Идеи как да изтрия Windows XP

Статус
Not open for further replies.

iwanov

Registered
Записах си Windows 7 на отделен дял и сега имам и 2-те системи и нещо немога да изтрия XP-то. Пробвах с програма за създаване на дялове и такива, но не ми разрешава, пробвах и в/у самия дял на XP-то да цъкна формат, но и така нестана.
Идеи как да премахна XP-то и въобще да форматирам дяла на който се намира ?

Аз като преинсталвам и си форматвам дяла със сегашната операционна система и там слагам другата.

FestarBG каза:
Ubuntu LiveCD и ползвай GParted.
Само преди това трябва да си премахне от boot.ini ентрито за XP, защото иначе grub лоудъра ще даде грешка ! (ако не си го е направил вече де )
:)

Ако може да се измисли решение формата да стане през Windows 7 ще е доста добре че да качвам линукс на флашка и ала бала ми създава известен проблем.
Ето снимка на дяловете:
http://web-tourist.net/userfiles/1150.jpg
Дяла който трябва да се форматира е D
Явно неможе да се форматира или изтрие защото като гледам в програмата статуса му се води System и явно това създава проблемите.

Някой знае ли как да променя този статус ?

Поздрави и благодаря на отзовалите се!

Според мен няма начин, защото която и програма да изпозлваш в уиндоуса, все ще ти отчита дяла като system и няма да ти позволи да го форматираш.
Пробвай като влезеш в седмицата да изтриеш папката на XP. Така си реших проблема, когто брат ми беше инсталирал 2 XP.
Ако не стане, не е болка за умиране да си свалиш линукса. Става бързо и лесно. Просто вървиш по стъпките на инсталацията, докато не ти извади програмата за разпределяне на дяловете. От там 100% ще можеш да го форматираш! След това прекъсваш инсталацията и си готов! Само не забравяй да премахнеш ентрито от boot.ini, че ще ти направи проблеми после!
:)
Ако някой има алтернативно решение, моля да го сподели!

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе