Как да стане?

rosko

Registered
Здравейте!
Тук искам малко акъл...
Значи трябва да си направя ЛС-система, имам уменията, но някак не ми е ясно всичко.
Не искам кодове, а разяснение как работи всичко.
В моя случай имам следните полета:
-id-ясно е
from-от кой е изпратено
content-съдържание на съобщението
to-до кой е съобщението
title-заглавие
date-дата

Обаче ако изпратя съобщение от admin до rosko, после на единия трябва съобщението да му е с флаг изпратено, а на другия получено, да, обаче в същия момент двамата потребители може да са си разменяли съобщения с други потреители, като флага за двамата при различните съобщения ще е различен.
Варианта, който ми идва на мен като идея е да направя две полета - за изпратени и за получени, има ли друг вариант?

Още нещо - който иска да пише, нека обясни, не "виж тук как е направено" :)

Не те разбрах какъв ти е проблема, но доавяш още едно поле дали е прочетено или непрочетено съобщението.

Това за прочетеното или непрочетеното ми е ясно, проблема е, че за единия потребител съобщението трябва да му излиза в графата на изпратениет от него съобщения, а на другия в получените.

Най-добрия начин:
Записваш 2 реда в ДБ. Единия за изпращача, другия за получателя. Ако изпращача го изтрие си остава за получателя :?:
Начина с полетата мисля че би забавил ДБ повече отколкото този с редовете.

Добра идея! :)
Така май ще е най-добре
Ама сега си мисля, да не слагам "Изпратени"..

е, защо да не злагаш, само си правиш една проверка където в WHERE клаузата слагаш променливата която идетифицира потребителя и ги извеждаш с един цикъл, няколко реда код

SveXteZ каза:
Най-добрия начин:
Записваш 2 реда в ДБ. Единия за изпращача, другия за получателя. Ако изпращача го изтрие си остава за получателя :?:
Начина с полетата мисля че би забавил ДБ повече отколкото този с редовете.
Каквото и да става, да записваш два пъти едно и също, не е добро решение, камо ли най-добър начин.

Направих го това с двата записа, но ето, че сега няма по какво да селектна на даден потребител съобщенията(всичките) :?

ами то sendby винаги ще е 1, защото е от автора.. :?
Просто ако ми поискат, ще се мъча, сега май ще го оставя без "изпратени"

rosko каза:
ами то sendby винаги ще е 1, защото е от автора.. :?
Просто ако ми поискат, ще се мъча, сега май ще го оставя без "изпратени"
Да обаче нали имаш 2 реда. Единия е съобщението от автора, другия е съобщението на получателя. Когато искаш да вземеш всички съобщения от автора ще направиш:
SELECT * FROM `messages` WHERE `author` = '$username' and `sendby`= 1

Back
Горе