Как да сложа PHP в html?

Maricha

Registered
Значи намерих си нов скрипт за статуса на сървъра.Как да сложа този скрипт в обкиновен html.То към този скрипт има и config.php.Как да сложа така че да пробаца???Ето страницата да видите как е: www.filesbg.com/wowserver/ .Моля ви кажете как да сложа скрипта така че да ми излиза като нормална страница която показва onlline и οffline.Плс хелп
Код:
<?
 //////////////////////////////////////
 // Statistik Script by I-Web Design //
 // -------------------------------- //
 // Contact: webmaster@michieru.de   //
 // Homepage: www.michieru.de        //
 //                                  //
 // Using:                           //
 // You can use the Script for free  //
 // and edit it in all places. Only  //
 // keep this head-copyright on each //
 // site of this script.             //
 // See info.txt for more details!!! //
 //////////////////////////////////////

 //Database
 //////////
 $dbhost="82.199.197.194:8080"; //Host/IP from the MySQL Database
 $dbname="l2jdb2";     //Name of Database (in many times it is 'l2jdb')
 $dbuser="";      //Username to the MySQL Database
 $dbpass="";          //Passwort to the MySQL Database

 $config['config_script_name']="Private Server"; //Here you can wrote you name from the Homepage / Clan or something.
                                                   //It will be displayed on the Top

 $config['config_map_quality']="middle";           //Quality of the Map and size
                                                   //"low"    = Low quality and size (this can reduce the traffic of the server)
                                                   //"middle" = Middle quality and size (this looks good on 1280x1024 resolution)
                                                   //"high"   = High quality and size (this is a detailed map but more traffic)
                                                   //
                                                   //Notice: Whole-Map is always "low" quality

 $config['server_path']="Z:/l2j-server/l2j/dataannouncements.txt";  //Full path to the announcements.txt.
                                                                        //example:
                                                                        //Windows = C:/server/l2j-server/data/announcements.txt
                                                                        //Linux = /usr/server/l2j-server/data/announcements.txt




 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 //Dont edit behind this line///////////////////////////////////////////////////////////////////////
 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 $verbindung=MYSQL_CONNECT($dbhost,$dbuser,$dbpass) or die ("Datenbankserver nicht erreichbar");
 MYSQL_SELECT_DB($dbname) or die ("Datenbank nicht vorhanden");

 $get_config_data="SELECT online FROM characters WHERE online>0";
 $config_data=MYSQL_QUERY($get_config_data);
 $config['num_online']=mysql_num_rows($config_data);

 //$handle = fopen("http://www.whatismyip.com/", "r");
 //$contents = '';
 //while (!feof($handle)){$contents .= fread($handle, 8192);}
 //fclose($handle);
 //preg_match( "/[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+/", $contents, $matches );
 //$config['server_ip']=$matches[0];
 $config['server_ip']=$_SERVER["HTTP_HOST"];

 error_reporting(0);
 $IP = array(
  "login_server" => "82.199.197.194:8080",
  "game_server" => "82.199.197.194:8080",
 );
 while(list($ServerName,$Host)=each($IP))
 {
  list($IPAddress,$Port)=explode(":",$Host);
  if($fp=fsockopen($IPAddress,$Port,$ERROR_NO,$ERROR_STR,(float)0.5))
  {
   $config[$ServerName]="<font color=\"#00ff00\">Online</font>";
   fclose($fp);
  }else{
   $config[$ServerName]="<font color=\"#ff0000\">Offline</font>";
  }
 }

 mysql_close($verbindung);
?>
 

bafitu

Registered
пробвай с include в хтмл-а
<? include("пътядофайла.php"); ?> това го вмъкни в html-а на страницата ти и виж дали ще стане за друг начин не се сещам в момента...
 

Maricha

Registered
Пич сложих го ама явно не съм нагласил config фаила!Плсс може6 ли да ми помогне6?Ето ти скрипта да го види6!IP Адреса на сървъра е:82.199.197.194:8080.Eто ти кода плсс хелп:
<?
//////////////////////////////////////
// Statistik Script by I-Web Design //
// -------------------------------- //
// Contact: webmaster@michieru.de //
// Homepage: www.michieru.de //
// //
// Using: //
// You can use the Script for free //
// and edit it in all places. Only //
// keep this head-copyright on each //
// site of this script. //
// See info.txt for more details!!! //
//////////////////////////////////////

//Database
//////////
$dbhost="82.199.197.194:8080"; //Host/IP from the MySQL Database
$dbname="l2jdb2"; //Name of Database (in many times it is 'l2jdb')
$dbuser=""; //Username to the MySQL Database
$dbpass=""; //Passwort to the MySQL Database

