Какво означава

И не просто променлива, а глобална променлива - променлива на средата...
Синтактична грешка възникнала при парсването (обработката на кода от сървърната програма) в ред 47, брой от самото начало на файла, вкл останалия код.
Прегледай за неправилно поставени символи, липсващи затварящи знаци (кавички, т. и запетая; в края на изразите и пр).
Ако на 47 ред е затварящата скоба на скрипта, наистина ти се очертава проблем. Грешката тогава може да е логическа - караш скрипта да прави нещо, което не разбира. Ако е така, обмисли конструкцията си.

Успех!
 
sizif каза:
И не просто променлива, а глобална променлива - променлива на средата...
Синтактична грешка възникнала при парсването (обработката на кода от сървърната програма) в ред 47, брой от самото начало на файла, вкл останалия код.
Прегледай за неправилно поставени символи, липсващи затварящи знаци (кавички, т. и запетая; в края на изразите и пр).
Ако на 47 ред е затварящата скоба на скрипта, наистина ти се очертава проблем. Грешката тогава може да е логическа - караш скрипта да прави нещо, което не разбира. Ако е така, обмисли конструкцията си.

Успех!

Мерси разбрах си грешката,но доста ще се помъча да я оправя :)
 
Добре де, а какво означава
Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Program Files\xampp\htdocs\index.php on line 91

Последните редове на файла са:
Код:
</table> 
</center> 
</body> 

</html>
 
human каза:
Добре де, а какво означава
Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Program Files\xampp\htdocs\index.php on line 91

Последните редове на файла са:
Код:
</table> 
</center> 
</body> 

</html>
да си пропуснал ?> преди
Код:
</table> 
</center> 
</body> 

</html>

??
 
Не по скоро си пропуснал затваряща скоба }.Потърси колко от тези скоби си затворил.Сигорно си пропуснал някоя.
 
Здравей!

Единственото, което мога да направя в твоя случай е да прегледам кода (без гаранция за решение), защото все ми се струва, че имаш грешка в конструкцията - нещо не е издържано логически.
Ако има изпусната скоба, скрипта би я посочил: грешка еди къде си, ред еди кой си, липсващ знак "}".
Ако не си решил проблема, пусни кода тук, поне ще можем да коментираме нещата конкретно. Всеки допуска грешки, предполагам дори тези, които се занимават професионално с програмиране :)
 
Ами на мене кадеми е грешката , 30 минути вече най-малко ве мъча дая намета :mad:@@@
Код:
<html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
</head>
<body>
<form action="" method="get" >
<table width="413" border="1">
  <tr>
    <td width="149">Първо число </td>
    <td>Действие</td>
    <td width="146">Второ число </td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="text" name='chislo' value=""/> </td>
    <td>
<select name="deistvie">
<option value="+">Събиране</option>
<option value="-">Извайдане</option>
<option value="/">Делене</option>
<option value="*">Умножение</option>
</select>
</td>
    <td><input type="text" name='chislo1' value="" /></td>
</tr>
  <tr><td></td><td><input type="submit" value="Изчисли" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
<?php 
$chislo = $_GET['chislo'];
$chislo1 = $_GET['chislo1'];
$deistvie = $_GET['deistvie'];
$rezultat = $chislo $deistvie $chislo1 ;
echo 'Резултата е  :'.$rezultat ;
?>
</body>
</html>
 
Soul_Stealler каза:
$rezultat = $chislo.$deistvie.$chislo1 ;
Че то с точки ли трябва да се разделя. Мерси много :)
Edit: Сега възникна др. проблем не ми показва резултата ,а ми показва
това след равното , сиреч : резултата е : 12+13
 
На индеь-1.пхп си правя опитите , този отпит също е тука
http://aleko.freehostia.com/index_1.php
 
Не се прави така брат..
прекалено лесно щеше да е.. :D
Код:
.....
<select name="deistvie">
<option value="subirane">Събиране</option>
<option value="izvajdane">Изваждане</option>
<option value="delene">Делене</option>
<option value="umnojenie">Умножение</option>
....
<?php
$chislo = $_GET['chislo'];
$chislo1 = $_GET['chislo1'];
echo 'Резултата е  :' ;
switch ($_GET['deistvie']){
case "subirane":
echo $chislo + $chislo1;
break;
case "izvajdane": 
echo $chislo - $chislo1;
break;
case "delene" :
echo $chislo / $chislo1;
break;
case "umnojenie":
echo $chislo * $chislo1;
break;
}
?>
 
Мерси много :) Едит:
Пулният Скрипт изглежда така :
<html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
</head>
//S pomo6ta na Soul_Stealler i bafitu
//
<body>
<form action="" method="get" >
<table width="413" border="1">
<tr>
<td width="149">Първо число </td>
<td>Действие</td>
<td width="146">Второ число </td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name='chislo' value=""/> </td>
<td>
<select name="deistvie">
<option value="subirane">Събиране</option>
<option value="izvajdane">Изваждане</option>
<option value="delene">Делене</option>
<option value="umnojenie">Умножение</option>
</select>
</td>
<td><input type="text" name='chislo1' value="" /></td>
</tr>
<tr><td></td><td><input type="submit" value="Изчисли" /></td><td></td></tr>
</table>
</form>
<?php
$chislo = $_GET['chislo'];
$chislo1 = $_GET['chislo1'];
echo 'Резултата е :' ;
switch ($_GET['deistvie']){
case "subirane":
echo $chislo + $chislo1;
break;
case "izvajdane":
echo $chislo - $chislo1;
break;
case "delene" :
echo $chislo / $chislo1;
break;
case "umnojenie":
echo $chislo * $chislo1;
break;
}
?>
</body>
</html>
 

Горе