Интегриране на сайт и phpBB форум в 1

Dido_net

Registered
Реших да сложа най-накрая този мод.. но ето какво излезе най-отгоре в страницата:


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/d3admin/public_html/7a/include/header.php:1) in /home/d3admin/public_html/7a/forum/includes/sessions.php on line 366

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/d3admin/public_html/7a/include/header.php:1) in /home/d3admin/public_html/7a/forum/includes/sessions.php on line 367


:shock: :shock:

edit:
след няколко рефреша това изчезна :shock:

edit2:
пак се появиха :shock:
 

Dido_net

Registered
освен да го направя ето така:

<?
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path ='forum/';
@include($phpbb_root_path . 'config.php');
@include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
@include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
$userdata = @session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
?>


:shock:
 

Admin

Registered
Чакай сега.
Сложил си и във форума session_start(); и в сайта . Нали?

Къде ти е session_start(); ?

Даже виждам и къде си го треснал това. В include/ header.php
 

Admin

Registered
hishnika каза:
Направих това дето пише в урока никаде не пише инцклуде/хххххх.пхп
Айде с две думи да ми обясниш

Нищо не съм писал в урока такова.
dido си е правил някакви експерименти с неговия форум.
 

Dido_net

Registered
admin каза:
Чакай сега.
Сложил си и във форума session_start(); и в сайта . Нали?

Къде ти е session_start(); ?

Даже виждам и къде си го треснал това. В include/ header.php
хах :)
съвсем бях изключил за тва session_start();
:shock:

btw, ще си сложа един чекър дали е инклуднат файла, да не се вижда ако се отваря ей така :)


if($ok!=1){exit;} :lol:
 

hishnika

Registered
Xaxa оправих се
Ето една малумна грешка:
<?
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path ='phpBB2/';
include($phpbb_root_path . 'config.php');
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
?>

Не съм написал на правилното место пътя до форума !

П.С.Изтрй ми предишните две мнения
 

Dido_net

Registered
Още един проблем, при POST-a при логин формата имам нали
<input type="hidden" name="redirect" value="../index.php" />

само че като се логна ми отваря самия форум, не ../index.php :shock:
защо така? :roll:
 

Admin

Registered
Dido_net каза:
Още един проблем, при POST-a при логин формата имам нали
<input type="hidden" name="redirect" value="../index.php" />

само че като се логна ми отваря самия форум, не ../index.php :shock:
защо така? :roll:

../../index.php

така не става ли?
 

Dido_net

Registered
Ето това ми е формата

<form action="forum/login.php" method="post">
<input type="hidden" name="redirect" value="../../index.php" />
<table border="0">
<tr><td class="bodye">User:</td><td class="bodye"><input type="text" name="username" size="10" maxlength="40" value="" /></td></tr>
<tr><td class="bodye">Pass:</td><td class="bodye"><input type="password" name="password" size="10" maxlength="32" /></td></tr>
<tr><td class="bodye" colspan="2">Auto login <input type="checkbox" name="autologin" checked /></td></tr>
<tr><td class="bodye" colspan="2" align="center"><input type="hidden" name="redirect" value="" />
<input type="submit" name="login" value="Вход" /></td></tr>

<tr><td class="bodye" colspan="2" align="center"><br />
<a href="forum/profile.php?mode=register&agreed=true">Регистрирай се !</a><br />
<a href="forum/profile.php?mode=sendpassword" >Забравена парола</a></td></tr>
</table>
</form>

даже ( :lol: ) гледах login.php и виждам че има POST с това redirect.. но защо не работи.. :shock:
 

Dido_net

Registered
admin каза:
Сложи пълния път http://7a.d3-design.net/ да видя какво ще стане.
леле, пак не става :shock:

едит:
:shock:
сложих кода на твоята форма която си дал в урока и проработи.. :shock:
 

Admin

Registered
Dido_net каза:
admin каза:
Сложи пълния път http://7a.d3-design.net/ да видя какво ще стане.
леле, пак не става :shock:

Виж там в логина на форума точно как е написано при тебе.
Къде точно редиректва.
Може да е зададено да редиректва в индекса на форума.

НЕ знам с коя версия си.
Аз трябваше да преправям кода на този форум малко но
демото е с най новата версия и там няма нужда от преправяне.

Кода на/forum/login.php разгледай и там се вижда .
 

Dido_net

Registered
Докато си писал мнението по-горе редактирах мойто..
С твоя код за форма работи.. а с моя - не :shock:
 

Dido_net

Registered
Леле.. простотията си ми е в кръвта просто...

кода за формата...

<form action="forum/login.php" method="post" style="margin: 0px;">
<input type="hidden" name="redirect" value="http://7a.d3-design.net/" />
<table border="0">
<tr><td class="bodye">User:</td><td class="bodye"><input type="text" name="username" size="10" maxlength="40" value="" /></td></tr>
<tr><td class="bodye">Pass:</td><td class="bodye"><input type="password" name="password" size="10" maxlength="32" /></td></tr>
<tr><td class="bodye" colspan="2">Auto login <input type="checkbox" name="autologin" checked ></td></tr>
<tr><td class="bodye" colspan="2" align="center"><input type="hidden" name="redirect" value="" />
<input type="submit" name="login" value="Вход" /></td></tr>

<tr><td class="bodye" colspan="2" align="center"><br />
<a href="forum/profile.php?mode=register&agreed=true">Регистрирай се !</a><br />
<a href="forum/profile.php?mode=sendpassword" >Забравена парола</a></td></tr>
</table>
</form>


админ, изтрий ми постовете... :roll:
 

Горе