Какъв компютър да си закупя и от къде ?

respec7_m3

Registered
Здравейте колеги,

Искам да ви задам няколко въпроса. Идва време да сменям компютъра, тъй като излязаха доста игри, които вече не мога да ги подкарам на моя. Та искам да се посъветвам с някой, който е по-навътре в нещата, смятам че вие сте точните хора. Ами както казах, искам да си взема компютър, но четах тук-там, че е по-добре да си купя частите и да си го сглобя поради ред причини... Та искам да се посъветвам с вас какви части да закупя и от къде. Като цяло искам от компютъра да ми вървят игри като Battlefield 3, GTA4 и т.н., също така частите да не са ментета (не обичам да имам проблеми то кой ли обича де..). Разполагам със около 800 лв., сега може 100-тина лева +/- ... Но ориентировачно просто около 800.

Защото преди време си бях дал комп-а на едно момче, което се занимава, казах му искам GTA4 да ми върви квото трябва сменяш и ми казваш цена, плащам ти и заминавам. Е отидох взех си компютъра, но уви като пуснах GTA4 я играех на кадри на най-ниската графика. Беше сменил Видео картата и сложил 1ГБ Рам памет допълнително. Дори не отидах да се разправям... Та сега се надявам да си сглобя някое добро компютърче и да се кефя на различни игрички :)))
Разбира се надявам се да се пише конкретно по темата.

Благодаря ви предварително!

В тази тема коментирахме моята нова покупка. Outmax имат изключително готин сайт, в който си правиш много лесно конфигурацията.

Виж в нея тема аз какво си направих с помощта на admin. Battlefield3 ми върви на пушка.

Какви части ти трябват или ти трябва абсолютно цялата конфигурация?

Първо кажи с какви части разполагаш, защото може повечето неща от старият ти компчтър да се използват.
Каква кутия имаш, какво захранване, каква памет и колко GB е,
дъно, процесор . Всичко . Марка модел ако може.

admin каза:
Първо кажи с какви части разполагаш, защото може повечето неща от старият ти компчтър да се използват.
Каква кутия имаш, какво захранване, каква памет и колко GB е,
дъно, процесор . Всичко . Марка модел ако може.

Процесор: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4600+ 2,40 GH/z
Рам: 1 GB DDR2 (имам и още 2ГБ на другия компютър)
Видео карта: ATI Radeon HD 4600 Series [ Sync Master ], Memory size: 512MB, type GDDR3,
Хард диск: 240ГБ
Дъно: нямам идея
Захранване: http://prikachi.com/images.php?images/520/5120520c.jpg
Марка и модел не зная и като гледам никъде не пише, ако се сетя за нещо пропуснато ще едитна :)
Съжалявам, че отговарям толкова бавно, но не всеки ден имам достъп до компютър, често ми се налага да пътувам тия дни...

Примерно за около 800лв. Интелска конфигурация.
Дъно: Гигабайт GA-H61M-S1 83 лв.
Процесор: Intel Core i3-3220 242 лв.
Памет: ДДР3 1600 2х4 ГБ 70 лв.
Захранване: Cooler Master GX 450W 115 лв.
Видео карта: HD 7770 (по-бърза) или GTX650 250 лв.
Без диск, записвачка, кутия, мишка.....
Общо: 760лв.

Ако искаш малко по-добра карта ГТХ660 стават 960 лв.
Малко обяснения. Можеш да орежеш паметта до 2х2 ГБ и да ти струва около 40лв.
Платката е с по-стар чипсет Н61. С по-нов Н77 ще ти излезе 70лв. повече, а едва ли ще усетиш повече скорост. Поради това, че Асусите с Н61 излиза, че не подържат по-новите серии процесори ти сложих Гигабайт, може и Асрок.
Захранването ти е само с 18А на 12В и затова ще се наложи да си купиш ново с повече ток.
Видеото, което и да си купиш ще хвърчи в сравнение с 4650.
Ако хард дискът ти е със САТА интерфейс може да го ползваш, иначе ще трябва да си купиш и диск за около 120 лв. или да минеш на друг по-стар сокет. Записвачката също трябва да е САТА.
За АМД някой друг да ти предложи конфигурация.
Цените съм ги взел от каталога на бг магазин и едва ли са по-различни по другите магазини. Ако искаш дай магазина от който ти ще си купуваш.
НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си взимаш същите модели, но за тези пари ще е нещо от този клас. Не се притеснявай ще вървят игри.
ПРЕДИ да си купиш дай да погледнем да не избереш нещо несъвместимо.

