Интернет на лаптопа

rumchi

Registered
Здравейте имам голям проблем в момента.
Значи,
на компа си имам интернет през кабел чрез PPPoE.
Но като направя настройките на лаптопа и включа кабела в него когато се кънектна ми дава
Error 691: Access was denied because the username and/or password was invalid on the domain.
Ще се радвам ако ми отговорите възможно най-бързо, че в момента се нуждая много от интернет на лаптопа :(

Грешка 691 е когато въвеждаш грешно потребителско име или парола.
Ти с име и парола ли се свързваш?

Значи проблема ти е в това. Въвеждаш грешно име и/или парола. Помисли добре, защото аз преди дни си преинсталирах уиндоуса и 15-20 мин мислих как ми е паролата за интернета. :D
Мислех, че не се свързваш с име и парола, за да ти кажа от контролният панел за създаването на връзките, но .. проблема е в името и/или паролата.
За всеки случай ако искаш пробвай отново - Контролен панел > Мрежови връзки > Създаване на нова връзка > Напред - Свързване с интернет (първа опция) > Напред > Установи ръчно моята връзка (втора опция) > Напред > Свържи се чрез ала бала, която изисква потр. име и парола ( втора опция) > Напред > Въвеждаш в полето име на интернета > .. после пишеш внимателно име и парола > Напред и си готов.

Най-вероятно доставчика ти е ограничил достъпа към интернета само за определен Мас адрес - този на настолното PC и ще можеш да го ползваш само през него. Ако държиш да го ползваш на лаптопа, обади им се и ги помоли да го сменят.
Ако искаш и на двата компютъра се плаща допълнително, но най-добрия вариант си остава wi-fi рутера.
Късмет

другия вариянт, ако ти е заключен мак адреса да си сложиш безжичен рутер, който може да клонира мак адреса от компютъра и да го прехвърли на рутера. от там нататък можеш да го пуснеш на колкото компютъра искаш на толкова интернет

Виж си Mac адреса какъв ти е и с програмата SMac 2.0 си смени да ти е същия и на лаптопа. Това е варианта, без да даваш излишни пари за рутери и подобни други бози.

djpatzo каза:
Виж си Mac адреса какъв ти е и с програмата SMac 2.0 си смени да ти е същия и на лаптопа. Това е варианта, без да даваш излишни пари за рутери и подобни други бози.

Мерси много :) +1

И за какво да си сменя МАК адреса и да се мъчи няколко часа? Врътни един телефон до доставчика и му кажи, че искаш да ти добави още 1 адрес към разрешените и готово.

Back
Горе