Категории за темите

kanadeca

Registered
Едва ли ще е много трудно за някои от вас, но аз се мъчих с часове да направя такъв скрипт и не успях. Един приятел ми е поръчал да му направя форум, но нямам никаква идея как да направя категориите. Направих така, че да можеш да постваш теми, но не и така да са разделени в различни категории. :cry: Ако някой може да ми го направи ще съм му много благодарен. Ако има хора,които да ми помогнат нека кажат какво ще им е необходимо (структура на mysql, скрипт за постване на теми и вс. друго.) :|

kanadeca каза:
Едва ли ще е много трудно за някои от вас, но аз се мъчих с часове да направя такъв скрипт и не успях. Един приятел ми е поръчал да му направя форум, но нямам никаква идея как да направя категориите. Направих така, че да можеш да постваш теми, но не и така да са разделени в различни категории. :cry: Ако някой може да ми го направи ще съм му много благодарен. Ако има хора,които да ми помогнат нека кажат какво ще им е необходимо (структура на mysql, скрипт за постване на теми и вс. друго.) :|

Аз не разбрах...
Ти искаш да програмираш цял форум ли?
Защо не ползваш готов форум?
Направо phpBB както тук.

Ако искаш да пишеш сам форум трябва да създадеш много таблици в базата данни и да ги свържеш.

табиоца за имената на категориите
таблица за темите.
таблица за топиците.
и това само за загряване .

виж дали това ще ти свърши работа:

http://sandprince.freehostia.com/forum4/forum.php
http://sandprince.freehostia.com/forum4/

ако ти върши работа ето ти архив с файловете:
Форум Архив

Не го разбрахте човека..

помоли ли са го да направи форум.. инсталация .. (phpbb) ама незнае как се създават категориите.

Таа... те се създават от админ панела -> форум настройки -> адваш си категория :?:

Pussycat каза:
Не го разбрахте човека..

помоли ли са го да направи форум.. инсталация .. (phpbb) ама незнае как се създават категориите.

Таа... те се създават от админ панела -> форум настройки -> адваш си категория :?:
По-скоро ти не си го разбрал ;)

Pussycat каза:
Не го разбрахте човека..

Не,ти не си ме разбрал. Аз си програмирам свой форум,само че просто не ми е ясно как ще стане това с категориите.

SandPrince, мисля, че това ще ми свърши отлична работа, само оправи линка за теглене защото не мога да изтегля системата.

Тъй като наскоро бях писал код за малък форум и имах същия проблем, посъветваха ме да направя така:

Една таблица за темите.
Втора таблица за мненията.
Категории нямам, но принципът ще е сходен

$query = "INSERT INTO forum VALUES ('','$datalist','$tema')";
mysql_query($query) or die ("Ne mozhe da se izpylni zaqwkata");

$post=mysql_insert_id();

$query = "INSERT INTO forum_post VALUES ('','$post','$data_post','','$avtor','$mnenie')";
mysql_query($query) or die ("Ne mozhe da se izpylni zaqwkata 3");

При ново мнение по вече създадената тема препращаш ид-то й (според първата таблица) и повтаряш инсърта във втората...
Можеш да го усложниш малко като в таблицата с темите добавяш още едно поле за последно мнение в което пък да слагаш ид-то на последното мнение от втората таблица, така че да листваш тема с част от псоледно мнение...

В някакъв момент става доста сложно, така че ако се нуждаеш от сериозен форум, може би е по-удобно да ползваш готова с-ма...

Back
Горе