Как се работи с Dreamweaver 8 как се прави сайт?

alexander_85

Registered
Как се работи с Dreamweaver 8 как се прави сайт?Нищо не разбирам как се добавя страница въоще нищо не разбирам :(

Един съвет от мен...не работи с Dreamweaver... сега като почнах да уча ПХП ми е ацки трудно защото не съм свикнал да пиша а съм свикнал всичко на готово...един съвет не ползваи Dreamweaver... по нататък ще ти вреди

Аз не мисля че Dreamweaver вреди.
Даже е мн свястна програма.
Не е задължително всичко да се прави на готово.
Това са само улеснения.
Може да се ползва като обикновен редактор, а пък и оцветяването на кода според мен е много добре направено. :)
Също така много удобно е че може да се нагласи и към ftp и да се записва/променя файла направо от сървъра
:?:

Malfurion каза:
Един съвет от мен...не работи с Dreamweaver... сега като почнах да уча ПХП ми е ацки трудно защото не съм свикнал да пиша а съм свикнал всичко на готово...един съвет не ползваи Dreamweaver... по нататък ще ти вреди
разбрах я коя програмка да изпозвам която няма проблеми с кирилицата и има енкодинг?ти коя ползваш?

alexander_85, Dreamweaver няма проблеми с кирилицата.
Просто трябва да натиснеш Page Properties и да си нагласиш енкодинга :)

Еми чесно казано не ми е лесно не я разбирам не знам как да си направя страниците как да местя изображениея а за побликуване да не говорим.Моля Ви кажете ми някоя програмка която няма проблеми с кирилицата и има Page Properties и енкодинг.Мерси!

alexander_85 каза:
Еми чесно казано не ми е лесно не я разбирам не знам как да си направя страниците как да местя изображениея а за побликуване да не говорим.Моля Ви кажете ми някоя програмка която няма проблеми с кирилицата и има Page Properties и енкодинг.Мерси!
Еми, то толкова се изписа по темата. При Notepad++ трябва сам да си пишеш всичко тагове и скриптове. За това трябва да си наясно с html.
Дори при Dreamweaver, всеки казва, че неправиш почти нищо, но не е така. За да стане всичко както трябва пак трябва да донаписваш ръчно кода. Програмата помага до някъде.
Кажи какъв ти е проблема с енкодинга при Dreamweaver ?

jooorooo каза:
Notepad++ или както сега на работата само notepad
ако е за html аз мисля,че front page е по-добра от notepad,защото можеш лесно да видиш какво си сътворил.

аз исползвам Notepad++

по хубаво ми е когато се мъча и си пиша сам кодовете но да и както казаха по горе трябва да си знаеш HTML но пък ако незнаеш така ще се научиш аз тръгнах от нулата сега съм доста напреднал

Аз съм използвал до тука казаните всички програми.
ФронПейдж - добра програма за ХТМЛ,и за начинаещи(главно),аз от нея съм започнал.И по съвет на хора от WT,се откъснах от нея и започнах с NoTePaDe-Вигях голям зор с нея но се спрявих,лесна,елементарна програма която служи само за тхт-то обработка.
После ме светнаха за Дреама-Има съшите ,че и повече опци на Фронта.И ми хареса,че оцветява синтаксиса.поради това ,че права много грешки с запетайките.
Реших да пробвам Notepad++ ,като я хвалехатолкова много хора и :
Същата работа като Notepad ,самоче оцветява синтаксиса,по-стегната,и лично на мене ми похаресва на външен вид.Аз я ползвам вече предимно нея от колкото дреама.
Фронта и Дреама-ти предлагат да видиш какво си сътворил(ХТМЛ) гокато пишеш кога.
Edit:
Взимай уроците на СТАФ и не се двууми.Добри са е меко казано.

Back
Горе