Инсталация на Ubuntu

maxvolum

Registered
Отдавна се опитвам да инсталирам Ubuntu, но нещо не мога :(. Теглих какви ли не версии и все едно и също - НИЩО.
Сега да ви попитам (тези които са инсталирали вече UBUNTU):
1. Как записахте боотващия диск?
1.1 С коя програма?
1.2 От къде? Какви опции? Къде натиснахте?
1.3 На RW диск нали може?
2. Какви ви са настройките на компютъра? Буут настройките.
3. Дали тръгва на този кашон: Fujitsu Siemens Amilo Pro до тук така ама модела май беше 2030 не съм сигурен за модела.

Ще ви дам една огромна точка ако ми помогните ;).

:)
1.Пускам си Nero StartSmart ,после си избирам CD след това отивам на листа Data после си цъкам на Make UDF/ISO CD и там си добавям файла и burn.
1.1 Nero StartSmart
1.2 теглих го от замунда и откаде ли не (винаги ставаше) ,другото го описах по горе.
1.3 Да аз винаги ги записвам на такъв диск.
2. Настройл съм го първо да чете от CD-то после от харда и накрая от флопито.
3. Незнам ,но невиждам причина да не тръгне.

Bootable CD
1.Сваляш убунту.
2.Инсталираш Deamon Tools
3.Закачаш го на него и трябва ти тръгне.
4.Инсталираш си NeroBurning ROM
5.Пускаш го и избираш отгоре CD. След това скролни графата в ляво и намери "CD Copy".Цъкаш на него.После цъкаш на "Copy Options" и има графа "source drive" като цъкнеш стреличката надоло ти излизат Виртуалните дискове които си боотнал както и записвачката.Цъкаш на диска който си буутнал през Daemon tools.Така полсе цъкаш Copy и почва да копира диска.
6.Като си реснеш компа натисини "DELETE".Влизаш в менютата и трява в едно от тях да намериш First Boot Device на недго избираш записвачката.

Убунту тръгва на всякакъв компютър.

Съвет Убунту не е за теб.Приеми го чисто приятелски не се обиждай.Щом неможеш да направиш боотабъл CD незнам ..... пробвай ако имаш въпроси ще ти помогнем

mita6ky каза:
Съвет Убунту не е за теб.Приеми го чисто приятелски не се обиждай.Щом неможеш да направиш боотабъл CD незнам ..... пробвай ако имаш въпроси ще ти помогнем
Мога да "инсталирам" boot CD, просто питах вие как го правите :). Инсталирвам съм Windows 98, XP, Vista, така че Linux няма да ме спре ;).
mita6ky ти ми даде повече информация, но повечето неща просто не ми харесаха. Това с daemon tools и т.н. нещо не ми хареса. Може и да става. Благодаря ти много mita6ky.
Точката отива при iwanov, той точно, ясно без много излишни обяснения ми каза това което исках. 10х iwanov ;).

ами аз да кажа щото има хора които могат да ми кажат как да го буутна с коя програмка и просто повече информативно съжаляям нищо де друг пат съжалвам че не ти помогнах

Back
Горе