Как да направя само една част от сайта да се променя

thebest

Registered
Здравейте! Аз се занимавам със сайтове от 4 години, и съм правила сайтове с html, с template, и сега съм на фотошоп. И дотук добре, но имам въпрос. Казаха ми, че на Dreamweaver, има възможност да направя като натисна на линк да се променя само една част от сайта, т.с. централната. А останалото просто да не се зарежда всеки път. Примерно плеъра ми се зарежда отначало като се даде нов линк. И така де. Моят сайт е www.nevenatsonevanow.hit.bg ! Но сега подготвям нещо ново на фотошоп и ми трябва малко помощ :) 8)

Еми може да отваряш дадена страница в самия iframe, но това не мисля, че е добро решение, по-скоро jQuery или DHTML ще стане без презареждане на цялата страница

Да искам да ми кажете как , може да не е на dreamweaver?
Благодаря, че ми отговаряте 8)

Атрибутите на iframe са следните:

• Title
    Align
    FrameBorder
    Height
    HSpace
    MarginHeight
    MarginWidth
    Name
    onBlur [ Event ]
    onFocus [ Event ]
    Scrolling
    Src
    VSpace
    Width
    Class
    ID
    Style
    Title

Ето пример:

Код:
<iframe src="файла.html" title="заглавие на фрейма" width="зададена ширина в px или %" name="името" align="left" />
Class и ID използваш ако пишеш стайла на css :?:

ето линк за 2 файла
http://nugo.freehostia.com/js/ajax.js
http://nugo.freehostia.com/js/ajax-dynamic-content.js

<script type="text/javascript" src="ajax-dynamic-content.js"></script>
<script type="text/javascript" src="ajax.js"></script>

след това в страницата си правите див
<div id="promqna"></div>
слагате този див там където искате да е това, което ще се сменя
и някъде слагате линк от типа
<a href="#" onclick="ajax_loadContent('promqna','faila_koito_da_se_zaredi.php');return false">Цък</a>

това ajax не ми е познато, какво е то и как да го сложа в кода на страницата ми ?

Двата файла, които ти е дал ги слагаш в една папка js, след което в html файла си пишеш:

Код:
<script type="text/javascript" src="js/името на файла"></script>

:wink:

thebest каза:
това ajax не ми е познато, какво е то и как да го сложа в кода на страницата ми ?

Не мисля ,че ще мже да го сложиш във hit.bg, тъй като не поддържа PHP, а ajax работи с PHP

Всичко е Javascript, просто jQuery е фреймуърк, а пък Ajax работи с PHP, HTML форми и други :wink:

Back
Горе