$config['config_script_name']="Private Server"; //Here you can wrote you name from the Homepage / Clan or something.
//It will be displayed on the Top

$config['config_map_quality']="middle"; //Quality of the Map and size
//"low" = Low quality and size (this can reduce the traffic of the server)
//"middle" = Middle quality and size (this looks good on 1280x1024 resolution)
//"high" = High quality and size (this is a detailed map but more traffic)
//
//Notice: Whole-Map is always "low" quality

$config['server_path']="Z:/l2j-server/l2j/dataannouncements.txt"; //Full path to the announcements.txt.
//example:
//Windows = C:/server/l2j-server/data/announcements.txt
//Linux = /usr/server/l2j-server/data/announcements.txt




///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
//Dont edit behind this line///////////////////////////////////////////////////////////////////////
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

$verbindung=MYSQL_CONNECT($dbhost,$dbuser,$dbpass) or die ("Datenbankserver nicht erreichbar");
MYSQL_SELECT_DB($dbname) or die ("Datenbank nicht vorhanden");

$get_config_data="SELECT online FROM characters WHERE online>0";
$config_data=MYSQL_QUERY($get_config_data);
$config['num_online']=mysql_num_rows($config_data);

//$handle = fopen("http://www.whatismyip.com/", "r");
//$contents = '';
//while (!feof($handle)){$contents .= fread($handle, 8192);}
//fclose($handle);
//preg_match( "/[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+\.[0-9]+/", $contents, $matches );
//$config['server_ip']=$matches[0];
$config['server_ip']=$_SERVER["HTTP_HOST"];

error_reporting(0);
$IP = array(
"login_server" => "207.237.24.91:2106",
"game_server" => "207.237.24.91:7777",
);
while(list($ServerName,$Host)=each($IP))
{
list($IPAddress,$Port)=explode(":",$Host);
if($fp=fsockopen($IPAddress,$Port,$ERROR_NO,$ERROR_STR,(float)0.5))
{
$config[$ServerName]="<font color=\"#00ff00\">Online</font>";
fclose($fp);
}else{
$config[$ServerName]="<font color=\"#ff0000\">Offline</font>";
}
}

mysql_close($verbindung);
?>
[/code]
 

bafitu

Registered
добре , де ти пробвал ли си го тоя скрипт дали бачка , дава ли някаква грешка поне , че искаш да го слагаш в хтмл-а.Дай да видя и конфига де...само неразбрах това защо иска да гледа в базата данни като уж да намира кой играчи са онлайн , а после не го изкарват ...
П.С. на онзи скрипт какво не му хареса ?!
 

fena

Super Moderator
Вграждане на PHP5 в HTML

Първото с което трябва да се запознаете, е взаимовръзката между РНР и HTML.

Код:
<HTML>
<HEAD><TITLE>Sample PHP Script</TITLE></HEAD>
<BODY>
The following prints "Hello, World":
<?php
   print "Hello, World";
?>
</BODY>
</HTML>

От примера се вижда че РНР кодът е вграден в HTML кода.Когато интерплетаторът на РНР достигне отварящоя таг <?php, той ще изпълнява когда до маркера ?> След това РНР заменя този РНР код с резултата от изпълнението му(ако има такъв), а останалия текст(HTML текста) се пропуска непроменен до уеб клиента. Така споменатият скрипт ще даде следният резултат:

Код:
<HTML>
<HEAD><TITLE>Sample PHP Script</TITLE></HEAD>
<BODY>
The following prints "Hello, World":
Hello, World
</BODY>
</HTML>


@PHP5 Професионално Програмиране
 

Admin

Registered
Този скрипт не може да пробаца щото иска база данни.
Трябва да се създаде база данни (само на бегъл поглед като гледам).
Защо не ползваш скрипта който ти дадохме.
Много е прост и си баца.
Това докато го разгадая ще ми отнеме време.
Защо е тази сложнотия.

Предишния път те обърках малко щото допуснах някой грешки но накрая вече ти дадох скрипт който работи без грешка.

Код:
<? 


$host="82.199.197.194"; 
$port="8080"; 

$sock = @fsockopen($host, $port, $errno, $errstr, 5); 
if ($sock) 
{ 

fclose($sock); 

echo '<font color="green">Online</font>'; 
} 
else { 
echo '<font color="red">OFFline</font>'; 
} 
?>

Това нали работи.
За какво ти е горната сложнотия.
 

Горе