Кеширани страници в Google

mesm

Registered
Здравейте!

Има ли начин да премахна Кешираната версия на целия форум от Google?
Форума е изцяло забранен за гости, но когато се индексира в търсачката на Google - гостите могат да видят цялото съдържание от Кешираната версия.

Има ли начин да се забрани това? :roll: Помогнете, моля.. :?

Благодаря много! Аз също прегледах първо там, но все още не съм им писала.
Сега се поразрових по-обстойно и открих това: Тук

Може би, тук е решението:
# noarchive: prevents Google from showing the Cached link for a page.
# unavailable_after:[date]: lets you specify the exact time and date you want to stop crawling and indexing of this page

...но, незная как да го конфигурирам с по-горе обозначения код. :?

Това е кода: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOARCHIVE">
трябва да се постави в <head> часта на страницата, поставих го в: overall_header.html и след няколко обхождания на GoogleBot, тази сутрин виждам, че вече има промяна.
Все още има кеш на index.php и vievtopic.php
та... въпроса ми е, в кои файлове да поставя кода за да премахне и от тях кеширането?

Трябва да го има във всеки файл, който искаш да не се кешира.
Попринцип трябва да мине извесно време преди кеша да се изтрие, така че не очаквай веднага след като го сложиш да го няма.

... тоест за гореспоменатите трабва де е в: index_body.html и viewtopic_body.html ли? :roll:
... и като липсва <head> в тях, трябва ли да вкарам и тях?

п.п. Извинявам се, за некомпетентните въпроси, но не съм много наясно... :oops:

Не, най-простото което може да направиш е да отвориш всички файлове на темплейта и където имаш описан <head> да сложиш мета тага.
След това не забравяй да изтриеш кеш файловете.
Когато отвориш сайта и дадеш view source трябва да виждаш мета тага на всяка страница.

Много, Благодаря! Мисля, че вече ще се справя. Ще пиша, когато кеша е изчистен напълно, за да помогне и на други с моя проблем.

С доста голямо закъснение...кеша се изчисти напълно, след около два месеца и вече не кешира нищо.
Най-вероятно има значение и самия трафик на сайта.
Поздрави и Благодарности на ISO!

Мисля, че е достатъчно в footer файла или си погледни статистиката, кои са най често отваряните сайтове и го сложи там. Но си мисля, че първия начин ще ти помогне.

phpBB3 работи заедно с ботовете, ако искаш да спреш Гугъл да работи със сайта ти, най-лесно е да ограничиш правата на бота във форума ти.Влизаш в админ панела и търсиш група Ботове, след което и ограничаваш правата.Ако искаш да смениш правата само за Гугъл, търсиш името Google [Bot] и сменяш само за него. :)

Форума може да е ограничен за гости, но той разграничава гости и ботове.Съдържанието за ботовете не е ограничено като на гостите и бота индексира, това което вижда.

Back
Горе