Какъв Windows да сложа на този лаптоп?

vaster

Registered
Какъв Windows да сложа на този лаптоп?
Лаптопът ми е този от линка - Acer Aspire 5750G
Използвам го най-вече за програмиране, но също така и пускам игри чат пат на него. Кой Windows според Вас ще е най-добър? В момента съм с Windows 7 64 бита, но ми се струва, че в моя случай с нищо не помага, а по-скоро иска повече рам памет за игрите.
 
Какъвто и Windows да сложиш игрите все толкова ще ти вървят. RAM паметта не ти е такъв проблем, но видео картата е доста слаба.
 
Знам за видеото, че е най-слабото от серията, но гледам все пак да избера оптималната операционна система. Рамта доколкото знам за 64 битовата версия е малка. 32 битовата управлява до 3 гб, а 64 бита от 4 гб нагоре. В такъв случай мисля, че 32 битовата версия ще е най-подходяща. Може и да греша. затова чакам вашите препоръки.
 
Всъщност 32 битовия уиндоус разпознава повече от 3гб, 3 и половина да кажем (пък и малко отгоре май беше). Това няма да увеличи производителността на лаптоп-а, но поне статистиките ще са по-добри :)
 
Значи слагам 32 битовата версия. И без това с тази рам не си струва мъките с някои програми и повечето нужни минимални параметри за игрите.
 
1. Преинсталация с windows 7 ultimate.
2. Активация.
3. UPDATE на всички драйвери + наложителните ъпдейти на уиндоуса.
4. От контрол панела изключваш всички ненужни за теб анимации и ефекти по ОС - то, макар че с тази видео карта ме съмнява да имаш проблеми, но не пречи да улекотиш малко.

5. За кои игри говорим?
 
Все си мисля, че какъвто и win да сложи няма да забележи кой знае каква разлика.
Все пак зависи от играта и на какви настройки я играе, но разликата няма да е много осезаема между 32/64 бита при едни и същи настройки на играта.
 
eddyy93 каза:
1. Преинсталация с windows 7 ultimate.
2. Активация.
3. UPDATE на всички драйвери + наложителните ъпдейти на уиндоуса.
4. От контрол панела изключваш всички ненужни за теб анимации и ефекти по ОС - то, макар че с тази видео карта ме съмнява да имаш проблеми, но не пречи да улекотиш малко.

5. За кои игри говорим?
GTA IV, Lineage 2, LOL, Serious SAM 3, NFS, CS 1.6
Слагам му довечера 32 бита направо. Благодаря за отговорите :)
А случайно да знаете дали има налична безплатна без вируси FLAT тема за windows 7?

Също в началото имах Dolby аудио контролен панел, а в последствие със другия Windows се инсталира Realtek HD Audio, което е пълен боклук. Искам си Dolby-то, но не се предлага за сваляне. В сайта им пише че или го имаш или го нямаш, а аз очевидно го имам щом съм го използвал близо половин година. Ще пиша после от новия Windows дали го има :)
 
На тези игри е абсурд да имаш какъвто и да е проблем. Ако има проблем то той ще ти е в интернета, но не и от видеокартата, рам памета или процесора. Спокойно може да си ги праскаш на HIGH.
 
Абе слабичък си ми е лаптопа, но предимно си го използвам за програмиране и нямам проблеми там, а и игрите, които са ми интересни не искат кой знае какви параметри и се справям някак :) Инсталирах Win7x86 Ultimate и за момента ми харесва. Dolby Advanced Audio ми е инсталирано и звука е на 6! Само нещо не ми е много ясно и в момента го проучвам защо като дам Properties на рам ми пише 3.00 GB (2.36 usable)?
 
Да, ясно. Доколкото разбирам е резервирана за видеото (предполагам вграденото) и в такъв случай няма какво да пипам, защото тя пак ще се използва, когато е нужна.
 
С вградените видеа е така.. И каквото и да инсталираш все така ще е проблемно с игрите.
 
То има и външно Nvidia 1GB, но е нисък клас. То реално тръгне ли му дадена игра върви добре, но аз не съм чак такъв маниак на тема игри. Вече трети ден си карам с този ОС (win7Ux86) и бих казал, че съм много доволен. Като му изтече гаранцията ще му сложа повечко рам и ще сменя пак на 64 битова ОС. Засега 32 битовата ми е екстра. Благодаря за отговорите!
 
Всъщност това, че 32 битовия уиндоус не разпознава повече от 3 Гб RAM са митове и легенди. С един тул може да разпознава до 128 Гб RAM и естествено да ги използва. Ако някой иска файла да ми пише на лично, защото вече не помня от къде го изтеглих.
Всичко работи, тествано е.

Иначе по темата. На доста машини и то много по-стари от твоята съм инсталирал Windows 7 Tiny.
Потърси го по торент сайтовете, ако не го намериш отново ми пиши. Цялата инсталация се събира на CD и е около 550-600 Мб по спомени.
След инсталация заема не повече от 3-4 Гб - пак по спомени
Ресурсите които хаби са минимални, съвсем спокойно работи дори с 1-2 Гб RAM
 
Какъв Windows да сложа на този лаптоп?
Acer aspire one zg5
1.60GHz , 500 mb ram , 7.50 hdd
 

Горе