Има ли смисъл според вас?

Radko

Registered
От два дена се чудя едно нещо. Има ли смисъл да почвам да уча Zend Framework, при положение че вече има много по леки frameworks, които ти позволяват да правиш същото нещо и то даже по - бързо?

Не разбирам много,но мисля,че ти сам си отговори на въпроса.

при положение че вече има много по леки frameworks, които ти позволяват да правиш същото нещо и то даже по - бързо

От приятели съм чувал, че фирми които работят със Zend framework, предлагат по - големи заплати. И въобще човек който разбира от зенд има по - голям шанс да взима по - добра заплата.

Затова питам, ако някои има опит във сферата да сподели :)

Отвори jobs.bg и разгледай обявите и ще разбереш какво г/д търсят.
Има някой неща, които се правят по-тегаво със Зенд, но все пак смятам че е много добър framework и си струва да му дадеш шанс :?:

Radko каза:
От приятели съм чувал, че фирми които работят със Zend framework, предлагат по - големи заплати. И въобще човек който разбира от зенд има по - голям шанс да взима по - добра заплата.

Друг път. Е зависи в кой град си де.
Аз работя отдавна със ЗФ. Ако ти трябва за парите, да. Ако просто се чудиш какво да правиш няма какво да се мъчиш. Ако си доста навътре с ООП, т.е. играеш си с него, няма да те затрудни. Просто правиш 1-2 проекта и си научил повече от основното, останалото е трупане на опит.
Като отвориш джобсбг ще видиш как се иска да знаеш всичко без джава и флаш, поне това разделят. И голяма част от тези едва ли търсят хора за постоянен договор. Така че хващай ги всичките зенда, симфони, иии,... или бягай извън БГ.

Galli каза:
Radko каза:

Друг път. Е зависи в кой град си де.
Аз работя отдавна със ЗФ. Ако ти трябва за парите, да. Ако просто се чудиш какво да правиш няма какво да се мъчиш. Ако си доста навътре с ООП, т.е. играеш си с него, няма да те затрудни. Просто правиш 1-2 проекта и си научил повече от основното, останалото е трупане на опит.
Като отвориш джобсбг ще видиш как се иска да знаеш всичко без джава и флаш, поне това разделят. И голяма част от тези едва ли търсят хора за постоянен договор. Така че хващай ги всичките зенда, симфони, иии,... или бягай извън БГ.
За обявите имах предвид София, тъй като в другите градове почти няма нищо ...
Дали да остане в БГ или не си е друга тема мисля ..

Момчета аз имам работа, работя като PHP developer в момента.

Просто се зачудих, понеже с един приятел обсъждахме тези неща. За бягането извън България не съм съгласен, понеже го повдигнахте на въпрос. Проблемите не се оправят като бягаш от тях. Пък и в България именно този сектор е един от най - доходоносните в момента.

Back
Горе