Идея за сайт - ще има ли реализация ?

parkourstyle

Registered
Преди около 2 години и половина, братовчед ми показа няколко бармански похвати. Беше почнал всичко това на шега и от тогава се занимава с барманството като хоби.
От както ми показа "новото си хоби" проявявам също интерес към барнаството като цяло - най-вече към коктейлите.
Преди около половин година ми дойде идея да направя сайт за коктейли -
рецепти, видеота, похвати при приготвянето, оценки на различните марки алкохол и така нататък.

Според вас ще има ли успех сайт, насочен към "алкохолната" ниша ? Доколкото проверих в България няма подобен проект засега, което дава надежди за реализация.

Послепис: Заради тематиката на сайта, би ли трябвало да има и възрастов контрол т.е. потребителите да въвеждат своята възраст, за да имат достъп до сайта (поне в сайтовете на отделните марки алкохол като Bacardi, Martini, Danska Vodka ит.н. присъства това) ?

ммм.. незнам ама ако направиш сайт за розови слончета ще преуспееш - гарантирам :D :D :D

Мисля че идеята я бива и предполагам ще има посещаемост :) Само да го напълниш с рецепти за добри коктейли

@purko аз ще направя сайт за розови слончета, а ти ще ме направиш преуспял, има ли сделка?

Идеята си заслужава да се опита. Обаче нишата в която смяташ да реализираш своя проект предполага ограничена аудитория. В смисъл такъв, че от българските интернет потребители вероятно малко хора се интересуват точно от барманство. Затова трябва сайтът ти да предлага повече неща, не само как се правят коктейли, а например да има много подробна информация за всеки тип алкохол, да има много полезни съвети, насочени към по-неопитните консуматори на алкохол... нямам предвид да учиш децата как да се натаралянкат! :D Имам предвид съвети, за това кое вино е най-хубаво за парите си например и т.н.

Ако работата потръгне и си амбициозен може да започнеш да продаваш алкохол онлайн. Например в България по магазините не може да се намери качествен Абсент. Ти може да го внасяш от чужбина и да го продаваш чрез уебсайта си. Виж намример тук какви красоти има!

Помисли внимателно на спокойна глава и ако решиш, че си струва се хващай на хорото веднага! Пилеенето на време е огромна грешка, от личен опит ти казвам. :)

Успех!

Баш с продажба на алкохол - твърде голям залък за мене...
Иначе просто искам да пиша за качествен алкохол и хубавите коктейли - нещата които са ми интересни.
(Не, че съм алкохолик или нещо, просто си интересувам като ценител :wink: )

аз съм барманче,малко пресилено казано,но това уча това и работих това лято в известен хотел,но е време да изуча и 12 клас и тогава ще работя... отностно до сайта ти направи го влез в форумите за бармани и може да има аудитория :roll: :?:

Вчера се заиграх със photoshop-а и почнах дизайна на сайта. Дизайна ще успея да го направя, обаче като си нямам и понятие от кодиране, направата му ще стне доста забавна.... :lol:

vd0dkq1zhk0cg8yr2qs8ffske3jqm28s1t5gud86.jpg

Общо взето нещо подобно ми се върти в главата като идея :wink:

Идеята наистина е добра ще има бъдеще този сайта само да има доста рецепти вътре.

Ето го и предполагаемия дизайн и... спирам до тук, понеже не мога да го кодирам.... Все пак ще измисля решение на проблема с някоя готова система.

Послепис: Сега смятам да се пробвам да направя едно Mojito, дано да се получи

Много добра идея.
Въпреки, че съществува вече такъв сайт, http://kokteilite.com , ще съм ти редовен посетител и на теб.

Добре изглежда дизайна за сега, успех нататък и ни уведоми задължително като го пуснеш официално сайта!

:)

Acho каза:
Много добра идея.
Въпреки, че съществува вече такъв сайт, http://kokteilite.com, ще съм ти редовен посетител и на теб.

Добре изглежда дизайна за сега, успех нататък и ни уведоми задължително като го пуснеш официално сайта!

:)

Редактирай си линка.

Иначе дизайна е супер браво.

Благодаря на всички за пожеланията. Дано да се получи проекта :)

---
А колкото до Mojito-то... Докато изтисквах лайма, ми пръсна в окото, содата се разля в кухнята, а ментата не се усещаше както очаквах.
И за капак, когато в чашата останаха 3 глътки, баща ми си изсипа виното и се получи "Mojito +" :D Но, като за първи път се получи.

e7tpzskwgx2d7xadnx6y4y3qw5veur3h01bnf9ef.jpg

И за да не бъда голословен - една снимка :lol:

Послепис: Съжалявам за offtopic-a,но такъв опит като моя, просто трябва да се сподели със широката публика :D

Back
Горе