Как цифровите апарати си кръщават снимките?

purko

Registered
Може ли да ми дадете някаква листа с това кой марки телефони как си кръщават снимките. Примерно някои ги крйщават DS546765 и т.н. - имам предвид първите букви само, то е ясно, че цифрите може да са какви ли не.
Благодаря!

Няма ли EXIF ?
Ако няма, защо си сигурен че въпросния файл е с такова име директно от фотоапарата?

Дясно копче на картинката properties после details и скролираш на долу и там пише камера: ... блабла модела на камерата и т.н.
Това работи поне при Виста за друга ОС не съм пробвал, но би трябвало да го има.

Еми цифровия ми фотоапарат Olympus си ги кръжава така PC120448.JPG
а телефона ми SE К800i DSC01330.JPG
Nokia Изображение0161.jpg

аре па на бас телефона ми е SE W810i и не ги кръщава така имам Olympus Fe-230 и всяка снимка си е според месец отпред а за Nokia може да се промени
SveXteZ при Xp с опера го има тва

sorRy каза:
аре па на бас телефона ми е SE W810i и не ги кръщава така имам Olympus Fe-230 и всяка снимка си е според месец отпред а за Nokia може да се промени
SveXteZ при Xp с опера го има тва
абе човек защо спориш, като телефона ми е пред мене, кьорав ли ме изкарваш ?

Добре де то е ясно, че някои може да ги направиш да ги кръщават както си скаш. Аз питам по default как е. Не се карайте :)

на Nokia може да е и image3456
мисълта ми е че при SE и Olympus е според часа месец дата и такива за Olympus сам 100000000000% че отпред не е PC според месеца е както и при SE

sorRy каза:
на Nokia може да е и image3456
мисълта ми е че при SE и Olympus е според часа месец дата и такива за Olympus сам 100000000000% че отпред не е PC според месеца е както и при SE
ее значи, само ме ядосаваш така...... PC e .
Кажи какво искаш да ти снимам да ти докажа че е така,много се нервя така като спорят и не са сигурни в себе си.Фотоапарата ми е Olympus Fe-5010 така че ... къе е твоя къде е моя нищо лично.

Praktica ги кръщава PIC_****
Един приятел ми е пращал снимки от Panasonic (DMC-LC50) и са кръстени Снимка-***
Старите Sony Ericsson-и (гарантирам за K510i) ги кръщават DSC*****
GSM-ите на Samsung - Photo-****
Nokia може да е DDMMYYYY****(S60), може и да е Изображение ***(S40) (Image **** за телефони на английски)
KODAK не знам дали всички, но дават име Picture ***

Това са имена които съм получавал лично и съм сигурен за камерата, възможно е някой със същата камера да получава различно име или някой да получава 1 от тези имена, но да не е с такава камера. На един приятел апарата ги кръщаваше като практиката, а апарата му беше някаква друга марка

raiden всичко е точно така но при SE W810i е според месеца отпред
ProBy още в началото казах Fe-230

Back
Горе