Клик на банери на 12 часа

vankich

Registered
Имам php-fusion сайтче и искам да направя един модул. След като потребителя се е логнал да може да клика няколко банера (3 банера) на всеки 12 часа. Като е кликнат банера да пише колко време остава докато банера е активен за кликане или да показва някой друг банер, нещо като дефаут банер.

Всяко кликане да се брои като точки в 2 категории. Една "общи кликове" и другата "натрупани до момента". Тия от "натрупани до момента" да могат да се едитват от администратора.

Знам че е повечко работа, но все още php не ми е най-голямата сила и сам няма да мога да се оправя.

Аз този урк го видях, но трябва да се добави и системата за точките.

Ето как пипнах кода от урока и го сложих в една системка, но ми се явиха няколко въпросителни.

index.php
Код:
$sql = mysql_query("SELECT ctime FROM users WHERE username=\"$username\""); 
		if($row = mysql_fetch_array($sql)) {
			$calc = $row['ctime'] + $vtime; 
			if ($calc < $time) { show(); } 
		} 
		else { echo "Вие вече гласувахте"; }

vote.php
Код:
$sql = mysql_query("SELECT ctime FROM users WHERE username=\"$username\""); 
	if($row = mysql_fetch_array($sql)) { 
		$calc = $row['ctime'] + $vtime; 
		if ($calc > $time) { echo "Можете да гласувате само по веднъж за 24 часа!"; } 
		else { 
			$sqlQ = mysql_query("UPDATE users SET ctime = \"$time\" WHERE username=\"$username\""); 
			$sqlQQ = mysql_query("UPDATE users SET points = points+1 WHERE username=\"$username\""); 
			$sqlQQQ = mysql_query("UPDATE users SET allpoints = allpoints+1 WHERE username=\"$username\""); 
			header("location: $link"); 
		} 
	} 
	else { 
		$sql = mysql_query("INSERT into `users`(`ctime`) VALUES ('$time')"); 
		header("location: $link"); 
	}

config.php
Код:
$link = "http://abv.bg"; // тук посочи твоя линк. 
$time = time(); 
$vtime = "33"; // това е времето в секунди, за което ще може да се гласува. в случая е 24 часа. 
$dtime = "4 * 24 * 3600"; // времето, след което ще се изтриват ненужните записи. в случая е 4 дни(72 часа) 
function show() { 
echo '<a href="vote.php"><div style="width: 300px; height: 22px; margin: 10px auto; background-color: #ddd; text-align: center; font-size: 15px;">Натисни тук за да гласуваш за сайта :)</div></a>'; 
}

Как да изкарам 3 ленти за гласуване или по точно 3 банера и всеки да си дава точки. И другия въпрос е следният. Примерни имам сложени банери вместо линкчета и когато линка вече е кликнат да сменя банера на друг, някакъв дефаултен, на който да си напиша нещо като "Вие вече гласувахте, банерът ще е активен след 12 часа" или нещо подобно.
Както виждате пипнал съм индекса, но съобщението след клика не се появява
if ($calc < $time) { show(); }
}
else { echo "Вие вече гласувахте"; }

Оправих се сам. Може да не е по най-добрия начин но успях :twisted:

Горе