Каква е разликата между категория и форум в phpbb3 ?

index

Super Moderator
И как по д**олите да направя няколко раздела с подраздели в които да се пише.

Нещо не ми се получава като хората.
едит ://
Окей, създадох категория , после форум , и сега се вижда, обаче как да направя, така че да пиша в форума ?

До колкото си спомням , phpbb3 беше много по-лесна ...

категорията е във форума , първо създай форум после категории , после теми , мнения ... : )

index каза:

Окей, създадох категория , после форум , и сега се вижда, обаче как да направя, така че да пиша в форума ?

За да могат да се създават теми и да се пишат мнения,когато създадеш категория и подраздели,трябва да дадеш права на групите потребители.Ще видя дали имам локален форум,за да ти кажа точно какво трябва да се направи.
На мен ми е на английски,но предполагам,че ще се оправиш:
Forums > Forum permissions > В дясно отбелязваш на кои форуми ще задаваш права и цъкаш Submit >След това пак в дясно отбелязваш на кои групи ще даваш права за избраните форуми и цъкаш Edit permissions > И след това да речем за Registered users избираш Standart access.

Мисля,че не е нужно това да се прави за всеки един раздел,защото има наследяване на правата,когато се създават разделите.

fbian каза:
index каза:

За да могат да се създават теми и да се пишат мнения,когато създадеш категория и подраздели,трябва да дадеш права на групите потребители.Ще видя дали имам локален форум,за да ти кажа точно какво трябва да се направи.
На мен ми е на английски,но предполагам,че ще се оправиш:
Forums > Forum permissions > В дясно отбелязваш на кои форуми ще задаваш права и цъкаш Submit >След това пак в дясно отбелязваш на кои групи ще даваш права за избраните форуми и цъкаш Edit permissions > И след това да речем за Registered users избираш Standart access.

Мисля,че не е нужно това да се прави за всеки един раздел,защото има наследяване на правата,когато се създават разделите.
Благодаря ти много :)

index каза:

По-лесна е, стига да знаеш какво искаш и къде да търсиш.... Ръчкане му е майката :wink:

Да, трябва да оправиш правата, защото може и да не се вижда, само заради тях. Оправяш правата на една категория или форум и после само копираш :).

Back
Горе