Идея за защита от много регистрации

purko

Registered
Здравейте!
Правя нещо като онлайн игра и искам да дам възможност протребители да могат да си прехвърлят точки. Проблема обаче е в това, че при регистрация се получават определен брой точки. Как да направя така, че да не може един да се регистрира 20 пъти и да си прехвърли точките на един акаунт. Направил съм да не може да се регистрира с един и същи мейл и потребителско име. Не мога да махна първоначалните точки, защото без тях няма как да играе. Дайте просто идеи. ;)
Мислех да огранича да не може да се прехвърля преди определен брой игри ама това не ми се струва най-удачния вариант...

Правиш си поле в таблицата на узерите дето постоянно записваш сегашното ИП и после проверяваш дали има вече човек с такова ип.

т.е.
пишеш в бд-то :

Код:
ALTER TABLE `users` ADD `ip` VARCHAR( 100 ) NOT NULL;

после в конфига слагаш :

Код:
 if ( $user ) { mysql_query("UPDATE users SET ip='$_SERVER[REMOTE_ADDR]' WHERE username='$user'"); }

и в регистрацията проверяваш така :

Код:
 $ip = $_SERVER[REMOTE_ADDR]; $q = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE ip='$ip'"); if ( $q != '0' ) {  echo 'po 1 reg'; } else { koda ti }

Няма начин.
Ако помислиш малко и се поставиш на мястото на потребителят ще видиш,
че всичките твои защити са преодолими.
Мога да ти кажа да ползваш бисквитки, Ип адреси и др. но няма да стане.

Най-добре направи да се дават като начало 50 точки ( примерно )
но да не може да се прехвърлят по малко от 500.
Така дори и да си създаде фалшиви акаунти той пак ще е принуден доста да поиграе с всеки един от тях .
Друг начин не виждам.

А това за Иптата.- не е сериозно.
Всеки средно статистически усер ще ползва прокси и ще ти наводни
сайта с потребители и ще може да злоупотребява.

на админа идеята ми харесва доста
примерно колкото точки им слагаш първоначално с малко горница да е минималния лимит за пращане

Еми вижте - аз слагам като за начало много точки защото и да е слаб юзера да има много "мегдан за губене".
А и това с ИП-тата наистина няма да има никакъв ефект.... :?:

Ето ти 1 идея от мен - например като за начало даваш 1000 точки и ако потребителя иска да прати на някой трябва да е разиграл поне 1000 точки и тогава да праща?

Горе