Какво мислите за това ?

madmax3_

Registered
4757.jpg

(Има ли нужда от превод ?)

Нека не влизаме в идеологически спорове, но живота до 1990 и след това е коренно различен. Тези които са родени след 80-та година няма как да знаят какво е било преди това.

И знаете ли какво е казал Тодор Живков на ББ ?

Това което ние постройхме, вие не можете дори да го боядисате.

И все ми се струва, че е бил прав.

critrate каза:
djman каза:
към тези от 80-те и 90-те (до '94) също се отнася...
+1 аз съм 94 и съм правил същите неща :)

Кое по точно си правил ? Програмирал си видеото да ти запише Том и Джери или си дебнел предаванията Хоризон за Вас или Музикална стълбица за да си запишеш любимата песен на касета ?

Сетих се и още нещо - колко от вас са играли по цяла нощ карти с приятели ? Като казвам карти имам предвид белот или бридж с карти от картон, а не пасианси на компютъра.

И колко от вас са играли "Каратеката" и "Марио Брос" на Правец 82 ? Да не говорим за онази игра дето се включваше към телевизора (черно-бял естествено) и представляваше нещо като тенис с квадратче вместо топче.

we are the last generation who played in the steet.We are the 1-st who played video games.We walked Over a mile w/no worries on being taken.

Да, вярно е, но какво от това? Светът се развива, след мноого време ще има същия текст за новите поколения... Останалото зависи от родителите и средата в която живеят децата.

djman каза:
Да, вярно е, но какво от това? Светът се развива, след мноого време ще има същия текст за новите поколения... Останалото зависи от родителите и средата в която живеят децата.
И това е вярно,но мисля ,че първото "we are the last generation who played in the steet" трябва да се изжиее от всяко дете.Не е за пропускане.

critrate каза:
djman каза:
И това е вярно,но мисля ,че първото "we are the last generation who played in the steet" трябва да се изжиее от всяко дете.Не е за пропускане.

Така е, но... Но не мисля че това им е проблема днес, щото днешните деца много или малко са с изродско поведение, а това със сигурност не е заради не игрането на улицата.

Въпреки че съм на 14, смея да кажа, че не съм израстнал в кубче с стаи a.k.a. панелка, ами наън. Всичко си зависи от човека. Почти всяка вечер се събираме от 18:00 понеже от тогава сме свободни до 22:30-23:00 сме вън и правим какви ли не простотии и играем много игри - гама, гоненица, криеница, 150, мачове и тн. А и преди даже от сутринта в 8 до вечерта в 12 сме били вън. Това че при вас няма такива деца не значи че всички са такива и цялото поколение е някво просташко, просто, неграмотно и мързеливо.

Не е съвсем така. Аз съм 93 съм гледай и анимациите, и от радио съм записвал (презаписвал с малко помощ ...), и на вънка съм играл, никога не ме е било страх да ходя сам... И сега има деца които играят на вънка и сега има деца които гледат такива анимации (макар и по-малко). Не е въпроса дали имаш компютър или не, а дали искаш да играеш или не.

Едно време хората са живеели в пещери и са ловували мамути и приготвяли храната си със прости сечива. Играли са си децата заедно и не е имало училище, което да ги тормози. Какви времена са били, днешните поколения никога няма да разберат.

Това ми напомня за следния виц :D :D

Възрастен индиански вожд седял в бараката си в резервата, пушейки церемониална лула и наблюдавайки двамата правителствени служители, изпратени да го интервюират.

"Вожде Два Орела", попитал единият от служителите, "Вие сте наблюдавал белия човек в продължение на 90 години. Видели сте войните му и технологичния му напредък. Видели сте неговия прогрес, а също и вредите, които е нанесъл."

Вождът кимнал в знак на съгласие.

Служителят продължил: "Имайки предвид всички тези събития, как смятате, къде сгреши белият човек?"

Вождът погледнал втренчено правителствените служители за минута и след това спокойно отговорил: "Когато белият човек откри тази земя, коренните народи вече я управляваха. Никакви данъци. Никакви дългове. Изобилие от бизони и бобри. Жените вършеха цялата работа. Шаманът беше свободен. Индианските мъже прекарваха деня в лов и роболов, а нощта - правейки секс."

След това Вождът се облегнал назад и се усмихнал: "Само белият човек е достатъчно глупав, за да си помисли, че може да подобри система като тази."

Back
Горе