Как да изкарва хтмл-а като текст само..

Sunrize

Registered
Имам проблем .. при добавяне на урок под формата на текст html таговете не се показват .. въпроса ми е как да го направя да се извеждат и html таговете без да се изпълняват като код .. проблема е че чрез nl2br отделям отделните редове .. следователно ако го направя да ми извежда html таговете ще ми извежда по един <br /> в края на всеки ред .. как да го направя ( идеи ?! ) ))) ???

Доколкото съм те разбрал със addslashes го вкарваш БД ,а с stripslashes го изкарваш

Ако използвам htmlspecialchars ще ми изкарва 1 <br /> в края на всеки ред ..

едит :: добре .. нека го кажем по друг начин: как да направя да отива на друг ред при въвеждане на кода, без да използвам nl2br ??

Еми след htmlspecialchars() правиш това

Код:
$text = htmlspecialchars($_POST['text']);
$text = str_replace("<br />", "", $text);

Е добре .. а тъй като трябва да има <br /> на някое местенце кво правим ?!?!

тук спроед мен по удачният начин е така

Код:
<?php
echo strip_tags("$text","\n"); 
?>

\n - Знак за нов ред

ами не .. аз много пъти съм го използвал при извеждане .. имало е случай когато при извеждане <br /> не ми е вършело работа и съм използвал \n но несам аз човека който може да ти обясни кое е по добре да ползваш и кога .. :)

общо взето : вмомента имам едно въвеждане в базата данни и за да се отделя на нов ред при натискане на ентър (в въвеждането) съм използвал nl2br как по друг начин може да се получи да се отделя на нов ред при натискане на ентър ..

// въвеждането .. вмомента е

$tekst = nl2br($_POST['tekst']);

// извеждането .. вмомента е

$tekst = bbcode($myrow['tekst']);

lam3r4370 каза:
Ами htmlspecialchars за въвеждане и htmlspecialchars_decode за извеждане

къ .. тъй ?! я покажи в променливите дадени по-горе ..

$tekst = htmlspecialchars($_POST['tekst']);

$tekst = htmlspecialchars_decode(bbcode($myrow['tekst']));
Ако не става при извеждане промени местата на htmlspecialchars_decode() и bbcode()
и ако може да обясниш по-точно какво искаш

Back
Горе