Квадратчета

aftercollabz

Registered
Защо като преименувам някое меню от навигационната лента на fusiona на български и ми излизат квадратчета на мястото на буквите `с` и `я`.После като пиша примерно статии или новини пак ли така ще се виждат.Кажете какво да направя,че да си излизат нормално?

А,да питам,тъй като долу имам едно квадратче с отметка,на което пише convert to UNIX text format.Та,на това квадратче да му махам ли отметката?

Значи в папката Bulgarian на Locale трябва да променя на всички файлове енкодинга да е UTF-8,така ли?Май не е така...Какво трябва да променям и в кои файлове?

Значи много ме затрудняваш с този въпрос
Защо като преименувам някое меню от навигационната лента на fusiona на български и ми излизат квадратчета
Как ги преименуваш, от Админ. Панел-а -> Връзки в сайта или отваряш файла и вътре пишеш и сейвваш.
И втория въпрос също.
После като пиша примерно статии или новини пак ли така ще се виждат
Защо просто не пробваш, и да кажеш как е?
Също така, коя версия ползваш?

Всичко променям от админ панела.И абсолютно навсякъде,където напиша `с`,`ъ`,`я` и други ми излизат квадратчета.Това е.Версията е 6.01.11

Добре, предлагам ти да изтриеш файловете (всички), да изтриеш всички таблици от базата данни и след това да цъкнеш върху SQL от phpMyAdmin и да напишеш това:
ALTER DATABASE `ime_na_baza_danni` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci
и да цъкнеш GO.
Това ще ти направи базата данни с COLLATION utf8
След това си изтегли това :arrow: http://www.md-place.info
и си upload-ни файловете наново.
При инсталацията първата стъпка, която трябва да направиш е да избереш Български и след това хост, потребител и... това го знаеш.
Ако след това пак не става, може би проблемът е в хостинга.

Ако ползваш host-bg.info това всичкото няма да помогне, защото ти трябва версия с cp1251 кодировка.

Galli каза:
Добре, предлагам ти да изтриеш файловете (всички), да изтриеш всички таблици от базата данни и след това да цъкнеш върху SQL от phpMyAdmin и да напишеш това:
ALTER DATABASE `ime_na_baza_danni` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci
и да цъкнеш GO.
Това ще ти направи базата данни с COLLATION utf8
След това си изтегли това :arrow: http://md-place.hit.bg/downloads/php-fusion-6-01-11.zip
и си upload-ни файловете наново.
При инсталацията първата стъпка, която трябва да направиш е да избереш Български и след това хост, потребител и... това го знаеш.
Ако след това пак не става, може би проблемът е в хостинга.

Ако ползваш host-bg.info това всичкото няма да помогне, защото ти трябва версия с cp1251 кодировка.

Аз съм на host-bg.info можеш ли да ми помогнеш че немога да пусна бг език на сайта с фюжъна

Back
Горе