Така... значи занимавам се с hosting на сървър на MuOnline(Въпреки че няма значение) , в момента използвам темплейт който чрез кредити се обогатяваш в самата игра(WebShop)(може да използвате акаунт "test" и парола "test" за да видите за какво става въпрос) след това потребителите изпращат SMS на еди кой си номер с текст "нещо и име на акаунт-а" , след това аз влизам в самия сайт който ми предоставя SMS разплащанията , виждам кой е пращал SMS-и и ръчно добавям дадените кредити. Сайтът който ми предоставя тези разплащания чрез смс има функция за проверка на код , понеже видях в един друг сайт(на същата тематика като моята(сървър)) ,че те са си направили скрипт чрез който след като потребителя получи кода и го напише в дадено поле,кредитите се добавят автоматично към неговия акаунт след като се логне в сайта ( http://www.topmu.lv/ ) цъкнете на Buy Credits за по-подробно обяснение на това което имам в предвид(може да използвате акаунт "Xazzy" парола "xazzy" за да не ви занимавам да си правите акаунт. Та въпроса ми е как да интегрирам такава форма в моя сайт,както е направено в техния? Кодера който е направил моя сайт е направил и техния сайт,тоест само външно се различават така или иначе и би трябвало интеграцията да е еднаква както и при тях. Ако има някой на който му се занимава,защото знам че повечето разбирате
, да пише. Просто нямам време да седя по 24 часа на ден и да проверявам тези SMS-и и искам всичко да стане автоматично за да може и аз да съм доволен и потребителите също понеже някой път ги бавя. Благодаря ви предварително,мисля че ме разбрахте. :roll:
EDIT: Забравих да отбележа ,че в сайта(СМС Разплащанията) има информация как да интегрираш услугата "Проверка на код" при полужение ,че може да блокира дадено съдържание от твоя сайт или при направа на нова регистрация в твоя сайт. Това не ми върши работа обаче... :roll:
EDIT: Забравих да отбележа ,че в сайта(СМС Разплащанията) има информация как да интегрираш услугата "Проверка на код" при полужение ,че може да блокира дадено съдържание от твоя сайт или при направа на нова регистрация в твоя сайт. Това не ми върши работа обаче... :roll:
Xazzy каза:Тука обясняват:
1. Потребител прави опит за достъп до съдържание на
Вашия сайт, изискващо заплащане и получава съобщение
с указание да изпрати SMS съобщение до определен номер
със специален текст.
2. Потребителят изпраща SMS съобщение до определен
SMS номер със специален текст.
3. Mobio.bg обработва изпратеното съобщение и генерира
уникален код за достъп. Кодът за достъп се изпраща в
рамките на минута до мобилния телефон на потребителя.
4. Потребителят въвежда полученият код в специално
създадена на Вашия сайт форма за проверка на кода.
5. След въвеждане на кода от страна на потребителя
Вашият сайт се свързва със сървъра на Mobio.bg за
проверка на кода.
6. При успешна проверка потребителят получава достъп до
исканото съдържание
След проверката на кода в мобио ,ми трябва скрипт за форма за въвеждане на самия код ,след като потребителя се логне в акаунта си ,някак си да се запише в таблицата на MySQL-a ,че потребителя получава 100 кредита и след като отвори WebShop-a да съдържа 100 кредита... :roll: