Как да си защитя сайта?

088777_

Registered
Някой знае ли какво трябва да се направи, та никой да не може да ми изтегли целия сайт с програма?
 
Ами примерно да си скрийш CSS файла :) Ето ти урок http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1526
 
Не съм сигурен, но повечето програми мисля, че го игнорират този начин и не взимат страницата.
Линковете ги направи
Код:
<a href="javascript:void(0);" onclick="window.location='линка';">Името</a>
 
Чух, че имало някаква програма, с която можеш да изтеглиш всички файлове на даден сайт, дори и config.php и базата данни. Ето от това искам да се спася..
 
И аз това си мисля, няма да имаш резултати в търсачките, щом си защитиш файловете :? И каква е тази програма за теглене, може ли да ми я дадеш да разгледам :wink:
 
federer_11 каза:
И аз това си мисля, няма да имаш резултати в търсачките, щом си защитиш файловете :? И каква е тази програма за теглене, може ли да ми я дадеш да разгледам :wink:
CSS-a няма нищо общо. Аз казах че ще се отрази в търсачките ако използва <a href="javascript:void(0);" onclick="window.location='линка';">Името</a> този тип линкове.
 
088777_ каза:
Чух, че имало някаква програма, с която можеш да изтеглиш всички файлове на даден сайт, дори и config.php и базата данни. Ето от това искам да се спася..


Това е невъзможно...
 
0u7 каза:
088777_ каза:
Чух, че имало някаква програма, с която можеш да изтеглиш всички файлове на даден сайт, дори и config.php и базата данни. Ето от това искам да се спася..


Това е невъзможно...
За това е прав. PHP файловете ти не може да ги свали. Може да открадне само кода които го вижда браузъра и така го прави .html формат
 
088777_ каза:
Някой знае ли какво трябва да се направи, та никой да не може да ми изтегли целия сайт с програма?

Може да ги защитиш само ако блокираш всякакъв достъп до сайта ти.
Примерно си правиш един логин и само ти си влизаш.
Няма как хем всеки да може да ги разглежда ( да ги сваля ) хем
и никой да не може да ги сваля.

Едното противоречи на другото.
 
Най-добрата програма за точене на сайт, която съм ползвал е wget. Има я във всеки linux, a има и версии за Windows. Заобикаля всякаква защити за проверка на браузера, може да слага лимитиране на връзката, може да ползва проксита... Перфектна е! Друга подобна програма, базиранa на wget е програмата cURL, вероятно сте я чували покрай PHP.
Има и други нелоши предложения за Windows, например Offline Explorer Pro.
 
Добре, но как да защитя сайта си от тях, та да не могат да ми изтеглят всички база данни, файлове, пароли и т.н.?
 
Няма начин да ти изтеглят db-то, освен ако ти нямат config файла.

P.S. Zion, не разбра какво имам предвид, но няма значение :?:
 
afsh каза:
Най-добрата програма за точене на сайт, която съм ползвал е wget. Има я във всеки linux, a има и версии за Windows. Заобикаля всякаква защити за проверка на браузера, може да слага лимитиране на връзката, може да ползва проксита... Перфектна е! Друга подобна програма, базиранa на wget е програмата cURL, вероятно сте я чували покрай PHP.
Има и други нелоши предложения за Windows, например Offline Explorer Pro.


Тези програми крадат само дизайна нияо друго ПХП файл неможеш да изтеглиш така...
 
afsh каза:
Най-добрата програма за точене на сайт, която съм ползвал е wget. Има я във всеки linux, a има и версии за Windows. Заобикаля всякаква защити за проверка на браузера, може да слага лимитиране на връзката, може да ползва проксита... Перфектна е! Друга подобна програма, базиранa на wget е програмата cURL, вероятно сте я чували покрай PHP.
Има и други нелоши предложения за Windows, например Offline Explorer Pro.

cURL не е програма, а библиотека и я има във всеки уважаващ себе си език.
 
за да ти изтеглят сайт или изтрият сичко се записва от хоста ти и при една такава проява на хакване на сайт ти имаш палното право и доказателства да ги садиш защото хоста ти записва от кое ИП е теглена базата дани и фаиловете на сайта ти ... ;) говоря за пхп фаиловете ;)
 
трябват ми 50 коментара за да мога да добавям уроци а имам няколко полезни сажелявам че слагам такова глупаво нещо но ми трябват тея 50 мнения :)
 
StormBreaker каза:
cURL не е програма, а библиотека и я има във всеки уважаващ себе си език.
Леко си се объркал :D , но ти е простено, все още си млад. Предполагам, че не си посещавал официалната страница на cURL, защото щеше да знаеш, че преди да стане библиотека си беше програма (базирана на wget).
И не само, че е програма, но е и може би най-добрия downloader на планетата. Предполагам, че ползваш Win, linux/unix-арите си я знаят програмата, та горещо препоръчвам да си изтеглиш версията за win от тук:
http://infologika.com.br/public/curl/curl_7.18.2.zip
С поддръжка на SSL е!
 
Тези програми дето ги казахте трябва да ги изпробвам.
Щото има едни малко "по-амалски" начини за сваляне на дизайни ама отнемат повече време :twisted:
 

Горе