Китайското Yahoo съди Qihoo.

m0ralezz

Registered
yahoo-logo.jpg


Китайското звено на Yahoo - Alibaba.com Corp., започна съдебен процес за нелоялна конкуренция срещу компанията Beijing Sanjiwuxian Internet Technology Co. Пекинското дружество е основано от бившия генерален мениджър на китайското поделение на Yahoo Жу Хонги.

Китайското Yahoo твърди, че Beijing Sanjiwuxian Internet Technology Co., което поддържа уеб-портала Qihoo.com, е предлагало софтуер, който разпознава програмата Yahoo Toolbar като враждебна и вредна и подтиква потребителите да я деинсталират, предадоха от офиса в Сингапур на IDG News Service.
Yahoo Toolbar може да се сваля от интернет безплатно и включва защита срещу вируси и всякакви видове повреди и зарази. Програмата е също толкова леснодостъпна, колкото услугите на сайта, търсачката и пощата на Yahoo. Програмата също така може да добавя табове към браузъра Internet Explorer.
Продаваният от Sanjiwuxian софтуер се казва 360safe и нарушава китайското антимонополно законодателство, твърди Alibaba. Делото е заведено в Пекинския съд. Alibaba търси съдебна подкрепа, за да спре завинаги...

източник: http://computerworld.bg
 

Горе