Италианци ускориха Pentium 4 до 8GHz

Player_pz

Registered
Отиващата си архитектура NetBurst все още е способна на изненади, тъй като честотният й потенциал не е усвоен напълно. Именно тази нейна особеност подтиква ентусиастите да поставят рекорди с процесорите Pentium 4.

Залата на славата в сайта на популярната програма CPU-Z се попълни с нов световен рекорд за честота на процесора. Честотата на Pentium 4 631, базиран на 65-нанометрово ядро Cedar Mill, е била вдигната до внушителните 8 GHz.

Експериментът е извършен от италианската група овърклокъри ThuG, на която принадлежи и досегашният световен рекорд от 7791 МHz.

Ако може да се вярва на разработчиците на CPU-Z, системата за валидация на резултатите е достатъчно надеждна и вероятността за грешка е много малка.

Експериментът е извършен с култовата за овърклокърите платка ASUS P5B-Deluxe, чиято FSB честота е увеличена до 533 MHz (номиналът за тествания процесор е 200 MHz). Не се съобщава обаче как италианците са охлаждали процесора.

източник:news.netinfo.bg

Ето го рекорда:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=159553

Относно с какво са го охлаждали... според Вас?

Течен азот рабирасе ;)

На скоро го гледах, рекорда е много пресен, от 22 януари.

Преставате си само. ТОВА Е НАД 100% ОУЪРКЛОК!!! Просто нямам думи...

Мисля, че все още този рекорд може да се бие :P :P :P

Не му давам много живот, а и това охлаждане... няма как да охлаждаш този процесор 24/7 с течен азот.

Процесора според мен да издържи 1 седмица :roll:
А кондезаторите на дъното ще се пръснат след месец(1 месец часа), ако се ползва в такова стресово састояние поросто няма да ъздържат на такива волтажи :twisted: .

Е все пак не знам точно де, просто давам моята преценка.

Ама какви рекоди ще се правят с тез 8 Гигахерца в синтетичните тестове :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: .

Пример:

Теста с някоя игра или тежко приложения(по-просто програма) се нарича РЕАЛЕН тест.

А тестовете който емулират(пресъздават) тежки и сложни графики, математически задачи или алогритми са СИНТЕТИЧНИ тестове

:)

LiRiX каза:
Пример:

Теста с някоя игра или тежко приложения(по-просто програма) се нарича РЕАЛЕН тест.

А тестовете който емулират(пресъздават) тежки и сложни графики, математически задачи или алогритми са СИНТЕТИЧНИ тестове

:)
Ясно и доста полезно за даго знам. :)

Както вече всички сте съгласни до такова ниво овърклока е съвсем скъп и не си залужава да се прави при домашни и всякакви други условия,а само да се правят рекорди или тестове,затова овърклока в България не е толкова популярен.

Back
Горе