Интересувате ли се от линукс?

Интересувате ли се от линукс?

• Да и използвам линукс

Votes: 0 0.0%
  • Да, но все нещо ми пречи да го използвам

• Не, нямям време да се занимавам с това

• Не, не искам да знам нищо за линукс

• Общо гласове
    0

Doris

Registered
Аз се интересувам от линукс и го използвам,но не го разбирам много.
Не искам да правя дискусия за и против, а само да видя има ли интерес.

Имам интерес , много пъти съм мислил да го качвам и да махам уина , но все нещо ме спира :roll:

Използвах го точно за 3 часа, когато си взех новият компютър, че беше с инсталиран Mandriva... и много ми хареса, но не мога да го схвана!

О, да! Linux Rulzzzzzz!
Използвам го, но за доста от приложенията които ми трябват искат Windows.
Най-хубавото е, че е Open Sorce. Всички си мислят, че линукса нямал функците на windows ама не е така. Дори бих казал, че го предхожда в някои работи. За по-обикновенните потребители беше трудно да възприемат линукса в началото когато беше само в конзолен режим, но от както навлезе в desktop средите, работата с него стана елементарна.

:?:

Аз бих искал, но последния път не можах да си подкарам кодеците и за това остах цялата работа :)

crazy_dog каза:
О, да! Linux Rulzzzzzz!
Използвам го, но за доста от приложенията които ми трябват искат Windows.
Най-хубавото е, че е Open Sorce. Всички си мислят, че линукса нямал функците на windows ама не е така. Дори бих казал, че го предхожда в някои работи. За по-обикновенните потребители беше трудно да възприемат линукса в началото когато беше само в конзолен режим, но от както навлезе в desktop средите, работата с него стана елементарна.

:?:
Един Луковитски "СПЕЦИАЛИСТ" вика на конзолата МАТРИЦА-не зависимо дали е Командният порт на УинБоза или Конлолата на Линукс.
-------
Малко трудно свикнах на линукс,и все още не съм му свикнал на него но мога да се оправа на около 70-80%.Единственото нещо което ме възпира е ,че неможех да си оправа нета..Ама сега ще го мъча ако ще и от БТК дами идват на гости .... 8)

index каза:
Малко трудно свикнах на линукс,и все още не съм му свикнал на него но мога да се оправа на около 70-80%.Единственото нещо което ме възпира е ,че неможех да си оправа нета..Ама сега ще го мъча ако ще и от БТК дами идват на гости .... 8)
Аз съм с LAN. С него е най-лесно свързването с интернет. Забелязах, че "live" CD-тата с Knoppix имат инсталирана програма за ADSL/PPoE връзка. Може би с Knoppix ще успееш да се свържеш, а като го разбереш как става, да инсталираш необходимите пакети и на друга дистрибуция и да стане и там.
Нета е от основно значение при работата с линукс.
Добър или не, линукс съществува и много хора го използват.Ако човек се занимава с WEB дизайн, дори и любителски, е хубаво да види как изглежда това, което е направил под линукс. Браузърите в линукските дистрибуции са общо взето варианти на Мозила, но понякога се получават различия ( ако сайтът не е направен достатъчно добре).

Спама е изчистен, темата откючена.

Моля придържайте се към темата, а тя е: "Интересувате ли се от линукс?", а не "Коя операционна система е по-добра".

Back
Горе