Имам питание за принтер

lays

Registered
Здравейте. Значи един съсед си е взел принтер 3в1 някав незнам каква марка и ме вика да му го инсталирам. Не съм се занимавал досега с принтери и затова се обръщам към вас. Как става? Разбрах че имал диск с софтуер предполагам че връзваш принтера към компютъра, след това инсталваш диска със софтуера и готово. Той казва че го е правил по този начин, но не му намирало принтера. Защо се получава това ?

lays каза:
Здравейте. Значи един съсед си е взел принтер 3в1 някав незнам каква марка и ме вика да му го инсталирам. Не съм се занимавал досега с принтери и затова се обръщам към вас. Как става? Разбрах че имал диск с софтуер предполагам че връзваш принтера към компютъра, след това инсталваш диска със софтуера и готово. Той казва че го е правил по този начин, но не му намирало принтера. Защо се получава това ?

Може да не е активирал някой порт от биоса. Или принтера е здал багажа.Като го е пускал в контакта и в компа да е издавало нещо като ултра звук?Ако е така да му е честит изгорелия принтер и разправите който следват...

Е незнам дали е издавал някакъв ултра звук. Предполагам че не е направил нещо като хората. Незнам де. Иначе начина за активиране е този който съм описал нали ?

Не мога да ти кажа.Имах същия яд с моя принтер дето не е с усб а с друга букса и 2 седмици ръчкам настройки и нищо.Накрая трябваше да правя друго и случайно го пуснах него :D а иначе питай го дал ие издал някакъв шум щот така един лазерен тука изпуши веднага.

Щом е 3в1 се предполага,че е УСБ,кое ме навежда на мисалта,че изобщо не е инсталиран драйвер на УСБ-то/Зависи от УСБ-то/.
Отиди у тях и пробвай на някое друго УСБ.Но преди да го пуснеш деинсталирай старите неща който ги е инсталирал от диска на принтера.
Пусниго,трябва да ти излезе :
0430usb-001.gif

Примерно, след което сложи диска на принтера и ако има стартЪп го изгаси и дай да търси драйверите след :
example_usb_found_new_hardware.gif

Му задай да търси драйверите в диск C:/ /ако му е там Windows-a/.
И да търси също в Cd-то.
След това инсталирайте само нещата който СМЕТНЕТЕ ЗА НУЖНИ от диска.
Рестартирайте компютара и принтера.

Пробваи да идеш на My Computer >> Properties >>> Намираш DeviseManager и ако има неква грешка с драиварита там ще ти излезне .
Друг начин е да идеш в Start>>>И намираш там трябва някаде да има една папка принтери и факсове неси спомням как беше на Xp и от там правиш настроиките.
Успех :?:

Оправих му го. Проблема беше следния: значи просто усб-то където го е включвал беше прецакано. Премесних му на другото УСБ и стана.

Back
Горе