За колко пари оценявате труда по сайтовете си

kWo

Registered
цял ден чета за това и съм възмутен!!!

teenproblem.net купен от netinfo за 50 000 euro
е тва възможно ли е според вас?!?

в тазми тема нека който иска да каже на колко пари оценява труда си по сайта си.. няма да е лошо и с линове към съответните сайтове за да се добие ясна представа

Моя сайт е ооп, това е предимство.
Сайта има собствена рекламна, темплейт, езикова система, лог....
Има и какви ли не функции в админа.
Така, че бих дал много. Над 700лв.
Само дизайна куца.
Вижте сега проблема какъв е на днешни копувачи.
Например ти трябват пари или се отказваш от сайта ти гледаш да го продадеш.Дори и да е хубав няма да се вземат много пари. Защото тия които ще го купят ще са някои 14 годишни дето си нямат представа и нямат пари, но искат да имат сайт, като че ли като имаш си голямата работа...
Ако ти го оцени някоя фирма сайта, това значи, че ще вземеш 5% от цената която са казали.
Иначе сайта ми го има в профила.
lion-news . info
Пък и сайт не се оценява само на код и дизайн. :)
Има страшно много "променливи".

kWo каза:
teenproblem.net купен от netinfo за 50 000 euro
е тва възможно ли е според вас?!?

Възмутен си защото е малко и недостатъчно или много и незаслужено? :roll:

Тук не става въпрос за това за колко оценяваш ти труда си а за колко ще продадеш сайта си.
Един сайт написан с краката който има обаче много потребители и изкарва пари и генерира трафик и кликове струва много.
Един ООП сайт дето никой не влиза не струва почти нищо.

Никой не знае колко някой плаща за даден сайт.
Може д аплати 5000 и после да каже, че е платил 50000 .
Рекламен трик , който работи доста добре, защото хората почват да питат по други сайтове "Уау.... еди кой си е купен за 50000. Леле.".
Пускат теми със заглавие "На колко оценявате сайта си?" и така.
нет инфо в едно ги бива.:
Знаят как да си направят реклама и изкарват пари от това.
Лошо няма. И ние трябва да се научим така.

Мен лично много ме кефи като някой напише нещо в друг сайт от сорта
web tourist е много смотан сайт. Натиснете тук да го видите
.
Това е реклама. Някой да говори за тебе (дори и лошо), да дава линкове.
Много хора не го разбират, че за сайта е важно някой да го види.
Като го види не се знае. Може да реши да остане. :)

еми от тук видях за какво става въпрос http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1076541 но пък много се разраснаха тея ,а и за напред какво ли може да стане
..

Единственото което има значение е тва колко хора влизат в него.
Да купиш сайт е инвестиция - никой няма да купи сайт от който няма да изкара пари както и няма да купи сайт, само защото иска да има сайт.
Хора които просто искат да имат сайт не си го купуват - правят си го :D

Аз не съм съгласен с "правилото": "Сайтът струва толкова за колкото го продадеш."
Аз мога да си продам сайта за 5 лева, ако има 50 000 уникални.
И това ли ще ми е цената?
В момента всички копувачи се мислят за "разбирачи" както казва един приятел...
Много разбират от дизайн, програмиране, SEO и от какво ли не...
Може да не са виждали код на система, но ще разбират от програмиране.
Как може ако правиш сайт на някой той да ти плати 1000+, а ако се откаже от него и ти го даде на теб и ти го пуснеш в интернет, развиеш го и имаш много уникални към 3000. И накрая да ти кажат 200лв му е много...
Ей за това съм продавал мои сайтове и системи само на хора, които са 20+
Защото един teen не знае какво е да работиш и да се трудиш, но възрастен човек(не казвам, че 20 год е възрастен, но все пак) би ти оценил труда правилно.
Пък да не говорим за вредни :lol: :lol: :lol:

Аз мога да си продам сайта за 5 лева, ако има 50 000 уникални.
Ако имаш тези посещения ще изкарваш много повече пари и няма да искаш да го продаваш, освен ако не ти направят много готино предложение и се решиш да го продадеш.

А най-лошото, е че вече всеки се прави на разбирач в тази област - сиреч всеки един е най-малкото маркетингов експерт :?

Не. Всеки има право да се пробва и да има някаква стратегия за сайта си с цел да го рекламира или да го продаде.

