Качване на файлове в MySQL

body

Registered
Здравейте, искам да попитам дали някой може да ми даде скрипт за качване на различни файлове в база данни и по-важното е как да направя така , че да свалям който си искам файл от базата данни, например както е в датата или други торенти.
 
body каза:
Здравейте, искам да попитам дали някой може да ми даде скрипт за качване на различни файлове в база данни и по-важното е как да направя така , че да свалям който си искам файл от базата данни, например както е в датата или други торенти.

Задължително ли ги искаш в базата?
По лесно е да записваш файловете в някоя директория, а в базата да записваш само пътя до файла. Прочети уроците за уплоуд на файлове и си избери някой. Като се научиш да ги уплоудваш, се опитай да запишеш името на файла в базата. Ако се запънеш някъде, питай пак ;)
 
DevNull може да се записват няколко вида файлове я MySQL-а. не е безмислено поради голямото натоварване.

по темата: Трябва ти уплоад скрипт със запис на резултат в MySQL. файла се качва на сървъра, а в MySQL се записват само неговото име, адрес и евентуално и други данни като размер, кога е качен и други.

П.П. в по стара тема има пример за регистрация с уплоад на снимка. лесно може да се изредактира за твоите нужди.
 
DevNull каза:
това са базаданни не файлови системи . така първото което е единствените файлове които могат да бъдат качвани/сваляни са с разширение .sql . това значи че документа е писан за СЯЛ и можеш да импортваш/експортваш таблици Базаданни редове и тн. MySQl е единствено за Базаданни не за файлове ...


Благодаря за поеснението.
 
body каза:
DevNull каза:
това са базаданни не файлови системи . така първото което е единствените файлове които могат да бъдат качвани/сваляни са с разширение .sql . това значи че документа е писан за СЯЛ и можеш да импортваш/експортваш таблици Базаданни редове и тн. MySQl е единствено за Базаданни не за файлове ...


Благодаря за поеснението.

Не го слушай DevNull, не те е разбрал и нещо се е объркал. Файлове могат да се съхраняват в базите данни.
 
виш дали това ще ти свърши работа
Код:
<?php
$mysql = @mysql_connect ('localhost','root','pass') or die("nqkakva gershka") ;
$db = "failove"; //Името на базата данни
switch($_GET['action']){
	case 'up':
	$target = "files/"; //Директорията за качване
	$target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
	$ok=1;

	//Това е ограничението ни за размер
	if ($uploaded_size > 350000){
		echo "Вашия файл е твърде голям.<br>";
		$ok=0;
	}
	
	if ( strpos($file_name,".php") ) {
		echo "Файла, който се опитвате да качите е вид, забранен на този сайт.";exit(); 
	}
	//Тук проверяваме дали по-горе извършените проверки са дали грешки
	if ($ok==0){
		Echo "Sorry your file was not uploaded";
	}else{
		if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target)){
			$name = basename( $_FILES['uploaded']['name']);
			$target = stripslashes($target);
			$zaqfka = 'INSERT INTO `files` (`put` , `ime`) VALUES (\''.$target.'\', \''.$name.'\');';
			mysql_db_query($db,$zaqfka);
			print $zaqfka;
			print "Файла е качен";
		}else{
			echo "Sorry, there was a problem uploading your file."; //тук показва грешка ако файла не е качен правилно
		}
	}
	break;
	default:
		echo"
			<table id=\"user_control\">
				<tr>	
					<td>
					<form enctype=\"multipart/form-data\" action=\"?action=up\" method=\"POST\">
					Please choose a file: <input name=\"uploaded\" type=\"file\" /><br />
					<input type=\"submit\" value=\"Upload\" />
					</form>
					</td>
				</tr>
			</table>";
	break;
}
?>
ето и структурата на базата данни
Код:
CREATE TABLE `files` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`put` VARCHAR( 500 ) NOT NULL ,
`ime` VARCHAR( 255 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET cp1251 COLLATE cp1251_bulgarian_ci;
 

Горе