Здравейте

bezdrum

Registered
Здравейте.
Този сайт и форума са страхотни. научих доста неща, а и има интересни скриптове...
Имам няколко въпроса.
Как мога да сменя позицията на голямата картинка , защото ако малката снимка е в дясно на ектрана, просто голяма излиза извън него и не се вижда. Става дума за следното нещо.http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=584
Също искам да попитам и как да направя един текст в колони, като във весник например. Аз се опитвам да го направя по следният начин, но не се получава(((
<FONT FACE="Monotype Corsiva" color="RED" size=+1>
<MULTICOL COLS="2" GUTTER="30" WIDTH="80%">
<BR>Три деня младите дружини
<BR>как прохода бранят. Горските долини
<BR>трепетно повтарят на боя ревът.
За сега се упражнявам в направата на сайта в ХИТ.БГ, но последно време нещо много бавен и ме дразни , за това потърсих някои чужди хостове... попаднах на един който ми се струва добър за сега, но нещо обема му ми се вижда доста голям, а може и да бърка, за това да ви попитам дали е 10 ГБ или нещо бъркам???
3.92 Kb de 99999999 Kb usados, 99999995.081 Kb libre
Изписва ми това, след като качих един файл.
 

LiRiX

Registered
bezdrum каза:
попаднах на един който ми се струва добър за сега, но нещо обема му ми се вижда доста голям, а може и да бърка, за това да ви попитам дали е 10 ГБ или нещо бъркам???
3.92 Kb de 99999999 Kb usados, 99999995.081 Kb libre
Изписва ми това, след като качих един файл.
Мен ми се струва по скоро като 10 мб или 100 мб :)По скоро каво 10.
 

bizarre

Registered
За колоните - използвай таблица.
Код:
<table width="..." height="..." border="..." cellpadding="..." cellspacing="..." style="..." />
<tr>
<td width="..." height="..." style="..." >текст</td>
<td width="..." height="..." style="..." >текст</td>
<td width="..." height="..." style="..." >текст</td>
</tr>
</table>
Това е в случай, че не си правил таблици :)
<tr></tr> е ред
<td></td> е всяка клетка. В случая имаме един ред => клетка = колонка ;)


За хостинга - www.lxhost.org
Добър хост 50МБ май даваха, фтп-достъп, php, mysql, инсталиране на phpBB форум и други глезотийки :)
Безплатно естествено.
 

bezdrum

Registered
Мога да правя таблици, но там текста се разпределя ръчно, освем ако не е така...
<td colspan=n>
"n" е броя на колоните... видех сега че онова дето го ползвам е само за Нетскеип-а...
Аз така го чета...
99,999,999 Kb
Последните 3 цифри са 1000КБ или 1 МБ, после 999,999КБ са 1000МБ или 1 БГ, и цялото е 100ГБ, не 10 както си мислех... освем това е с неограничен трафик и...
сега направих една проба, качих 2 снимки, едната 180К, двугата 42К, плюс 4 К от предишният файл... и ето какво ми показа.
225.64 Kb de 99999999 Kb usados, 99999773.362 Kb libre
Май ще излезе че е 100ГБ... еба ти фрее хостинга)))
А за това нищо не казахте, как да направя че да се появява например отляво на малката снимка???
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=584

ПП една молба към админите. Винаги като влизам във форума ми изкарва текста на маймуница, я на турски я на японски... не може ли да се оправи това, доста е неприятно всеки път да го правя на кирилица
 

mute

Registered
За урока:
виждашли този клас

.thumbnail:hover span{
visibility: visible;
top: 0;
left: 60px;}

и по специално left:60px което изначава че картинката голямата картинка ще се измести 60 пиксела на дясно
може да направиш така right:60px или пробвао left: -60px
 

bezdrum

Registered
Много благодаря, МУТЕ)))
А ТОП е за колко да бъде нагоре ли???
Ако задам МИНУС, ще се качи над малката снимка, така ли?
.thumbnail:hover span{
visibility: visible;
top: 0;
left: 60px;}
Сега го пробвах... хубаво, но това е за всички снимки...
Има ли начин да се направи за всяка снимка отделно, защото ако имам една снимка в ляво и друга в дясно...
 

NoName

Registered
може да и за всяка снимка ама става по сложничко ;)
създаи един клас които ще го сложиш на картинките които ще се показват в дясно
.dqsno{
position: relative;
z-index: 0;
}

.dqsnol:hover{
background-color: transparent;
z-index: 50;
}

.dqsno span{
position: absolute;
background-color: lightyellow;
padding: 5px;
left: -1000px;
border: 1px dashed gray;
visibility: hidden;
color: black;
text-decoration: none;
}

.dqsnospan img{
border-width: 0;
padding: 2px;
}

.dqsno:hover span{
visibility: visible;
top: 0;
right: 60px;
}

и после ще трябва на всички картинки които искаш да са в дясно да слагаш този клас dqsno

<a class="dqsno" href="#"><img src="tree_thumb.jpg" width="100px" height="66px" border="0" /><span><img src="tree.jpg" /></span></a>

top - горе
botton - долу
right - дясно
left - ляво
 

bezdrum

Registered
АХА... и само да сменя тук за четирите посоки, така ли?
.dqsno:hover span{
visibility: visible;
top: 0;
right: 60px;
А как се създава КЛАС???
Горе долу ми еясно, май, но не напълно... това все още не съм го донаучил :oops:
Мерси за обяснението, скоро ще ви покажа какво съм сътворил... някакви драсканици, но за човек който не знае почти нищо не е зле)
 

Горе