Как да пренасоча домейн?

MaDHaCkEr

Registered
Купих си домейн и се мъча да го пренасоча към сайта ми обаче не успявам нещо :(
Някой може ли да ми обясни как става тая работа с пренасочването.
help2.jpg

Казаха ми че на А запис: се пише IP-то на съвръра и после трябвало да опиша от някаде си да отваря точно определената директория която искам аз ...

Моля някой ако знае как се настройва да ми каже, че се измъчих направо :(

Мерси предварително ;)

Еми трябва да влезеш от контролния панел на домейна ти и от там да оправиш DNS настройките накъде да сочат...

Type: A - Point subdomain.domain.com to a hard coded IP Address.

Type: MX - Point subdomain.domain.com to a mail server. These type of records are special for just mail servers, they can co-exist with A records, and their only use is for routing mail to a different location. All mail implementations check for this record first before attempting to route an e-mail message. If a MX record does not exist for a host, an e-mail delivery would be attempted directly to the IP that the hostname resolves to.

Type: AAAA - Point subdomain.domain.com to a IPv6 address. Useful for those who are using IPv6 on their personal networks or those who are using a IPv4 to IPv6 tunnel at home.

Type: CNAME - Point subdomain.domain.com to another hostname. Good for those who are using other dynamic DNS services. You can create a CNAME record to another host and whatever subdomain.domain.com you choose here will go to whatever IP address the CNAMEd host has.

Type: NS - Point subdomain.domain.com to another NAMESERVER.

Type: TXT - Requested by users of the system, used by SPF spam rejecting system

Type: LOC - A means for Expressing Location Information in the Domain Name System.

RFC1876 has the complete explanation.

To find your latitude/longitude location, you may find Map-O-Rama of use.

Type: RP - The Responsible Person RR.

RP has the following format:

RP <mbox-dname> <txt-dname>

Both RDATA fields are required in all RP RRs.

The first field, <mbox-dname>, is a domain name that specifies the mailbox for the responsible person.

The second field, <txt-dname>, is a domain name for which TXT RR's exist. A subsequent query can be performed to retrieve the associated TXT resource records at .

RFC1183 has the complete explanation.

надявам се да съм помогнал.

Влез си в контролния панел на хостинга и в домейни.. виж там някакви настройки дали се правят допълнително

къде ти е сайта ?

Какъв му е адреса ?

Тези DNS-и знаеш ли за какво са и къде водят дето си писал ?

Ако хостинга не е при тях няма много да ти помогнат даже може и да не ти помогнат за дето хостина не е при тях :lol: Политика какво искаш..
Ако е при тях ги помоли..

Ако си купуваш хост и домейн едновременно те ти го настройват без мъки.. така поне бях аз, ама аз съм при друга компания.

Нали виждаш има едни [?] до кутийките ти дето се пише информацията.. цъкни на тях.. би трябва да има информация и обяснение кое за какво е :?:

/offtopic
На теб поне е на Български :lol:
На мен всичко е на английски.. хубу че съм учил 4 - 5 години английски :D (и продължавам :P )

мисля че където ти е хостина трябва да има едно място в което да ти пише адресите до сайта ти, които трябва да въведеш в контролния панел на домейна ти.

Поне май в моя имаше.. забравих :lol: :lol:

Ама в безплатните сайтове дето ползват все едни и същи cpanel-и при "Домейни" е написано :twisted:

Я сега ми отговори на предния пост :?:

Ето какво ми пратиха като ги питах как да го пренасоча.
Благодаря, че се свързахте с ICN.bg.

Самото описване в подпапка на съръври се опсва на вашата машина в конфигуразията на apapche
Нищо не разбирам как от apache-то трябва да се пренасочи.. :(

Ето какво пише в [?]
Какво е А запис?
А запис - "Address" и се задава във вид на IP, към който да сочи даден домейн.
А записа е основнаната DNS опция, тъй като свързва IP-адреса с Домейн името на уеб сайта.

Какво е CNAME запис?
CNAME - "Canonical Name" е запис, който се използва за индикиране на истински, каконични, хост имена на машина , чийто псевдоними са асциирани с нея. На практика дадено име замества IP адрес на дадена машина и се ресолва на същото, но в повечето случаи много Домейн имена се ресолват на един IP адрес. Ето къде CNAME може да бъде полезен. Използва се когато трябва да насочите един или няколко поддомейна към даден домейн или към друг под-домейн. Адреса към който правите насочването се нарича още каноничен (реален) адрес. Правят за удобство на ползвателите, като подсказват дадена функция на адреса (например mail, ftp и др.) или като чрез тях се съкращава някакъв дълъг уеб-адрес.
Преди да се инициира CNAME-запис е задължително да съществува А-запис. Когато едно име е използвано в качеството на псевдоним (в CNAME-запис), то не може да бъде ползвано в никакъв.
Какво е MX запис?
MX запис (Mail Exchange Entry) се задава в буквено изражение (не като IP), като той указва mail-сървъра за Домейн името, който да обработва електронната поща за вашия домейн.

Внимание: Моля имайте впредвид , че при работа с MX-записите, е възможно не получавате пощата си при ICN.Bg, защото ако промените вашия email-сървър писмата ви повече няма да пристигат в старите Ви пощенски кутии. Също така и всички други настройки, като пренасочване, филтриране, автоматичен отговор, няма да са Вече активни.

Казаха ми че двете едновременно неможе да се пуснат трябва да направя или А запис: или CNAME запис:

MaDHaCkEr каза:
Ето какво ми пратиха като ги питах как да го пренасоча.
Благодаря, че се свързахте с ICN.bg.

Самото описване в подпапка на съръври се опсва на вашата машина в конфигуразията на apapche
Нищо не разбирам как от apache-то трябва да се пренасочи.. :(

Казаха ми че двете едновременно неможе да се пуснат трябва да направя или А запис: или CNAME запис:

До колкото разбрах от това което написа, че твоя сайт е на твоя компютър ?

- Вярно или Грешно ?

Ако е на друг компютър, вероятно трябва да имаш достъп до него за да му отвориш конфигурационния файл.

От там нещо се настройваше.. ама какво незнам.

Мисля, че @jooorooo беше казал преди в една тема как става.. някой беше писал.. ама не съм много сигурен дали той е писал и дали въобще по тази тема.. беше отдавна.

Мога и аз да греша това което ти писах за конфигурационния файл (httpd-conf) затова питай някой по-компетентен от мен в тази област, като например @mizarck той ми помогна преди :?:

ПС: Мисля че в конф. файла се пишеше твоя "name сървър".. виртуални простотии някакви такива.. уф незнам.. не искам да те обърквам.. пиши му ЛС и да видим той какво ще каже..

Недей се влияй от мойто мнение много много, защото и аз от преди месец и нещо започнах да се занимавам със платения хостинг и домейн и съм все пак новичък.. все още се уча.. :roll:

Ами сайта е на един приятел на съврива това не е проблем само незнам какво се настройва по апачето :( как трябва да го опиша

Преди ползвах едни безплатни домейни на А: писах моето IP (на компа) и така става номера. :?:

Ако сайта ти е в някаква папка а не в главната руут директория дето се предполага че ще ти е сайта не се използваше А: а ми някакво друго беше.. Web Forward се казваше май.. ама записа незнам какъв беше :?:

MaDHaCkEr каза:
Точно сайта ми е в отделна папка не в главната директория.

Казаха ми че на А запис: се пише IP-то на съвръра и после трябвало да опиша от някаде си да отваря точно определената директория която искам аз ...

ааааааааааааауффффффф

сега се сетих за какво става дума.. какво са ти писали уфф :twisted: :lol: :lol:

ми от конфиг папката се прави коя папка да ти е ROOT и дака с А записа ще стане номера :?:

Просто редирект на домейн няма... има на събдомейн.. затова :?:

Ейсега ще се поровя имах го кода... @админ беше го дал

http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=524

Надявам се това да ти е трябвало :?:

Ами аз не искам да променям главната директория защото сървъра не е мой и в главната директория е сайта на един приятел, а моя сайт е в друга папка и искам да направя така да се отваря моя сайт и да няма проблеми при отварянето на неговия сайт.

Back
Горе