви какво лошо има ?И родителите ни , и баби и дядовци са били с униформи, какво лошо има в тях?Ако не се научиш да си падзиш униформата, което ти е служебно , то тогава как ще си вършиш работата съвестно ?

Тази темата е дискотирана точно 1-2 седмици преди да започне училище.

БТВ в кабинета ми ще има камера ~_~ и тавана е почти паднал от ремонта :d

staf каза:
а защо ?
И @коцето да не те цитирам че да разпъвам страницата ще пиша направо.
Тъй като държавата дава една част ( мисля че 50% ) на училището за униформите и другата част ги дават учениците това значи че се точат държавни средства. Вместо да се точат, защо не се сложат в училищата от селата ? Например един мой приятел миналата година не можа да влезе в моето училище защото сульо и пульо от село ( не искам да обидя хората от села, но в случея е така ) идват с шестиците дето не могат да стъпят и на моята тройка и взимат местата, а дори не искат да се научат :x
Така само пълнят паралелките и училищата с цигани ( да не ми допадат особено ! )
И какво лошо има на момичетата да идват по-разголени :shock: ? Това че приличат на к*рви са си виновни те, не сме виновни ние че ги гледаме ... тях би трябвало да ги е срам, то не е за хвалба ...
Така че да давам 150 лв + за униформа ( навярно ще трябват 2 чифта ) и да продължават сульо и пульо да заемат местата дето и пистолет да им опреш в главата няма да научат логоритмите например не мисля че си струва !
+ това съм 9999999999999999999% убеден че униформата е поне 4 пъти по-евтина ако не я прави тази специална фирма. Сигурно са позлатени че струват по 150 лв ... със сигурност може да се намерят за по 40-50 макс ! Друг е въпроса че някой пак печели от това.

това че ще сте еднакви какво лошо има ?И родителите ни , и баби и дядовци са били с униформи, какво лошо има в тях?
Ами те и прапрапрапрапра дедите ни са ходили голи, какво чакаме тогава ?
И в нашата стая май ще има камера и в коридорите ни :cry:
Ще заприлича на истинско училище :?

Против.
Не ми харесва някой да ми налага своето виждане за облекло, мода и т.н. и аз да съм длъжен да го спазвам.
100% дадената униформа няма да отива на всички, а на някои дори материята не би им била приятна (аз например не понасям шушлякови дрехи (не казвам, че някой ще тръгне да прави униформи от шушляк, просто давам пример)).
След това трябва да имаш поне 4 униформи - 2 за топло и 2 за студено време, за да могат да се сменят и перат редовно, както и според метеорологичните условия.Не можем през и през лятото, и през зимата да ходим с тънки дрехи или обратното - с шалвари като бедуини.
Една униформа да е около 100 лева (с горнище и долнище).Следователно 400 лева за 4 униформи.За Бога, та някои хора едва свързват двата края със заплата 200-300 лева, а ще бъдат принуждавани да купуват дрехи за такава колосална (за тях) сума.

K0ceTo каза:

Това е ясно за цигари, алкохол и т.н., ама униформите няма да попречат на тези "гъзари" относно цигарите и тн. Аз не пуша защото съм спортист - да речем :D , но на терасата в учителската стая учителите пушат като ....; даскалото ми правеше проблем да си оставям колелото вътре - а пък после децата не спортуват, ами как? Когато имат 2 часа в седмицата по 40 мин. :D :D :idea: .

Кой ви каза, че толкова струва 1 униформа?

Та аз дънки и тениска ще си взема за по-малко от 100 и то доста добри...
--
Попринцип аз съм против според мен няма да има смисъл. Виждал съм училища в, които са слагали такива униформи и все още има хора, които не ги използват.

Имаше някакво предложение ако не слушаш в часа да ходиш на вън за обществено полезен труд. Тази идея на мен лично ми допада. На който не му изнася отива без отсъствие да направи поне нещо полезно за училището. Както и сега на много хора вероятно се случва да дойде 1 учител и да каже я елате помогнете да преместим едни чинове и т.н.

Така хем учителите ще са доволни хем учениците. :roll:

Не трябва да се разрешава да правиш каквото си искаш. Варианта р оцернка за поведение, като е ниска оставаш СЛЕД ЧАСОВЕТЕ за обществено полезен труд.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе