ИНФО за формуляра

Admin

Registered
Първо да кажа, че след 100 ния коментар файла се рестартира.
Предишните коментари се губят и започва отново.

Taka.
Идеята е всеки да може да си сложи формуляр,анкета,гласуване или
webagent без да има нужда от
сървър който да поддържа PHP,MySQL, PERL, мерл и тн.
И без реклами разбира се. :)
Просто се генерира един код, който си го слагате
където ви е удобно в body на вашата html страница и всичко почва да работи. :?
Та ето ка се слага формуляр за събиране на инфо от посетителите:
1.Влизате тук и пише
" За да създадете вашия формуляр, натиснете тук."
След като натиснете ще се генерира код който изглежда ето така:



Код:
<SCRIPT TYPE="text/javascript">

</SCRIPT>





<FORM action=http://www.web-tourist.net/form/34/comments.php method=post  onSubmit="form(this, 'join')">
<b>
      Име :
<br>
    <INPUT name=ime><br>
   eMail :
<br>
   <INPUT name=mail><br>

  Коментар
<BR>
    <TEXTAREA name=mes rows=5 cols=30>
  </TEXTAREA >
    <br>
<INPUT type=submit value="Send ">

Това трябва да си го сложите някъде във вашата html страница
и формуляра започва да работи.
Вие може да променяте този код както желаете стига да разбирате
малко от HTML и да си го направите както ви е кеф.

Това което не трябва да променяте са ето тези данни:


<FORM action=http://www.web-tourist.net/form/34/comments.php method=post onSubmit="form(this, 'join')">
<b>
Име :
<br>
<INPUT name=ime><br>
eMail :
<br>
<INPUT name=mail><br>

Коментар
<BR>
<TEXTAREA name=mes rows=5 cols=30>
</TEXTAREA >
<br>
<INPUT type=submit value="Send ">








Имената на данните са важни за скрипта които ги обработва.

Останалото са javascript глупости и текст.


Идва и въпроса?

Как да видите кой - какво и откъде е писал и коментирал?

3. Заедно с кода се генерира и един URL адрес
(запомнете го)
на който ще може да разглеждате коментарите :
от кой са,в колко часа,как се казва и разбира се коментара му.

Ще ви даде и от кой IP адрес е пуснал коментара и ако е зложелател
който пише гадости може да проверите ip-address a му тук или да ни пишете на нас да му блокираме достъпа
до този сайт, форума и вашата форма.

Това е.
Извинявам се за правописа ама така ще e.
Винаги правя правописни грешки от бързане.
Важното е да пишеме на български нали? защото сме българи.

АКО ИМАТЕ КАКВИТО И ДА Е ВЪПРОСИ,ЖЕЛАНИЯ ПРОБЛЕМИ С ФОРМУЛЯРА ИЛИ КАКВОТО И ДА Е, ПИТАЙТЕ БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ.

Когато имам време даже ще преправям формулярите,анкетите и каквото ида в зависимост от това какво искате вие.
 
A

Anonymous

Guest
Само да питам,може ли всичко да е на една страница.
Все едно някоя новина одолу коментарите и по-одолу и ти да пишеш коментар
 

staf

Registered
форза-интер каза:
Само да питам,може ли всичко да е на една страница.
Все едно някоя новина одолу коментарите и по-одолу и ти да пишеш коментар
Ето ти един пример

form.php

Код:
 <head> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> 
</head> 
<body> 
<FORM action=zapis.php method=post > 
<b> 
Име :<br> 
<INPUT name=ime><br> 
Е-маил:<br> 
<INPUT name=email><br> 
Съобщение:<br> 
<TEXTAREA name=sub rows=5 cols=30> 
</TEXTAREA ><br> 
<INPUT TYPE=submit value=ЗАПИС> 
<br> <br> 
<?php 
$file= file("db.inc"); 
$n=count($file); 
echo '<table border=1> 
<tr> 
<td>Име</td><td>Е-майл</td><td>Съобщение</td> 
</tr> 
'; 
for ($i=0; $i<$n;$i++) 
{ 
$line = explode ("&",$file[$i] ); 
echo ' 
<tr> 
<td>'.$line[0].'</td><td>'.$line[1].'</td><td>'.$line[2].'</td> 
</tr>'; 
} 
?>


zapis.php
Код:
<head> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> 
</head> 
<body> 
<?php 
$ime=$HTTP_POST_VARS['ime']; 
$email=$HTTP_POST_VARS['email']; 
$sub=$HTTP_POST_VARS['sub']; 
$zapis=$ime.'&'.$email.'&'.$sub." \n" ; 
$fp = fopen ( "db.inc" ,"a"); 
fwrite($fp, $zapis ); 
fclose($fp); 
echo 'Данните са добавени!<br> 
<a href="form.php">Всички записи</a>'; 
?>
 

Admin

Registered
Може...
Но ако изчакаш една седмица ще може да си създадеш при нас
цяла книга за гости.
с админ панел и тн екстри.
Ето ти демо:
http://www.wthost.net/guestbook/1/yapgb.php
Формуляра ще го махаме.
Много е ламерски.

По-добре изчакай малко.
 
A

Anonymous

Guest
Аз искам да попитам кой е кода на *.php файла, за анкетите? Става въпрос, че искам на моя сървър да се записват, а не на web-tourist.
 

bafitu

Registered
pone каза:
Аз искам да попитам кой е кода на *.php файла, за анкетите? Става въпрос, че искам на моя сървър да се записват, а не на web-tourist.
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=305
ako нещо неразбираш , питай. :?:
 

Горе