ПП: Не си написал на какъв монитор ще играеш - резолюция?

Подкрепям Galli за конфигурацията но държа на 650 W захранване.
Примерно едно Cooler Master GX-Lite 700W струва 135 лв., което е само 20 лв. разлика но е почти двойно по-мощно.

Аз четох доста ревюта и останах с впечатлението, че захранванията от тази серия са доста слаби като производителност и издръжливост. Говоря за GX-Lite, а и аз сам се убедих в това. За тази конфигурация и тези пари ти препоръчвам http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SS-620GB-BRONZE Цена: 130.86 лв. с ДДС. Дори ако питаш мен с клок на всичките компоненти не можеш да стигнеш повече от 550W на макс. Това ти е предостатъчно. За другите компоненти съм напълно съгласен :)

Seasonic определено е по квалитеното захранване но макар и слабо като производителност все пак Cooler Master-a си е 700 W и той няма как да има проблеми с него.
Виж за 450 е възможно да му е малко.

Cooler Master-a повече от 620W не може да закрепи, докато seasonic-а, макар да е 620W, при 100% натоварване държи 600W, а и да не говорим, че ако сравняваме производителност и издръжливост Cooler Master-a няма шанс. В началото не вярвах на това, но днес се убедих на собствения си компютър. При пълен overclock на PC-то ми и при 100% натоварване на CPU и GPU Cooler Master-a направо изключва, докато seasonic-а се държи стабилно, а и е доста тих. Те и двете захранвания са доста тихи като цяло. Или по просто казано, ако ще клокваш PC-то си купи seasonic и няма да видиш проблеми. Това е от мен, надявам се да съм ти бил полезен :)

Да допълня, че GTX 660 на nvidia не е малко по-добра карта.
Много по-добра карта. Друг клас карта.
Препоръчвам пред другите 2 карти но е два пъти по-скъпа от тях.
Междинен вариант е nvidia 560.
По-добра е от първите две но по-слаба от 660.

:shock: 55 ампера за 135 лв. е страхотно. Мислех, че над 700В реални са над 200 лв.
Аз по-скоро бих му сложил фортрон хекса500 за около 90 лв., но го нямаше в твоя любим магазин пък той е най-удобен за търсене. 35А са достатъчно според мен. 700В се купува ако се запасяваш доживотно със захранване за 1 видео карта. Но си прав, ако едно време си беше купил силно захранване сега щеше да спести парите от захранване. Не знам за 800 лв...
660 неТитаниум излиза, че е 50% по-бърза от 650 неТитаниум, но той дали ще види тази разлика реално? Е тук не мога да преценя, направих си тестове с 550Ти и модерната игра и хвърчи... Затова питам как ще ги играе игрите.
Да направим сметката пак с ГТХ660 и 700ВАТА - 980 лв. И ако се окаже, че ДВД-то му е ИДЕ, а не САТА още 20-30лв. Айде хвръкнаха около 200 кинта над бюджета.

Без да съм я тествал 660 ката няма как да кажа дали е наистина толкова добра колкото казват но явно е.
Навсякъде където четох за нея. Гледах клипове, тестове и т.н. и определено е почти два пъти по-мощна от 650-ката но е и два пъти по-скъпа.
За 560-ката (не ti) едно момче я тества на battlefield 3 на неговият монитопр 1280x1024 и държи 60 FPS и нагоре.
nvidia 660 s 2gb рам държи подобни fps но на 1920x1080.
Това не би било възможно за карта като 650 но пък ако няма голям монитор ще е достатъчно и 650 или HD 7770.
Мисля, че HD 7770 е малко по-добра карта от Nvidia 650, но не мога да бъда сигурен.
Добри карти са и двете но "геймърска" карта за мен започва от 660 нагоре,
защото за да кажеш "геймърска" това означава, че всяка игра ще тръгне на ultra на 1920x1024.

