Инсталация на Windows 98

Pavkataa

Registered
Здравейте,прочетох тази статия:
http://store2.data.bg/chelp/w98install.htm
за преинсталиране на Windows 98 обаче досега компютъра е бил с Windows 95 и нещо се прецака .Сега не мога да вляза в BIOS (не знам как ).Когато пусна компютъра показва Паметта изписва OK и показва син екран. Какво да правя :?

този син екран кога ти го показва ??
ръгаш системната дискета там си зареждаш дос-а и пишеш fdisk
влизаш и си триеш старите партишани правиш нови. след това пак с системната дискета зареждаш cd-to влизаш пишеш setup и ... next , next и Welcome Win 98

naiki999 каза:
този син екран кога ти го показва ??
ръгаш системната дискета там си зареждаш дос-а и пишеш fdisk
влизаш и си триеш старите партишани правиш нови. след това пак с системната дискета зареждаш cd-to влизаш пишеш setup и ... next , next и Welcome Win 98

Значи имам диск с Windows 98,a когато сложа някаква дискета ми изписва
no disk or disk error :cry: :(

тоест от тези две неща:
# Стартова DOS дискета за Windows 98
# Инсталационен компакт диск на Windows 98 или негово копие върху твърдия диск + верен сериен номер

Имам само диска :oops:

naiki999 каза:
http://www.data.bg/f.php?fid=6820775

ето го. ако има нещо проблем пиши

Ами открих че май ще ми трябва 95 защото компа е бая слаб с 8 мб рам и май 98 няма да тръгне :cry: :(

А имам и друг гаден проблем,като сложа дискетата ми изписва no disk or disk error :? :? :?

МАЙ ЩЕ СЕ ОТКАЖА :x

naiki, не го пращай човека да форматира при най-малкия проблем ;)

no disk or disk error означава, че трябва да си направиш нова системна дискета защото тази е сдала багажа.
Дадоха ти някоко линка, свали и записвай. Ако ти се намира друг компютър с 98 или 95 направо от него си направи.
Като цъкнеш с десен бутон на флопито и избереп формат в самото меню има опция за създаване на системна дискета.

8МБ не са много, но не са и малко за 98. Ако бяха малко, то изобщо нямаше да ти позволи да инсталираш (по-конкретно при стартиране на инсталацията се проверява хардуера и се определя ще стане ли, няма ли да стане).

Как така не можеш да влезеш в БИОС-а? повече инфо ако дадеш може да се оправи това. Да си клоквал прекалено много процесора? Ако да, отваряш кутията, между PCI или ISA слотовете има един джъмпер, вадиш го за 5-6 секунди и го слагаш. Ако не го виждаш вадиш батерията и пак след 5-6 секунди я слагаш. Това, пак казвам, само ако си клоквал процесора или изобщо проблема е В биос-а.

bizarre каза:
naiki, не го пращай човека да форматира при най-малкия проблем ;)

Как така не можеш да влезеш в БИОС-а? повече инфо ако дадеш може да се оправи това. Да си клоквал прекалено много процесора? Ако да, отваряш кутията, между PCI или ISA слотовете има един джъмпер, вадиш го за 5-6 секунди и го слагаш. Ако не го виждаш вадиш батерията и пак след 5-6 секунди я слагаш. Това, пак казвам, само ако си клоквал процесора или изобщо проблема е В биос-а.

Последния абзац ме разби :lol: Човека е с 8мб рам и ше тръгне да клоква процесора :lol: Виж че не може да инсталира един 98, пък камо ли да клоква..

А относно проблема..за да влезеш в биос-а трябва да натиснеш del (delete) преди да зареди надписа с проблема "no disk or disk error"..сиреч като го включиш, почваш да помпиш del-a.
И то ще влезе в биос. Надявам се от там вече трябва да можеш да се оправиш..трябва да направиш настройките така че при зареждане да чете диск/дискета (зависи кое ще сложиш). Мисля че попринцип е настроено да чете хард-а и затова ти дава тоя надпис. Дано да съм помогнал. А ако има още проблеми - питай.

Aleksey каза:
Последния абзац ме разби :lol: Човека е с 8мб рам и ше тръгне да клоква процесора :lol: Виж че не може да инсталира един 98, пък камо ли да клоква..
Човек с поне нормална система на дали ще има мерак за по-голяма производителност от някой, с ужасна конфигурация (какъвто е и конкретния случай). Малко ти е неуместен коментара.

Mисля че самия компютър е бъгнат и колкото и да помпaм del нищо не става. :x А не съм сигурен дали ще тръгне 98 на толкова слаб компютър :roll:

Pavkataa каза:
Mисля че самия компютър е бъгнат и колкото и да помпaм del нищо не става. :x А не съм сигурен дали ще тръгне 98 на толкова слаб компютър :roll:
Ако не е с DEL, може да е с F1, F2, F8...
Колкото до изискванията на windows98:
http://support.microsoft.com/kb/182751/

Изискванията на всички windows-и:
http://support.microsoft.com/kb/304297

Back
Горе