Искам да стана по-добър с photoshop но как?

ventsi34

Registered
Здравейте моля ви за съвети как да стана добър с photoshop? Да чета някоя книга или нещо такова абе просто искам съвет от добрите с photoshop как да развия свойте умения с програмата. Но имайте предвид, че несам много добър! Който ми помогне най-добре +1.

Прегледай уроци те в сайта и напиши в гоогле уроци photoshop и там ще ти излезнат
но за да си добър на фотошоп не ти трябва само знание а и фантазия успех с учението

в добавка на това което каза @wicz за фантазията аз бих добавил следното - практика

през последните 2-3 години лично аз прекарвам по 6-8 часа пред шопа средно. някой път и повече.
колкото повече време се тренираш, повече ще задобрееш.
колкото и да четеш уроци няма да се научиш така добре, както ако сам не седнеш да си правиш разни проекти. ще се научиш само да правиш разни фектчета за сигнатурки. и изведнъж ще ти дойде идея да правиш нещо за което няма да намериш урок и ще почнеш да се чудиш как да го направиш.
Идеята е да гледаш уроци от които да разбереш кое за какво служи в шопа. основните функции, инструменти, панели, клавишни комбинации и т.н.
Другото което е да се научиш да мислиш комбинативно за шопа. т.е. как да съчетаеш тази с тази функция и този инструмент или ефект за да постигнеш това което искаш. но тук вече трябва да си минал етапа с изучаването на програмата.
мисълта ми е ,че така си изграждаш начин на работа с шопа. вместо да правиш в 7 стъпки операция за стилизране на текст от урок, ако си свикнеш по твоя си начин, ще я правиш в 3 стъпки примерно.
Мисълта ми е че не ти трябва да се настроиш към програмата а тя към теб.

jefriii каза:
не чети уроци чапай и запомняй само така се учи
омг и като научиш ... после като нямаш фантазия какво ще правиш ?
знам достаработи на фотошопа ама фантазията ми хич я няма..

Wicz каза:
jefriii каза:
е фа и фантазия трябва прав си :D

jefriii каза:
Wicz каза:
jefriii каза:
е фа и фантазия трябва прав си :D
на същото мнение нищо неможеш без фантазия

Трябва едно твурение да си го представиш преди да го направиш аз мога да го скицирам да си го представя но цветовете са ми адски голям проблем кои не внимава по рисуване и няма усет като мене си указва влияние :cry:

Back
Горе