Как реагират хората когато разберат , че сте уеб програмист

stoqnski

Registered
Хайде за уеб дизайнерите си е нормално да джиткат нещо на фотошопа , но при мен (уеб програмист) много пъти идва някой приятел в нас и гледа отворени мозила , фтп , нотепади и т.н. и гледа само някакви букви , специални знаци и ме пита "какво е туй е стояне?" и аз и да му кажа буквално какво е това , че всяка страница има изходен код и т.н. му викам "правя сайт" :D , след 2минути ме гледа , че пиша 30секунди един линк и пак вика : "шшшшш как го помниш туй е ?" и аз: "мии това е директорията до сайта ми , на ден по 20пъти най-малко го пиша" и после естествено беше смаян от сайта ми ... , а за момичетата да не говорим ... обаче после питат "стока взе ли парите от сайтовете?" и аз "да" и те : "ай вари да черпиш тогас" :D

Мен така обикновено ме гледа майка ми. Баща ми и той се пада програмист ама повече за програми, а аз повече за уеб :D

StormBreaker каза:
Мен така обикновено ме гледа майка ми. Баща ми и той се пада програмист ама повече за програми, а аз повече за уеб :D

Брей , татко да седне да пише няква чикиджийски програма на C++ интересно ще ми е :D :D

Мен ме питат какво правиш на компа, и като почна да им обяснявам фтп,линукс и тн става една дълга..вече казвам само "Правя сайтове за пари"... :D

на мен майка ми и баща ми несе интеренсуват т комп и не седат на тяй изобщо докато аз съм по цел ден и ме гледат като марсиянци какви раоти пиша . а за приятелите какво да кажа винаги аз черпя . а за момичетата като кажа че съм програмист се ми казват ае да хакнеш на еди кой си скайпа и винаги си прая извода че са малко тъпи ... п*т*и.

Хах, и на мен ми се е случвало.
И в училище даже. Нали "учим" HTML по информатика и моите съученици си нямат и понятие, а аз кат седна и си пиша там нещо, щото ми е скучно, нали и те ме глеееееедат и ме питат, както е казал Стоян, "как ги помниш тия неща" или "абе, ти не си добре" и т.н. :D

me2 :D
обаче ме карат да им обяснявам и да им показвам как

някои и не схващат разликата м-у програмист и дизайнер :lol: :lol:

Я съм си фрийлансър баце.
Майка ми преди като влезеше в стаята и гледа вися пред компа. Става някаква къвга: " ти грам не пипаш само играеш игри"... Бла-бла. Обаче като им показах сухото от последните проекти и спря да ми вика, че само бездействам пред компа.

Иначе всички приятели ме знаят, какво правя и са свикнали. Мен повече дизайна ме вълнува. Случвало се е да дойде някой (който не е виждал как стават работите), както Стоянски вика отворено това-онова, казвам само правя сайт и се спира с въпростите.

Ами нито майка нито дрътия , се интересуват от компютри ... само по някой път бащата ми вика ае да ми качиш или изтриеш някоя песен на флашката че еди какво си ... и като му кажа че сега имам работа и той ме пита ква работа и като му покажа 1000 реда код и ми вика и кви са тия глупости :)

Ами комапнията като разберат, че съм взел заплата, започат да ме гонят и бутат към магазина :D

ооо нашите въобще не разбират от компютри...И постоянно казват : "К'ви са тия глупости дето пра'иш?"

Спомням си веднъж даваха по BTV репортерите за оня хакер от Варна, дето точел хиляди долара от сметки на американци. И в предаването даваха нали някви PHP кодове, там някакви HTML там, нали да е насочено към компютрите. И баща ми гледа телевизия и поглежда към монитора (а аз в този момент писах един сайт с таблици). Гледа монитора, гледа телевизора и кода си прилича - някви TR и TD-та вижда той, написани по подобен начин :D И после 2 часа не мога да му обясня какво правя :D

Ако изкарам някоя по-ниска оценка и майка ми започне да мрънка, аз и викам:
"А ти на моите години работила ли си ?" (на няма и 17 съм)
И да видиш как млъква

Back
Горе