Какъв компютър да си закупя и от къде ?

nvidia 650 я тествах скоро.
Писах какво се случи в предишните теми.
Добра е картата, ама не е геймърска .

И да кажа също.
Ако залагаш на игри защо не вложиш във видео карта?

Тоест вземи другите части по евтини и прасни една яка видео карта.

Един процесор за 100 лева, едно дъно за 100 лв. 8 гб за 80 лв и една видео карта за 400-500 лв.

В същото време дъниш влагаш в процесор i3 за какво?
За да му ръгнеш 4 гб памет и една куца карта.
Забрави за игри. Той този процесор помага за игри само ако има видео добро. Иначе как?
Ако е за игри i3 с 650 ще е два пъти по-зле от pentium G640 + 660 .

admin каза:
nvidia 650 я тествах скоро.
Писах какво се случи в предишните теми.
Добра е картата, ама не е геймърска .

И да кажа също.
Ако залагаш на игри защо не вложиш във видео карта?

Тоест вземи другите части по евтини и прасни една яка видео карта.

Един процесор за 100 лева, едно дъно за 100 лв. 8 гб за 80 лв и една видео карта за 400-500 лв.

В същото време дъниш влагаш в процесор i3 за какво?
За да му ръгнеш 4 гб памет и една куца карта.
Забрави за игри. Той този процесор помага за игри само ако има видео добро. Иначе как?
Ако е за игри i3 с 650 ще е два пъти по-зле от pentium G640 + 660 .
Дорбе де аз като му казах на тоя същото, което и ти казваш да наблъскам всичко по 100 кинта и да вема хубаво видео, той ми каза все едно да вземеш трабант да му сложиш 20 цола джанти и да искаш да върви ... Вика не ставало така ...

Лошото е, че ако слагаш и по мощна карта ще иска и повече захранване.
Поне 650 според мен. Което допълнително дига цената.

И на колко резолюция ще играеш?
Защото ако играеш на 1280x1024 то 650-ката е достатъчна за да подкара всичко и е добър избор.

Всъщност аз трябваше да те питам първо за резолюцията на мониторът ти, защото разликата между 1280x1024 и 1980 x 1080 е голяма .

Едит:
Сега видях, че си написал за мониторът ти ....
650 е напълно достатъчна за 1280x1024 .
При тестовете ми на тази резолюция картата подкарваше всичко на макс без проблем.

Дори да си купиш по голям монитор и да позваш 1280x1024 пак ще е достатъчно.

Сори ако съм те объркал.

Добре, а каква е разликата като сложа силната карта на слабите компоненти ти каза, че не било за предпочитане, какво имаш в предвид ?

ЕДИТ: И аз сега видях отговора ти, значи на 1024х768 всичко ще върви на макс така ли да го разбирам ? Не за друго ами просто с тоя монитор съм от 6-7 години и ми е перфектен имам и по-голям попринцип, но си предпочитам този честно казано ...

respec7_m3 каза:
Добре, а каква е разликата като сложа силната карта на слабите компоненти ти каза, че не било за предпочитане, какво имаш в предвид ?

Имам предвид, че ако имаш пари е добре да си вземеш по добрият процесор и дъно.
Как да не е по добре.
Цялата система би работила по добре.
Но най-важното е картата.
Аз ако трябва да пестя от нещо за геймърски компютър почвам от кутия, дъно, процесор, памет .
Никога не почвам от видеото.

Имам много компютри в къщи.
Много слаби и много силни и знам, че за игри най-вече картата е определяща дали ще върви или не играта.

КАто имаш пари за части ще си купиш най доброто. Но като имаш ограничен бюджет тогава преценяваш кое е приоритет.

При игрите приоритет е видео картата.

Нямаш ли хард диск, който да използваш?
Примерът с трабанта е напълно грешен. Има много хора, които се заблуждават така. Ръчкам такива части от 10г. насам. Админ явно има още повече опит и написа нещо много точно някъде тук - "Слагаш на селерон супер видео карта и става геймърски". Почти е така. За 1024х768 пентиум ще ти върши работа.
Intel Pentium G2120 3.10 GHz BOX 175лв.
Intel Core i3-3220 3.30 GHz BOX 224.22 лв.
И за 1280х1024 пак пентиум ще ти върши работа, от опит го знам.
Видео картата прави неща, които не зависят от процесора.
Ако снимките в интернет са точни PSU CM EXTREME 500W е по-лошо от GX450, но може и да лъжат.
Разликата в цената м/у палит-а и асус-а е 40лв. Ако ги имаш си вземи асус-а.

Galli каза:
Нямаш ли хард диск, който да използваш?
Примерът с трабанта е напълно грешен. Има много хора, които се заблуждават така. Ръчкам такива части от 10г. насам. Админ явно има още повече опит и написа нещо много точно някъде тук - "Слагаш на селерон супер видео карта и става геймърски". Почти е така. За 1024х768 пентиум ще ти върши работа.
Intel Pentium G2120 3.10 GHz BOX 175лв.
Intel Core i3-3220 3.30 GHz BOX 224.22 лв.
И за 1280х1024 пак пентиум ще ти върши работа, от опит го знам.
Видео картата прави неща, които не зависят от процесора.
Ако снимките в интернет са точни PSU CM EXTREME 500W е по-лошо от GX450, но може и да лъжат.
Разликата в цената м/у палит-а и асус-а е 40лв. Ако ги имаш си вземи асус-а.

Аз нали пробвах.
НА супер скъп компютър с nvidia 650 .
Ниц.
Клоквай прави струвай нищо.
А на дъщеря ми на компа с тъпия пентиум 630 и едно най евтино дъно направо счупи fps- брояча ама с добра карта.

Купи ли компютър?

Имам нещо предвид с което може да решиш въпросът

respec7_m3 каза:
1. Процесор - I3-3220 3,3GH/z/3MB/LGA1155/BOX
2. Дъно - ASROCK B75M-DGS/BULK
3. Видео Карта - PALIT GTX650 OC 1GB D5/128bit
4. Захранване - PSU CM EXTREME 500W
5. РАМ - 4GB DDR3 1600 KINGSTON
6. ХАРД - 500GB SEAGATE SATA 6G/7200/16M

Общо: 848 лева със ДДС

И да питам тук в тази цена влиза ли кутия или ти си имаш?

Пичове, благодаря ви за мненията на всички, преди малко няколко часа тествахме компа на различни игри със GTX650 и да ви кажа се държи доста прилично със 64 битова система. Взех си интелска конфигурация, а именно частите, които бях изредил преди няколко поста. Искам да питам друго обаче, а то е следното: Със новия win 7 ще свикна някак, макар че дълги години съм си на XP, но мога ли да си ползвам стария скайп 3,8 версията, понеже сега го пускам и той се изключва сам след 1 мин и ми пише, че трябва да се обнови ?

Back
Горе