Как да огранича броя на символите

• Автор Автор Foxy
  • Начална дата Начална дата

Foxy

Registered
Здравейте! Изкарвам последните 5 записа от дадена таблица в див, но имам малък проблем. Когато е по дълго заглавието написаното се премества на новия ред и така става много грозно. Как да огранича броя на символите примерно на 30?

И още нещо - имам друг див в който изкарвам заглавие. Как да му направя невидимо скролерче защото така ако е по дълго заглавието текста излиза извън дива.

Код:
$title = (strlen($title) > 30) ? substr($title, 0, 30)."..." : $title;

ето така извеждай заглавието.

От 3 дена се мъча с този substr и много се изнервих. Когато напиша нещо от сорта на:

Код:
$rowa[marka] = substr($rowa[marka], 0, 30)."..." : $rowa[marka];
ми дава
Parse error: parse error in C:\xampp\htdocs\hardware\products.php on line 230

Искам на ето това малко кодче да го сложа ама не става:

Код:
	while($rowa = mysql_fetch_assoc($izp))
		{
			echo "<tr><td><font size='1' face='Times New Roman' color='#96b53c'> » </font><a href='products.php?product=$rowa[id]'>$rowa[marka] $rowa[model]</a></td></tr><br />";
		}
		echo "</div>";

Правих проверки за това колко са знаците - в проверките няма ерор ама се ми показва parce error. Моля Ви да ми помогнете с това кодче :oops: .

{
echo "<tr><td><font size='1' face='Times New Roman' color='#96b53c'> » </font><a href='products.php?product=$rowa[id]'>substr($rowa[marka], 0, 30)."..." $rowa[model]</a></td></tr><br />";
}
echo "</div>";
Така?

lam3r4370 каза:
{
echo "<tr><td><font size='1' face='Times New Roman' color='#96b53c'> » </font><a href='products.php?product=$rowa[id]'>substr($rowa[marka], 0, 30)."..." $rowa[model]</a></td></tr><br />";
}
echo "</div>";
Така?

Parse error: parse error in C:\xampp\htdocs\hardware\index.php on line 137

това ми изкарва - точно реда в който има substr

{
if(strlen($rowa[marka]) > 30) {
$marka = substr($rowa[marka], 0, 30);
$marka = $marka."...";
}
else {
$marka = $rowa[marka]
}
echo "<tr><td><font size='1' face='Times New Roman' color='#96b53c'> » </font><a href='products.php?product=$rowa[id]'> $marka $rowa[model]</a></td></tr><br />";
}
echo "</div>";
така не дава грешка

Да, но сега изкарва само 3 точки и нищо повече :(

EDIT: Сега го оправих - бях го поставил в друг файл, който не е $rowa а $data, но сега пък изкарва след всичко независимо дали е под 30 символа точки

{
if(strlen($rowa[marka]) > 30) {
$marka = substr($rowa[marka], 0, 30);
$marka = $marka."...";
}
else {
$marka = $rowa[marka]
}
echo "<tr><td><font size='1' face='Times New Roman' color='#96b53c'> » </font><a href='products.php?product=$rowa[id]'> $marka $rowa[model]</a></td></tr><br />";
}
echo "</div>";
нямаше проверка

Back
Горе