Използване на новите CSS3 свойства

Giorgio

Registered
Здравейте. Тъкмо съм се навил да използвам някой от css3 свойствата и искам да ви попитам използвате ли ги в вашите сайтове? Например transitions, animation, transform ??? Просто се зачудих за тяхната използваемост, в предвид че доста броузери не ги подържат(по-стари версии и т.н)


Поздрави,
Георги.
 
Не, изобщо не използвам такива неутвърдени методи. Старая се да прибягвам само до методи, които винаги са били поддържани, дори и от най-старите браузъри.

От моята практика съм разбрал, че полупрозрачните PNG изображения са изключително полезни и могат да се направят много добри неща с тях, които същевременно се поддържат от всички използвани браузъри. :)
 
Абсолютно! Ползвам новите технологии, не обичам дизайн с таблици и всичко да е картинки. По-добре 1 HTTP заявка, отколкото 500. Пък и рендъра е в пъти по-бърз. Поддържа се от всички нови версии на браузърите, смартфони, някои телефони и доста операционни системи - Android, iOS, Symbian, BlackBerry, BADA... Пък и ако искаш да отваряш сайта от Internet Explorer 5, ще направиш fallback :). HTML5, CSS3, jQuery, WebGL - това е бъдещето.
 
Използвам ги винаги когато мога, но използвам и Modernizr за да предоставя хубаво изживяване и в по-старите браузъри. Този подход ми допада най-много и затова действам с него :)
 
Благодаря ви. Събрах ценни съвети и мнения. Най-вероятно ще се възползвам от новите технологиии но ще има и fallback за старите броузери

Поздрави,
Георги
 

Горе