Имам малко свободно место за уеб какво да направя?

Smirnoff

Registered
Здравейте имам около 250 мб хостинг поддържа php фтп достъп и такива екстрички имам и 1 база данни може и повечко ама за сега 1 ми дават.

Питам какво да направя?

Тракер неискам доста детско е секи си праи тракер. Форум незнам дали ще го развия толкос много и това няма да е апък такива теми като мамбо или е107 хоопс и най-различни не ми се праят защото няма да става портал предложете ми вие?

Няма как някой да ти даде идея за сайт.
Може сайт за "Живота на хлебарките в Индонезия" да направиш и
пак да имаш хиляди посетителя на ден.
Въпроса какво би ти било интересно на теб самия.

Наскоро говорехме за един сайт който е на тема чалга.
В hit.bg .
Нщо особенно . Даже е много зле според мен.
Разликата е, че има 1000 уникални посещения на ден
( за минимум ти говоря).

Ама лошото е, че не е на моя комп :( иначе бих споделил голям обем нформация(имам напредвид фрийуеар). Но така само мога да направя некво порталченце или пък некое сайтче обикновенничко дето пак ще си остане недоразвито. По моя акъл горе доло докато имах сървър на моя комп пробвах какво ли не. Нищо нестава и затова поисках да ме посъветвате вие. Току - виж излезе нещо полезно :?

можеш да направиш фен сайт на фйлм или игра както каза админ направи нещо което ще те интересува
може да си направиш online mIRC дизайна да е същия и да се свързва с реални mIRC канали

Smirnoff каза:
Наистина с ИРК може ама тия канали с кво ше ми се отплащат?

Мислел сам да го напрая галерия ама незнам дали ще ми стигне мястото за картинките :?

зависи каква галерия ще правиш
ако правиш галерия за Emoticons ще можеш да сложиш хиляди Emoticons а ако правиш галерия с високо резулиоцонни снимки няма да можеш да качиш много

mizarck каза:
Smirnoff каза:
Наистина с ИРК може ама тия канали с кво ше ми се отплащат?

Мислел сам да го напрая галерия ама незнам дали ще ми стигне мястото за картинките :?

зависи каква галерия ще правиш
ако правиш галерия за Emoticons ще можеш да сложиш хиляди Emoticons а ако правиш галерия с високо резулиоцонни снимки няма да можеш да качиш много

Май такава я мислих... за високо резолюционни.. май няма да е.. тцтц други предложения? Ее що аз немога да се сетя нищо .. :(

ами имам още една идея
значи идеята е свързана с карти на българия
Събрал съм 215 карти на бъргария и градовете
на картата на българия сам сложим imagemap-ове та като посочиш някой град ти си появява картата му
а ето и идеята ми
чрез PHP MySQL GD може да се направи да търси блокове улици и различни места из българия но не мисля че 250mb ще стигнат за това нещо

mizarck каза:
ами имам още една идея
значи идеята е свързана с карти на българия
Събрал съм 215 карти на бъргария и градовете
на картата на българия сам сложим imagemap-ове та като посочиш някой град ти си появява картата му
а ето и идеята ми
чрез PHP MySQL GD може да се направи да търси блокове улици и различни места из българия но не мисля че 250mb ще стигнат за това нещо

Това с градовете добре ама с улиците и блоковете.. :(

От пхп имам лека представа.. ама от MySQL ... пълен инвалид

ами не е задължително да се напраи всичко за което съм го правил този проект
mysql ще се използва само за съхранява не да цифри който ще изглеждат така

width - 500px
height - 300px
map - sofia
sfer - 1.gif
това е сами пример на тези данни който съм дал ще се покаже само някаква нива ще отговаря на тези данни
там кадето се пресичат width и height ще се сложи картинката 1.gif и това е за търсачката

ето да картите за да видиш за какво става дума http://store1.data.bg/gethead/Bulgaria%20Maps/Bulgaria%20map.html

в момента пакета е 57mb

Тва е доста интересно човек. Заинтересува ме. То само да хостнем картите те и сега са си хостнати я дай да измислим нещо по оригинално. Например курорти, хижи, къмпинги .. Ала Бала дали няма да има повече интерес?

Smirnoff каза:
Тва е доста интересно човек. Заинтересува ме. То само да хостнем картите те и сега са си хостнати я дай да измислим нещо по оригинално. Например курорти, хижи, къмпинги .. Ала Бала дали няма да има повече интерес?

ще има но тава са всички карти който намерих из нета ако намериж някоя на корорт дай линк за да я сложа :)

mizarck каза:
Smirnoff каза:

ще има но тава са всички карти който намерих из нета ако намериж някоя на корорт дай линк за да я сложа :)

Няма проблем то около моя град колко има 2 - 3 и повече това не е проблем. Като напишем в гугъл "Български курорти" ехееее... излизат колкото искаш събираме им банерите подрежда се всичко и супер.

Ако имаш други идей споделяй :P

идей колкото искаш

ето някой мои идей
1. може към картата да се добават онлайн камери аз лично съм намирал 7-8 онлайн камери в българия
2. към картите да се добавят и сателитни снимки от google world (или там какво беше)
3. може да се направи да показва всички забелезителности на българия и атракций
4. може да смешаме географията и историята демек да има карти от различни региони на българия например през турското робство

ха
ако те интересува това за онлайн камерите виж тук http://www.earthcam.com/ има хиляди камери

а ето тук http://www.meteo.bg/map/bgmap.php?lang=bg може да се види какво е времето в българия на всеки 3-4 часа се обновява и показва точно колко градуса е в този час

Smirnoff каза:
В момента гледам Африка тигрите ама никой няма :lol:

Сега да уточним какво ше правим навит ли си за това?
разбира се че съм навит
:)

Back
Горе