Изкарване на заглавие на линк/връзка

proba

Registered
Здравейте.
Да речем че имам този код:

<?php
$promenliva = '<a href="index.php">HomeHome2223</a>';
?>

Въпроса ми е как да направя променлива примерно $vtorapromenliva която да ми изкарва от $promenliva само това:

HomeHome2223

Някакви идеи ?

$promenlivac = '<a href="index.php">%HomeHome2223%</a>';
$exp = explode("%", $promenlivac);
$vtorapromenliva = $exp[1];
echo $vtorapromeliva;

Код:
<?php

$ex=explode('">', $promenliva);
$ex2=explode('</a>', $ex[1]);
$vtorapromenliva=$ex2[0];
echo $vtorapromenliva;
?>

KaRo каза:
$promenlivac = '<a href="index.php">%HomeHome2223%</a>';
$exp = explode("%", $promenlivac);
$vtorapromenliva = $exp[1];
echo $vtorapromeliva;

Но въпроса е че , трябва като отворя файла index.php с fopen , и ми изкарва кода в текстареа.
Трябва под текстареата да излезне надписа които е написан в линка.
Само че този надпис аз не го знам дали е HomeHome2223 или е sadada , защото може да се сменя от база данни.
Примерно като отварям index.php в него хубаво ще пише "Начало" , но в друг файл може да не пише начало а линка пак да е към index.php и аз пак трябва да изкарам надписа които ще е друг.
Надявам се , че ме разбра какво имам в предвид.

Видя ли примера, който ти дадох, в него не е нужно да имаш точно определен текст, нали това е целта... :) мисля, че е точно това което ти трябва..

Видял съм го.
Но вътре има и други линкове , така ще изкара заглавията на всички линкове не само на линка index.php

Сега ще го помъча малко на localhost-a и ще видя ако стане ще ви кажа да не се занимавате ;)

Е не, нали каза, че да речем имаш някаква променлива, в която ще има нещо такова :

<a href="index.php">HomeHome2223</a>

нали като изключим index.php може би и самият текст, след като го имаш това си го правиш в една променлива, и това което аз съм ти дал ги разделя само в тази променлива, която е зададена, не е о значение дали има други линкове или не .. ? ако нещо не съм те разбрал поправи ме :)

Код:
ето ти мойто предложение 
$f = '<a href="index.php">HomeHome2223</a>
adsfsdf';
да кажем това ти е кода който си взел от файла и си го вкарал в променливата и сега с preg_match
Код:
preg_match('/<a href="index.php">(.*)<\/a>/i', $f, $m);
echo $m[1];

Код:
<?php
$f = '<a href="index.php">HomeHome2223</a>
adsfsdf';
preg_match('/<a href="index.php">(.*)<\/a>/i', $f, $m);
print_r($m[1]);

Back
Горе