Казвам го защото човека пита за геймърска конфигурация,а там най-важна е видео картата.
Всеки съвременен процесор, ддр3 памет , диск и дъно са достатъчни за всяка една игра но картата и захранването трябва да са на ниво.

Прочетах внимателно мненията ви и ви благодаря, искам да попитам и нещо друго. Казаха ми, че е добре да си инсталирам win7 или vista, защото на XP не тръгвали повечето игри ?

Аз ти препоръчвам да си качиш Windows 8 ако можеш да си намериш или другият вариант Windows 7. Vista-та не съм я ползвал много, но и не останах с много добри впечатления :)

Благодаря за мненията, за сега нямам повече въпроси. Ако се появи нещо ще драсна пак, мисля да си купувам частите към коледа, белким пуснат някоя промоция :P. Благодаря отново на всички, които помогнаха !

respec7_m3 каза:
Благодаря за мненията, за сега нямам повече въпроси. Ако се появи нещо ще драсна пак, мисля да си купувам частите към коледа, белким пуснат някоя промоция :P. Благодаря отново на всички, които помогнаха !

Ти да не си в чужбина?
В България по коледа дигат цените, защото хората вадят спестеното за подаръци . :)

Ако искате да играем на тази игра и да запаметим цените сега и да ги проверим по коледа и да сверим кое колко е паднало или дигнало.

Аз се надявам точно на обратното, да намалят цената на Battlefield 3 и да си я купя за коледа :D

Малко up на темата. Вече имам парите и преди няколко дена в един магазин за компютри ме опътиха към следната конфигурация:

1. Процесор - I3-3220 3,3GH/z/3MB/LGA1155/BOX
2. Дъно - ASROCK B75M-DGS/BULK
3. Видео Карта - PALIT GTX650 OC 1GB D5/128bit
4. Захранване - PSU CM EXTREME 500W
5. РАМ - 4GB DDR3 1600 KINGSTON
6. ХАРД - 500GB SEAGATE SATA 6G/7200/16M

Общо: 848 лева със ДДС

Някои от частите ми бяха препоръчани и от вас, мен обаче ме притеснява видео картата тъй като е 128 бита, а един приятел ме открехна, че той е със 192 битова в момента и сегашните игри му вървели, но за игрите в близко бъдеще не се знаело дали ще му вървят, смисъл те може да тръгнат, но на кадри :D. Какво ще кажете вие по този въпрос и също за 64 битова система 4ГБ рам достатъчни ли ще са ?

П.П. Монитора ми е 1024х768, че съм забравил да спомена.

respec7_m3 каза:
Малко up на темата. Вече имам парите и преди няколко дена в един магазин за компютри ме опътиха към следната конфигурация:

1. Процесор - I3-3220 3,3GH/z/3MB/LGA1155/BOX
2. Дъно - ASROCK B75M-DGS/BULK
3. Видео Карта - PALIT GTX650 OC 1GB D5/128bit
4. Захранване - PSU CM EXTREME 500W
5. РАМ - 4GB DDR3 1600 KINGSTON
6. ХАРД - 500GB SEAGATE SATA 6G/7200/16M

Общо: 848 лева със ДДС

Някои от частите ми бяха препоръчани и от вас, мен обаче ме притеснява видео картата тъй като е 128 бита, а един приятел ме открехна, че той е със 192 битова в момента и сегашните игри му вървели, но за игрите в близко бъдеще не се знаело дали ще му вървят, смисъл те може да тръгнат, но на кадри :D. Какво ще кажете вие по този въпрос и също за 64 битова система 4ГБ рам достатъчни ли ще са ?

П.П. Монитора ми е 1024х768, че съм забравил да спомена.

За хард вземи
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=37815
той приятелят тьи хубаво ти е казал ама те тези по 192 струват и повече пари. Двойно.
И не.
ако вземеш 660 nvidia
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=44346
или HD7850 2GB
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=44346
защо да не вървят и тези дето ще излязат другата година?

И тези palid охлаждането им е много зле.

И вземи някой kit
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=35013

Не става с 4gb. Малко е за игри.

Back
Горе