Как да оправя това след конверт?

KaCKaTa

Registered
Значи имах форум , койте беше версия 2 и прочетох урока от сайта , който е за конвертиране от 2-ра към 3-та версия , но когато направих всичко (нямах проблеми при изпълнението на урока) и влязох в ноявия форум беше ето така:

Предполагам , че е от чарсета , но не съм сигорен и незнам как да го оправя.Някакви идеи?Мерси!

Това е phpbb3 форум няма го този файл.Или ти искаш да ми кажеш да го направя на стария и тогава да конвертирам?

KaCKaTa каза:
Това е phpbb3 форум няма го този файл.Или ти искаш да ми кажеш да го направя на стария и тогава да конвертирам?

Не съм ползвал phpbb3 и ..Виж в админ панела дали може да се наглася енкодинга.Ако го няма виж дали има папка languages .Защото не ти е windws-1251 а е UTF

Енкодинга на phpBB3 е UTF-8, там не трябва да сменяш нищо.
За да разбере енкодинга на старата база на phpBB2, конверторът чете променливата $lang['ENCODING'] в езиковия файл lang_main.php в езика ти по подразбиране, който в случая е български. Ако енкодинга на старата база се различава от енкодинга, който е написан срещу тази променлива, то конвераторът няма да знае истинския енкодинг на старата ти база.

Провери какъв е енкодинга на променливата $lang['ENCODING'] в българския езиков файл lang_main.php в българския език на phpBB2 и я промени на $lang['ENCODING'] = "windows-1251";
Виж дали българския ти е език по подразбиране.

След това направи конвертирането отново.

Ми ва да windows-1251 е енкодинга във файла.Но как да разбера дали БГ-то е по-подразбиране.В настройките пише Основен език Български.А в phpbb3 БГ-то е по-подразбиране.

Да настройките ти са правилни, основен език е български и енкодинга е windows-1251
Има обаче някакво разминаване между настройките на форума и тов, кето е в базата.

Провери няколко неща,
отвори базата на phpBB2 с phpMyAdmin, таблицата phpbb_config и виж дали езика default_lang е bulgarian, ако не е направи го.
Конвертирай отново.

Нещо ме ръчка да ти кажа също да смениш основния език на английски и да пробваш така да конвертираш.

Другото е да свалиш бекъп на базата и файловете на твоя компютър и да пробваш да направиш там конвертирането.

Забравих да питам, това най-новата версия на phpBB3 ли е, от официалния сайт ли свали архива.

Извинявам се за забавянето , но не си в нас.Иначе в таблицата си е всичко наред.Сега ще пробвам да направя езика на Английски и да конвертирам пак.

Попринцип версияте е последната излязла в официалния сайт.Но пробвах да сменя езика на Анлийски и тогава на конвертна , но пак нестава , а по междодругото забелязах , че по време на конвертането ми дава това:

Но конвертирането си продължава , а не ме спира да ги поправа , просто ми го показва.Дали пък не е от това нещо да не може да копира.

Не вярвам да е от това, което е на картинката. Просто там казва, чене може да ти копира усмивките от старите директории, може би правата на директориите не са зададени за запис.

Най-вероятно конверторът не може да определи правилната кодировка на старата база. За да се извърши правилно конвертирането трябва кодировката в $lang['ENCODING'] в българския езиков файл lang_main.php да бъде същата, каквато е на базата. Най-вероятно има разминаване между променливата във файла и кодировката на базата.

Пробвай да смениш $lang['ENCODING'] = "UTF-8"; или на други възможни кодировки, не знам какви има още.

Ако това не стане, пробвай да направиш копие на базата и файловете на твоя компютър и конвертирай там.

Нестава пак ман а като сваля файла незнам как да го конвертирам на компа.Незнам дали няма да стане ако сменя енкодинга на 3-ката , но незнам в кой файл да барна.Някакви идеи?

Не пипай тройката, проблема не е в тройката а в разминаването кодировката на базата и настройката в езиковия файл на двойката. Прочети някъде как да си сложиш xampp на компютъра и конвертирай там.

Това е ужасно.Незнам защо от phpBB са решили да сменят енгодинга на новата си ситрема?И като решиш да направиш нещо и нестава.Неможеш да сложиш мод,в който да пише на бг освмен ако не го правиш от админ панела.Ужас. :D
Иначе по темата намери ме на скайпа да видя дали ще успея да ти го оправя.Не давам гаранция. :D

@sotis ако ти пратя базата данни ще можеш ли да го направиш , че немога да се оправя с xampp-a plss...

@sotis ми оправи форума , за което съм му супер много благодарен! +1 мисля , че това е най-малкото , което мога да направя.

Back
Горе