Какво да правя със сайта ми

eshk0

Registered
Здравейте,

Какво да правя със сайта ми muzi4ka.eu? Един ми вика, че ще има много разправии с новия закон не знам си какво.
Да го закривам ли или да го сменя на друг сайт, т.е домейна да сочи към друг или просто muzi4ka.eu да е нещо като онлайн игра или нещо друго, или някакъв форум но нямам идея какво да бъде :roll:

Моля който има някакви идеи да ги пише в темата.

Благодаря.

Питай първо тези от http://muzi4ka2.com какво стана с тях.
Много бързо ги спряха.
Интересно ми е и на мен какво точно се случва и кой и как точно спира подобни сайтове.
Не съм наясно точно каква е процедурата а няма и кой да питам.

решението е да изнесеш сайта в чужбина но това по никакъв начин не те
освобождава от отговорност.
Ако държавата реши, че точно с теб ще се заяде то бъди сигурен, че няма къде да се скриеш и може да станеш известен.
Друг е въпроса дали някой ще се занимава с теб.

FEN0MENA каза:
Не виждам какъв е проблема при положение, че песните не се хостват при вас...

Проблем е , добър пример за това е искаммп3 .Скоро и аз се прецаках ,че взех музикална система , домейн и хост ,а сега стоят празни...

Много кофти такъв хубав сайт.Аз ти предлагам да се изнесеш на някакъв чуждестранен сървър(колкото се може по неизвестен) и по възможност да скриеш всякакви данни към теб или някой от екипа.Повярвай има всякакви начини да се скриеш от закона.Успех

eshk0 каза:
Здравейте,

Какво да правя със сайта ми muzi4ka.eu? Един ми вика, че ще има много разправии с новия закон не знам си какво.
Да го закривам ли или да го сменя на друг сайт, т.е домейна да сочи към друг или просто muzi4ka.eu да е нещо като онлайн игра или нещо друго, или някакъв форум но нямам идея какво да бъде :roll:

Моля който има някакви идеи да ги пише в темата.

Благодаря.
Та какъв е новия закон?

admin каза:
Много бързо ги спряха.
Интересно ми е и на мен какво точно се случва и кой и как точно спира подобни сайтове.

Ако държавата реши, че точно с теб ще се заяде то бъди сигурен, че няма къде да се скриеш и може да станеш известен.
1.Обаждат се на хостинга и ти спират хостинга.
2.Идват чукат на вратата влизат и ти изпразват харда (от опит знам)

Gonke каза:
admin каза:
Много бързо ги спряха.

1.Обаждат се на хостинга и ти спират хостинга.
2.Идват чукат на вратата влизат и ти изпразват харда (от опит знам)
А как точно ще дойдат и ще изпразнат харда, като сървъра ми реално не съдържа никаква нелегална инфромация.

Инсталиран е линукс(напълно безплатен), lighttpd (също безплатен), mysql(също безплатен), файловете които са писани лично от мен. Да идат и да изтрият Mp3-ките от чуждестраните хостове, където са качени ;)

Пак ще го вземат ако искат. Ако са тръгнали на сериозно колкото и да се крие и където и се бяга на чужди сървъри си носиш отговорност.
Дори и тези от Пиратския залив като чета, постоянно има и при тях съд, но какво става не знам. Сигурно изтриват съдържанието плащат глобата и пак си работят.
А за идването просто някой трябва да звънне на хоста както и на Профон и други организации за защита на интелектуална собственост, че сега им забравих имената какви бяха. Дори да не съхраняваш самите файлове, а линкове пак си отговорен за разпространение, защото си съпричастен .

Еми къде са хостнати замунда, аренабг, датабг и те са на същата основа но на тях никой не ги закача...

Едното е да сменя хоста на чужд някъде в холандия или сащ и да ги регистрирам с чуждо име и да няма никакви данни към мен и т.н

Или пък да сменя сайта на някаква онлайн игра и така да продължа :roll:

Не знам по какви причини ги спират но вече сайта е почти на 2 години и съм имал само няколко спора с някакви музикални фирми.
Другото е че до момента спряха много сайтове такива, големи и малки :?

Доколкото знам zamunda е на сървър в морето (така си спомням) но на тях е поставено условието да трият филми както виждате повечето ги няма

admin каза:
Много бързо ги спряха.

никои не ги е спирал познавам собствениците насочват се в друга насока тъй като неможаха да стартират успешно с сайта и имаха само 600 посещения на ден :)

Gonke каза:
Доколкото знам zamunda е на сървър в морето (така си спомням) но на тях е поставено условието да трият филми както виждате повечето ги няма

Замунда не са ли в Холандия (leaseweb) то повечето такива сайтове са в leaseweb

eshk0 каза:
Gonke каза:

Еми незнам някой беше казал че били в морето

http://who.is/whois/zamunda.net/
Лесно и просто.
Сървъра се намира в Амстердам, Холандия. :)

Някой може и да е предполагал, че се намират в морето.
Т.е. ничия територия.
Само че трябва да са на нещо като кораб или...изкуствен остров :D
На мен лично ми се вижда смешно такова предположение...но всеки с мнението си ;)
Ако са на остров - те не са ничия територия и там също има закони - дали ще се намират в София или на такъв остров - все тая.

Gonke каза:
eshk0 каза:
Gonke каза:

Еми незнам някой беше казал че били в морето

Какво море :D

Четете малко за The Pirate Bay, и те са били в морето, на нефтена платформа - в най-малката независима страна на света :D ЕХ СПОМЕНИ, СПОМЕНИ... :D

radio_stun4fun каза:
Четете малко за The Pirate Bay, и те са били в морето, на нефтена платформа - в най-малката независима страна на света :D ЕХ СПОМЕНИ, СПОМЕНИ... :D
След като са ги изгонили и от Швеция..нищо чудно :D

Back
Горе