Изтриване на галерия

dkalinkov

Registered
Ето това са ми базите данни на галерията:
Код:
CREATE TABLE gallery (
  id	      int PRIMARY KEY auto_increment,
  pic	      text,
  netpic      text,
  tag	      text
);

CREATE TABLE galleries (
  id	      int PRIMARY KEY auto_increment,
  name	      text,
  tag	      text
);

в gallery се намират снимките, а в galleries различните галерии.

При създаване на галерия се създава папка с името на тага на галерията(../gallery/$dirtag) и в тази директория се казват снимките , разбира се при избор на галерия.

Та, трябва ми код, при които да може да изтрива снимките от базата данни, от папката; самата папка(категория) както и редът и в базата данни.



Това го пускам като за втори път, за което съжалявам, но тогава си помислих че се е получило, обаче се оказа че не е и започна пак да ми дава странни грешки. Затова сега го давам в нова тема и искам да вися какво можете да ми предложите. Ако искате мога да ви дам кода който съм си направил.
 
Кодът ти остава същия (като цяло) , но просто не скривай грешките и сам ще разбереш къде прави проблем.
if ($_GET['page'] == "del") {
$deltag = $_POST['tag'];
$query = mysql_query("SELECT * FROM gallery WHERE tag='$deltag' AND filename IS NOT NULL")or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_array($mysql)) {
unlink("../gallery/".$deltag."/".$row[filename])or die("Не мога да изтрия файла ".$row[filename]);
}
mysql_query("DELETE FROM gallery WHERE tag='$deltag'")or die(mysql_error());
mysql_query("DELETE FROM galleries WHERE tag='$deltag'")or die(mysql_error());
rmdir("../gallery/".$deltag)or die("Не мога да изтрия директорията ".$deltag);
}
 
Дава ми ето тази грешка:

Warning: rmdir(../gallery/mitko) [function.rmdir]: Directory not empty in D:\Dimitar\xampp\htdocs\kyokushin\admin\galeriqadd.php on line 72

Пробвах да я отстраня, но нестава!
 
dkalinkov каза:
Дава ми ето тази грешка:

Warning: rmdir(../gallery/mitko) [function.rmdir]: Directory not empty in D:\Dimitar\xampp\htdocs\kyokushin\admin\galeriqadd.php on line 72

Пробвах да я отстраня, но нестава!
Изпразни я. http://php.net/unlink
 
Не виждаш ли, горе в кода къде я чистя, но макар и празна пак не се получава! :(
 
Мисля, че открих къде е грешката - като сложа кода в нов файл става, но като напиша отдолу:
Код:
header('Location: '.$HTTP_SERVER_VARS['HTTP_REFERER']);
и ми изписва грешката!
 
dkalinkov каза:
Мисля, че открих къде е грешката - като сложа кода в нов файл става, но като напиша отдолу:
Код:
header('Location: '.$HTTP_SERVER_VARS['HTTP_REFERER']);
и ми изписва грешката!
Опитай $_SERVER['HTTP_REFERRER']
 
Да така става, но открих още една нелепост => Когато кача неколко снимки и вляза в папката, пак ми изписва грешката!
Ако, обаче не вляза се търка!

Странно, нали!

П.С.
Качвам едни и същи снимки!
 
Под едни и същи снимки да имам в предвид с едно и също име ли?И какъв код имаш в тези папки ,където слагаш картинките и какво правиш с HTTTP_REFERRER
 
lam3r4370 каза:
Под едни и същи снимки да имам в предвид с едно и също име ли?И какъв код имаш в тези папки ,където слагаш картинките и какво правиш с HTTTP_REFERRER
Имам предвид:
1) Правя галерия.
2) Качвам 5-6 снимки.
3) Изтривам я ==> изтриването е успешно.
4) Правя нова галерия.
5) Качвам същите 5-6 снимки.
6) Влизам от моят компютър в директорията на снимките, т.е. в папката gallery.
7) Изтривам галерията ==> изписва грешка и не се изтрива.

HTTTP_REFERRER го ползвам в кода на триенето -> като се извърши процеса и да ме прехвърля на страницата от където трия галериите!
но това вече си работи. Проблема е в горните 7 точки!
 

Горе