За какво се ползва nofollow?

bubust

Registered
Не съм си задавал тоя въпрос до сега, но аз си го обяснявам с непроследяване на връзката. Демек няма стойност линка за бота.
Днес ме питаха ползваш ли nofollow? И аз естествено казах не, защото според мен всичко трябва да се проследява.

Вашата теза?

bubust каза:
Не съм си задавал тоя въпрос до сега, но аз си го обяснявам с непроследяване на връзката. Демек няма стойност линка за бота.
Днес ме питаха ползваш ли nofollow? И аз естествено казах не, защото според мен всичко трябва да се проследява.

Вашата теза?

редовно ползвам този таг.
Той прави коментарите безопасни и няма да ме държи отговорен ако някой
сложи линк на сайт, който е с лоша репутация.
или поне докато не го изтрия.
Но не само това е екстрата.
Много от вътрешните линкове предпочитам да са с nofollow.
Сама в тази тема има безброй повтарящи се безсмислени линкове от сорта на "профил" "ЛС" "пиши писмо", "давай, "напиши коментар" и това се повтаря и повтаря във всеки топик. Огледай се. Пълно е с "линк боклук".
И бота защо да го разкарвам защо да разхищавам тежестта на страницата си между тези тъпизми дето не трябва даже и линкове да са.
Бих искал само правилните линкове да са без nofollow.
Тези които аз избера. Гоогле ги гледа тези неща и според мен тези дребни подробности са същността на едно добро гоогле СЕО .

За твое сведение ще кажа, че ползвам SEO addon който ми показва кои линкове са nofollow. Показва ми ги задраскани.
Така ако съм изпуснал някъде някоя глупост ще я видя веднага.

Значи се издъних на тоя въпрос. :shock:
Но пък не уточнихме за какъв сайт става въпрос. Ако е голям като туриста да речем има смисъл, защото много се повтарят, но, ако е мъничък фирмен да речем тип визитка не би било проблем.

bubust каза:
Значи се издъних на тоя въпрос. :shock:
Но пък не уточнихме за какъв сайт става въпрос. Ако е голям като туриста да речем има смисъл, защото много се повтарят, но, ако е мъничък фирмен да речем тип визитка не би било проблем.

Не.
Не е проблем. Хич даже.
Защото там има 10-20 страници и всички са важни.
Не пишат вътре външни хора и излишни линкове няма.

За сайт като туриста обаче е важно.
При стотици хиляди страници * десетки глупави линове + потребителки контрол над почти всичко е важно.

Гоогле го направиха това най вече заради борба със спама.
Ако имаш сайт в който потребител или гост може да поства коментари то трябва линковете да са nofollow за да разбира бота, че не ти си ги слагал и да не придава тежест на тази страница.

Има го описано точно в гоогле.
За малък фирмен сайт това не е нужно (не говоря за фирмен сайт на microsoft).

Благодаря за изчерпателните отговори, даже, ако се формулира като урок, мисля, че ще е много полезно и за останлите.

Back
Горе