Имам няколко въпроса за торенти

manq4et0

Registered
Значи първо ще започна с това .
Вярно ли е , че торентите в България са забранени ?
След това ако е отговара " ДА "
От къде мога да си набавя хост за да направя торент тракер за улеснение може и линкове към сайтовете да давате на хубави хостинг компании . Също така домейна може ли да се закупи от България ?
И ако може с няколко думи да ми опишете ...
Благодаря за отделеното време :)

Вярно ли е , че торентите в България са забранени ? - Забранени са. (мисля,че някои ги позволяваха но за по сигурно бягай извън БГ)

От къде мога да си набавя хост за да направя торент тракер за улеснение може и линкове към сайтовете да давате на хубави хостинг компании . - От Холандия, Leaseweb.com

Въпросът е спорен. Мисля, че няма специфична забрана за торентите, тък като те не представляват обект на авторски права, а служат като "канал" за пренос на данни между потребителите.
НСБОП се опитваха не веднъж да свалят арена и замунда и самите те нарушаваха законите.

Общо взето сайтовете в България се разследват и санкционират само когато това е в интерес на някой друг (конкуретни сайтове, фирми разпространители и т.н.)

Най-сигурно е да си намериш хост в отдалечена страна, където пиратството все още не се разглежда като престъпление.

Back
Горе