Лошото е когато си маркетингов експерт и сайтът ти е по зле оптимизиран, рекламиран и по-малко посещаван от сайтовете на тези които не са експерти. :)

admin каза:
Тук не става въпрос за това за колко оценяваш ти труда си а за колко ще продадеш сайта си.
Един сайт написан с краката който има обаче много потребители и изкарва пари и генерира трафик и кликове струва много.
Един ООП сайт дето никой не влиза не струва почти нищо.

Никой не знае колко някой плаща за даден сайт.
Може д аплати 5000 и после да каже, че е платил 50000 .
Рекламен трик , който работи доста добре, защото хората почват да питат по други сайтове "Уау.... еди кой си е купен за 50000. Леле.".
Пускат теми със заглавие "На колко оценявате сайта си?" и така.
нет инфо в едно ги бива.:
Знаят как да си направят реклама и изкарват пари от това.
Лошо няма. И ние трябва да се научим така.

Мен лично много ме кефи като някой напише нещо в друг сайт от сорта
web tourist е много смотан сайт. Натиснете тук да го видите
.
Това е реклама. Някой да говори за тебе (дори и лошо), да дава линкове.
Много хора не го разбират, че за сайта е важно някой да го види.
Като го види не се знае. Може да реши да остане. :)
Това което каза админ в последните няколко реда е много правилно... спомням си когато даваха арената по БТВто за това че е незаконно и т.н. всичко си беше един + за арената и въобще за торент сайтовете който са рекламирали защото това е само реклама нищо повече така и така не ги затвориха ;)

vesku каза:
(1 поправка пише се купува, обърни внимание, че някъде на по-високо ниво ще го напишеш, а не е хубаво за имиджа ти)

Сега по темата.
При всеки сайт, който съм направил съм търсил оптималната цена спрямо възможностите на купувача. Когато се видим го разпитвам притежава ли фирма, с какво се занимава така, че да преценя колко благосъстоятелен е. И спрямо това, което иска, формирам цена. Ако продължава да упорства може да сваля малко от цената, все пак дори и малко приходи са по-добри от никакви приходи.

Лошото в България е, че когато кажеш на някой цифра 1000+ и той си мисли (абе тоя луд ли е да го продава толкова много). Все едно дизайнерите и програмистите режат хляб.

Последното предложение, което отправих беше за сайт каталог (ама пък и обяви да имал), системата изцяло поръчкова, обвързване с SMS разплащания и Pay Pal (в някое студио ще го хакнат 1к+ само за тези 2-те), новини, потребители и един куп неща и 1000 лв. му били много. Аз като разделя парите с програмиста и какво става (че и всички приятели, които се занимават с уеб викат - много малко искаш)?

Давам на оня сайт, който веднага ще започне да генерира печалба, пък той сега се скръндзи за 1к. лв.

А основния критерий за продажбата на разработен сайт са неговите потребители. Ако са много - цената се вдига. Независимо колко лош може да бъде дизайна или кода.

ама има много нагли

преди време за един флаш банер ми искаха 140 лв.. някоя фирма беше от един сайт

а ако им мине номера :?

vesku каза:
Моя сайт е ооп, това е предимство.
Сайта има собствена рекламна, темплейт, езикова система, лог....
Има и какви ли не функции в админа.
Така, че бих дал много. Над 700лв.
Само дизайна куца.
Вижте сега проблема какъв е на днешни копувачи.
Например ти трябват пари или се отказваш от сайта ти гледаш да го продадеш.Дори и да е хубав няма да се вземат много пари. Защото тия които ще го купят ще са някои 14 годишни дето си нямат представа и нямат пари, но искат да имат сайт, като че ли като имаш си голямата работа...
Ако ти го оцени някоя фирма сайта, това значи, че ще вземеш 5% от цената която са казали.
Иначе сайта ми го има в профила.
lion-news . info
Пък и сайт не се оценява само на код и дизайн. :)
Има страшно много "променливи".

Не съм съгласен.Аз лично не бих дал 700 лв за сайта ти , като няма приходи и посещения няма смисъл да го взимам , а може би не е имало смисъл ти да го правиш.Не е ли по-добре да правиш сайтовете след поръчка на клиент ,за да знаеш ,че ще го продадеш ,а не да правиш нещо в което си вложил толко труд и после да стане непродаваем ?

kWo каза:
ама има много нагли

Че това е нормално.
Флаш банер - 140 лв.

kWo каза:
ама има много нагли

Като сте толкова разбирачи си ги правете сами.

Уеб не е кварталната бакалия и да дават на вересия.

Back
Горе