Как да започна?

Maricha

Registered
Сру че Flooda форума с глупости ама кво се праи.Значи можете ли да ми кажете как да започна?Имам предвид да ми дадете скрипс за регистрация,картинки за саит.Менюта за бг!Да си направа нещо като дата.бг саит!С менюта с вскичко!Как да си нагласа Databace в хоста!Моля ви отговорете ми на тези въпроси .
П.П 4акам отговор :lol:
 
Влизаш в fantastico-то и търсиш Mambo Open Source .
Инсталираш го и готово->имаш сайт който може всичко.
Ето какво направих за 1 минута. :twisted:

http://wthost.net/mambo/

има си администраторски панел и темплейти и тн.
Какво повече искаш.
Гласувания , търсачка .
Управляваш всичко и имаш логин система и тн.
Даже незнам дамли няма и вграден форум.

Ако искаш да направиш всичко сам трябва четене. :?
Поне 1 година.
Така, че почваш така с готови портали после купваш книги и
се учиш.
Ако искаш литература да ти препоръчам казвай.
 
Виж ако си като мене на самоубучение няма да преуспееш много :)
С тези готовите системки се работи лесно , но не на всеки му е по вкуса.Ако бях почнал от рано да чета сигурно сега щях да знам много повечко неща...но..аз съм си мързелив така , че не ме мисли...Ако имаш желание и време разбира се най-добре си купи някоя книжка дори може да почнеш от html като минеш и CSS после може да почнеш JavaScript или може направо php или perl :) Общо взето избор много , време малко ..
П.С. от мен да го знаеш , че само на теория и без практика нищо няма да схванеш...
 
Пич не искам готови работи!!Искам само да ми обясните работата с менютата само това!!Другото ще си го направя!И СКРИПТ за регистрации само това аре плсс напишете ми
 
Maricha каза:
Пич не искам готови работи!!Искам само да ми обясните работата с менютата само това!!Другото ще си го направя!И СКРИПТ за регистрации само това аре плсс напишете ми

Кажи ми поне какво си прочел.
НА какво ниво си?
Как да ти обясня как се прави login система?

Ето ти точен урок:
1.Без база данни-> http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=360
2.С база данни -> http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=423
 
Еми пич знам няко работи!!Основните работи ги знам!Ама тези по дребни като менюта и такива работи не съм много в час!!За картинки и т.н.!я КАЖЕте как се работи с Marcomedia Flash 8.За какво е???Плсс отговорете ми моля ви
 
Тя е много трудна за работа.Трябва да си купиш за нея книжка да видиш как се работи щото се пишат кодове.. такива работи.По лесно ще ти е да си вземеш книжка.Най лесно се работи с Selteco Flash Designer 5 тя е много елементарна и опростена и хубави работи могат да се направят на нея.
 
Maricha каза:
Еми пич знам няко работи!!Основните работи ги знам!Ама тези по дребни като менюта и такива работи не съм много в час!!За картинки и т.н.!я КАЖЕте как се работи с Marcomedia Flash 8.За какво е???Плсс отговорете ми моля ви
Виж сега! И аз бях точно като тебе. Спусках се на по трудните неща и исках много бързо да напредна. Е питай Админа как и откъде сме тръгнали, е той вече знаеше перл и това му помогна страшно много да напредне бързо. А аз малко по малко си четях книжката и напредвах. Но проблема както и при всички е мързелът. Затова и изостанах значително. И аз така чаках на готово, за някой скрипт, но неволяте не дойде. Затова седни и прочети някой книга за PHP или там каквото те вълнува. Толкова ме мързеше, че цялото лято мина без да си направя сайта, който така силно исках да направя. Накрая разбрах, че никой няма да ми помогне и седнах порочетох малко повече като се затруднявах питах и так стана номера. Затова или ползвай мамбо или седни и си напиши сам скриптовете. Много ще ти помогнат някой готови неща. Примерно помъчи се да направиш по добър код за регистрация от този в сайта, като си помагаш с него разбирасе.
А за Flash въобще недей пита като незнаеш за какво е. Аз сигурно половин година само с него съм се занимавал и почти нищо не съм направил от няколко логота, филмчета. Щях сайт на Флаш да правя, но се отказах и започнах с PHP може би щях да стана много добър , но програмирането повече ми харесва :)
 
абе хора да вметна така между другото, немога да си намеря книга за перл, някои да има идея каде има...може и online shop да е :wink:
 
Има книги за perl колкото искаш.
Аз прочетох "Perl и CGI" на "ИнфоДАР" .
Много добра според мен за запознаване с езика.
perl.jpg
 
Пичове добре да попитам нещо друго!Значи в саита ми за WoW
www.filesbg.com/wowserver/
има там новини оба че като почна да пиша нова новината менюто ми се удължава ето виж те:
http://wow.filesbg.com
Некъв код ли има или нз,Използвам DreamWeaver 8 плсс хелп
 
Ама пич влез в второто:
http://wow.filesbg.com
и виж от ляво как е продълговате надолу!!А искам да нее и да си пиша новините на долу
 
ЗНае те ли пичове няма значение!!Почнах сам да си я права и след време ще си я направа!!За сега няма проблеми ако има ще пи6а тук!Само едно ако можете да ми обясните.Как да направа Torrent Trackera на Хост пакета ми?
 

Горе